Om appkampanjer

Som appannonsør vil du at flere betalende brukere skal ta i bruk appen din. Men hvordan kan du nå ut til disse menneskene? Med appkampanjer effektiviseres denne prosessen, og du kan enkelt markedsføre appene dine via de største Google-plattformene, for eksempel Søk, Google Play, YouTube, Discover på Google Søk og Google Displaynettverk. Bare legg til noen linjer med tekst, et bud og noen elementer, så optimaliseres resten for at brukerne enkelt skal kunne finne deg.

I denne artikkelen finner du grunnleggende informasjon om hvordan appkampanjer fungerer.

Sånn fungerer det

I motsetning til de fleste Google Ads-kampanjer trenger du ikke å opprette enkeltannonser i appkampanjer. I stedet tar vi utgangspunkt i forslagene dine til annonsetekst, bilder, videoer og elementer fra butikkoppføringen for appen din for å lage en rekke annonser i forskjellige formater for ulike nettverk. Alt du trenger å gjøre for å komme i gang, er å skrive en tekst, angi et innledende bud og budsjett og informere oss om hvor og på hvilke språk annonsene skal vises. Vi anbefaler på det sterkeste at du oppgir minst ett bilde i liggende format, én stående video samt én liggende video og eventuelt HTML5-elementer. Systemene våre tester ut ulike kombinasjoner av elementene og viser annonsene med best resultater oftest, uten at du trenger å gjøre noe mer.

Ulike typer appkampanjer

Når du velger «Markedsføring av apper» som mål, kan du velge mellom tre kampanjeundertyper: «Appinstallasjoner», «Appengasjement» og «Forhåndsregistrering av apper (bare Android)». Hver kampanjeundertype fokuserer på ulike handlinger og budstrategier.

Appinstallasjoner

Kjør annonser som oppfordrer folk til å installere appen din.

For at du skal få høyest mulig verdi ut av hver nedlasting, automatiserer Google Ads også målrettingen og budgivningen. Du kan optimalisere kampanjemålrettingen for å fokusere på å finne verdifulle brukere basert på handlinger som er viktige for deg, for eksempel konverteringer i appen.

Appengasjement

Engasjer brukere som allerede har appen din, og ta dem med til en målrettet landingsside.

Forhåndsregistrering av appen (bare Android)

Kjør annonser for å vekke interesse for og skape bevissthet rundt appene og spillene dine før de lanseres på Google Play. Etter at du har gjort appen eller spillet tilgjengelig for forhåndsregistrering i Play-konsollen, kan du opprette en appkampanje for appen eller spillet. Deretter kan folk klikke på annonsen for å forhåndsregistrere seg for appen eller spillet i Play-butikken.

Her kan annonsene vises

Annonsene dine kan vises i ulike Google-tjenester. Disse omfatter Google Søk, Google Play, YouTube, Google Displaynettverk, AdMob, Discover på Google Søk, søkepartnerne våre og mange andre publisister som fungerer som vert for appannonser. Her er noen eksempler på hvor annonsene dine kan vises:

Googles søkenettverk

Google search network ad example

For appinstallasjoner og engasjement matcher Google annonsen din med søketermer som er relevante for appen eller appkategorien. I Google Ads brukes ulike metoder for å generere søkeordene dine, for eksempel ved hjelp av søketermer fra Google Play som tidligere har ført personer til appen din.

Google Play

Google Play search results, ad example Google Play home page
  • Google Play-søkeresultater
  • Delen for relaterte apper i Google Play: «Kanskje du også liker» og «Relatert til denne appen»
  • Google Play-startsiden: «Forslag til deg»

For appinstallasjoner og forhåndsregistreringer kan Google vise annonsene dine til folk som søker etter termer og apper som er relevante for appen din. Annonsene kan også vises til folk som besøker detaljsiden til en app som ligner på appen din. Annonsene kan inneholde appikonet ditt, navnet på appen din, utviklernavnet ditt og tekstforslagene dine, og de fører brukerne videre til en oppføring i Play-butikken der folk kan installere appen eller registrere seg for å bli varslet når appen er tilgjengelig.

For appengasjement målretter Google annonsene mot folk som allerede bruker appen din.

YouTube

Relevant pages or content on YouTube, ad. example 1 Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2
Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2
  • Annonsene kan vises på relevante sider eller i relevant innhold på YouTube.

For appinstallasjoner og forhåndsregistreringer kan Google Ads vise annonsene dine i plasseringer på YouTube der sannsynligheten er størst for at de blir klikket på, og at appen din blir lastet ned eller får en forhåndsregistrering. Annonsene kan inneholde en video fra en YouTube-link, tekst, et appikon samt tekst fra appbutikken, og vises i YouTube-appen på Android-enheter. Annonsene fører brukerne videre til en oppføring i Play-butikken der folk kan laste ned appen din eller registrere seg for å bli varslet når appen er tilgjengelig.

Google Displaynettverk

Google Display Network Ad, home screen
  • Gmail
  • Andre apper
  • Mobilnettsteder for nyhetssider, blogger og andre nettsteder over hele Internett

For appinstallasjoner og forhåndsregistreringer er annonsene dine kvalifisert for visning der de er mest relevante i Google Displaynettverk og i andre apper. Annonsene kan inneholde appikonet ditt, navnet på appen din, tilpasset tekst og et egendefinert bilde eller en video, og de fører brukerne videre til en oppføring i Play-butikken der folk kan laste ned appen eller registrere seg for å bli varslet når appen er tilgjengelig. Google Ads optimaliserer hvor annonsene dine vises, slik at du får flest mulig konverteringer til det angitte mål-CPA-budet ditt for forhåndsregistreringer for apper. Mer om automatisert målretting

Discover på Google Søk

Google Discover Ad example

Disse annonsene er for øyeblikket bare tilgjengelig på Android-telefoner med engelsk som språkinnstilling.

Annonsene dine kan nå vises på Discover på Google Søk. Dette betyr at du kan vise visuelt imponerende annonser til brukerne i tråd med brukernes relevante interesser.

Apple innfører snart nye personvernregler for iOS 14-brukere. Dette kan få innvirkning på resultatene du oppnår med iOS-kampanjer i Google Ads. Hvis du deltar i betaprogrammet for mål-ROAS-kampanjer på iOS, anbefaler vi at du setter disse kampanjene på pause og går tilbake til mål-CPA-budgivning.

Få tips til hvordan du finner de riktige brukerne til mobilapper.

Endringer i resultatene

Du kan se hvordan endringer du har gjort i appkampanjene dine, kan ha påvirket resultatene dine. Når du er på «Alle kampanjer»-siden eller i en appkampanje, klikker du på Endringslogg. Du ser en oversikt over endringene dine sammen med kommentarer i resultatdiagrammet, som viser hvordan endringene kan ha påvirket resultatene dine.