Om appkampanjer

Som appannonsör vill du troligen att fler betalande användare ska få upp ögonen för din app. Men hur når du dem? Appkampanjer underlättar arbetet och gör det enkelt att marknadsföra dina appar i Googles största tjänster, som Sök, Google Play, YouTube, Förslag på Google Sök och Googles Display-nätverk. Du behöver bara lägga till några rader text, ett bud och ett antal tillgångar. Resten optimeras för att hjälpa användarna att hitta dig.

I den här artikeln går vi igenom grunderna för hur appkampanjer fungerar.

Så fungerar det

Till skillnad från de flesta andra Google Ads-kampanjer skapar du inte enskilda annonser för appkampanjer. I stället använder vi dina annonstextförslag, bilder, videor och tillgångar från dina uppgifter i appbutiken, för att skapa en mängd olika annonser i flera format och för flera nätverk.

Det enda du behöver göra för att komma igång är att ange text, ett startbud och en budget samt språk och platser för annonserna. Vi rekommenderar också starkt att du tillhandahåller minst en liggande bild, en video i stående format och en i liggande och, där det är relevant, HTML5-tillgångar. Våra system testar olika kombinationer av tillgångarna och visar de annonser som fungerar bäst oftare, utan att du behöver lägga ned extra arbete.

Typer av appkampanjer

När du väljer Appkampanj som mål kan du välja mellan tre kampanjundertyper: Appinstallationer, Appengagemang och App – Förhandsregistrering (endast Android). Varje kampanjundertyp fokuserar på olika åtgärder och budstrategier.

Appinstallationer

Visa annonser som uppmuntrar människor att installera din app. Appkampanjer för installationer (ACi) visar annonser tills användaren slutför den nedladdningsåtgärd som kampanjen optimerar för.

Google Ads automatiserar även inriktningen och budgivningen så att du får ut så mycket som möjligt av varje nedladdning. Du kan optimera kampanjinriktningen om du vill fokusera på att hitta värdefulla användare baserat på viktiga åtgärder, som konverteringar i appen.

Appengagemang

Med appkampanjer för engagemang (ACe) kan du engagera kunder som har installerat din app tidigare och uppmuntra dem att utföra särskilda åtgärder i appen. Annonserna kan visas på flera av Googles tjänster, som Google Sök, YouTube och Google Play samt i andra appar i Display-nätverket. Läs mer om hur du skapar en appkampanj för engagemang.

Förhandsregistrering av app (endast Android)

Visa annonser som skapar intresse och medvetenhet om dina appar och spel innan de släpps på Google Play. När du har gjort förhandsregistreringen i Play Console tillgänglig för appen eller spelet kan du skapa en appkampanj för titeln. Personer som klickar på annonsen kan sedan förhandsregistrera sig för appen eller spelet från Play Butik.

Var dina annonser kan visas

Dina annonser kan visas i Googles tjänster. Detta innefattar Google Sök, Google Play, YouTube, Googles Display-nätverk, AdMob, Förslag på Google Sök, våra sökpartner och många andra utgivare som tillhandahåller utrymme för appannonser. Här är några av de platser där dina annonser kan visas:

Googles söknätverk

Google search network ad example

För appinstallationer och interaktiva annonser matchar Google din annons med söktermer som är relevanta för din app eller kategorin. Google Ads genererar dina sökord med hjälp av flera olika metoder, bland annat söktermer i Google Play som människor har använt för att hitta din app.

Google Play

Google Play search results, ad example Google Play home page
  • sökresultat i Google Play
  • avsnittet med liknande appar i Google Play: Du kanske också gillar och Relaterat till den här appen
  • startsidan i Google Play: ”Rekommenderas för dig”

För appinstallationer och förhandsregistreringar kan Google visa dina annonser för personer som söker efter termer och appar som är relevanta för din app. Annonserna kan också visas för personer som besöker informationssidan för en app som liknar din. Annonserna kan innehålla appikonen, appens namn, utvecklarens namn och dina textförslag. De länkar till information i Play Butik där personer kan installera appen eller registrera sig för att få ett meddelande när appen är tillgänglig.

För appengagemang riktar Google in sig på personer som redan använder din app.

YouTube

Relevant pages or content on YouTube, ad. example 1 Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2
Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2
  • relevanta sidor och relevant innehåll på YouTube

För appinstallationer och förhandsregistreringar kan Google Ads visa dina annonser på YouTube där det är mest troligt att användare klickar på dem och att användare laddar ned din app eller registrerar sig för förhandsregistrering. Annonser kan innehålla en video från en YouTube-länk, text, appikon, text från appbutik och klassificeringar och visas i YouTube-appen på Android-enheter och alla smart-tv:ar. De länkar till information i Play Butik där användarna kan ladda ned appen eller registrera sig för att bli meddelad när appen är tillgänglig.

Googles Display-nätverk

Google Display Network Ad, home screen
  • Gmail
  • andra appar
  • mobilwebbplatser för nyheter, bloggar och andra webbplatser

För appinstallationer och förhandsregistreringar kan dina annonser visas där de är mest relevanta i Googles Display-nätverk och i andra appar. En annons kan innehålla appens ikon, appens namn, anpassad text samt en anpassad bild eller video som länkar till informationen i Play Butik där användarna kan ladda ned appen eller registrera sig för att få ett meddelande när appen är tillgänglig. Google Ads optimerar var annonserna visas så att du får så många konverteringar som möjligt för din förhandsregistrering för appar. Läs mer om utökad inriktning i displaykampanjer.

Förslag i Google Sök

Google Discover Ad example
För närvarande endast tillgängligt på engelska på Android-telefoner

Dina annonser kan nu visas på Förslag på Google Sök, vilket innebär att du kan visa visuellt informativa annonser för användarna beroende på användarens relevanta intressen.

Apple inför inom kort nya integritetspolicyer för iOS 14-användare. Detta kan påverka resultatet av dina iOS-kampanjer i Google Ads. Om du deltar i vår betatestning av mål-ROAS-kampanjer i iOS rekommenderar vi att du pausar dessa kampanjer och återgår till budgivning med mål-CPA.

Läs tips som hjälper dig att hitta rätt appanvändare.

Förändringar i resultatet

Du kan se hur ändringarna du har gjort i dina appkampanjer kan ha påverkat resultatet. När du är på sidan Alla kampanjer eller i en appkampanj klickar du på Ändringshistorik och går igenom ändringarna. Där finns också information i resultatdiagrammet om hur ändringarna kan ha påverkat resultatet.

Web to App Connect

Om du kör sök-, Performance Max- och/eller Shopping-kampanjer utöver att använda appkampanjer kan du använda Web to App Connect för att ge dina kunder en bättre upplevelse genom sömlös webb-till-app-integrering. För mobilanvändare som har installerat din app kan du använda Web to App Connect för att leda kunder till relevanta sidor i din mobilapp via djuplänkar i sök-, Performance Max- och Shopping-kampanjannonser.

När de har djuplänkats till en viss sida i din app kan kunderna enkelt slutföra den avsedda åtgärden, antingen köpa, registrera sig eller lägga varor i kundvagnen. Genom att använda Web to App Connect-gränssnittet kan du också enklare spåra dessa konverteringsåtgärder i appen och få rekommendationer om hur du kan förbättra din kampanj. Om du skapar sömlösa webb-till-app-upplevelser för dina kunder kan det bidra till att du får i genomsnitt dubbelt så hög konverteringsfrekvens för annonsklick som leder till din app jämfört med din mobilwebbplats. Läs mer om att få fler konverteringar med Web to App Connect-gränssnittet.