Over App-campagnes

Als app-adverteerder wilt u dat meer betalende gebruikers uw app kopen. De vraag is: komt u in contact met deze mensen? Met app-campagnes kunt u het proces stroomlijnen, waardoor het eenvoudiger wordt uw apps te promoten via de meestgebruikte services van Google, waaronder Google Zoeken, Google Play, YouTube, Discover op Google Zoeken en het Google Display Netwerk. Voeg een aantal regels tekst, een bod, een aantal items toe en de rest wordt geoptimaliseerd om gebruikers voor u te vinden.

In dit artikel bespreken we de basisprincipes van app-campagnes. Bekijk eerst de praktische tips voor de promotie van apps op Google en ontdek hoe u een app-campagne maakt.

Klaar om te adverteren voor uw app? Klik dan hier om uw App-campagne in te stellen.

Hoe het werkt

Bij App-campagnes ontwerpt u geen afzonderlijke advertenties (zoals u dat wel doet bij de meeste andere Google Ads-campagnes). In plaats daarvan gebruiken we uw advertentietekstideeën en -items uit de winkelvermelding van uw app, om verschillende advertenties in verschillende indelingen en netwerken te ontwerpen. Het enige dat u hoeft te doen om aan de slag te gaan, is een tekst, een startbod en een budget opgeven, en ons de talen en locaties voor uw advertenties doorgeven. We raden u sterk aan ten minste één liggende afbeelding, één staande video en één liggende video op te geven, en indien relevant ook html5-items. Onze systemen testen verschillende itemcombinaties en geven advertenties die goed presteren, automatisch vaker weer. U heeft hier zelf geen werk aan.

Google Ads automatiseert ook targeting en bieden, zodat u de meeste waarde uit elke download haalt. U kunt uw campagnetargeting optimaliseren zodat deze is gericht op het vinden van waardevolle gebruikers op basis van de acties die u belangrijk vindt, zoals in-app-conversies.

App-advertenties worden automatisch door ons systeem gegenereerd. Google Ads kan tekst-, afbeeldings-, video- of html5-items die u uploadt, of items uit uw app-vermelding in de betreffende app-store, combineren om uw advertenties te maken. Het systeem rouleert uw advertenties en past biedingen automatisch aan om de meeste downloads voor uw app te genereren die aan uw optimalisatiedoel voldoen, ongeacht of u installaties, app-conversies of doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS) als doel heeft. Als één regel tekst bijvoorbeeld beter presteert dan een andere, 'leert' het systeem de betere tekst vaker weer te geven. Meer informatie over advertenties in app-campagnes.

Waar uw advertenties kunnen worden weergegeven

Uw advertenties komen in aanmerking voor weergave in Google-services. Deze bestaan onder andere uit Google Zoeken, Google Play, YouTube, het Google Display Netwerk, AdMob, Discover op Google Zoeken, onze zoekpartners en nog veel meer uitgevers die app-advertenties hosten. Hier ziet u enkele voorbeelden van plaatsen waar uw advertenties kunnen worden weergegeven:

Zoeknetwerk van Google

Google search network ad example

Google koppelt uw advertentie aan zoektermen die relevant zijn voor uw app of de betreffende categorie. Google Ads genereert uw zoekwoorden met behulp van verschillende methoden, onder andere op basis van Google Play-zoektermen die mensen naar uw app hebben geleid.

Google Play

Google Play search results, ad example Google Play related app sectionGoogle Play home page

• Google Play-zoekresultaten
  • Google Play-gedeelte met gerelateerde apps: 'Mogelijk vind je dit ook interessant' en 'Gerelateerd aan deze app'
  • Google Play-homepage: 'Voorgesteld voor jou'

Google kan uw advertenties weergeven aan mensen die zoeken naar termen en apps die relevant zijn voor uw app. Uw advertenties kunnen ook worden weergegeven aan mensen die de pagina met app-gegevens bezoeken van een app die vergelijkbaar is met uw app.

YouTube

Relevant pages or content on YouTube, ad. example 1 Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2

• Relevante pagina's of content op YouTube

Google Ads kan uw advertenties weergeven op YouTube waar de kans het grootst is dat erop wordt geklikt en waar de kans het grootst is dat uw app wordt gedownload.

Google Display Netwerk

Google Display Network Ad, home screen

• Gmail
  • Andere apps
  • Mobiele websites of nieuwssites, blogs en andere sites op internet

Discover op Google Zoeken

Google Discover Ad example

Momenteel alleen beschikbaar op Android-telefoons met Engels als taalinstelling.

Uw advertenties kunnen nu worden weergegeven op Discover op Google Zoeken. Dit betekent dat u visueel aantrekkelijke advertenties aan gebruikers kunt weergeven op basis van de relevante interesses van de gebruiker.

Campagneoptimalisatie en bieden

App-campagnes bieden drie verschillende optimalisatiemethoden voor uw marketingdoelen:

Gericht op meer installaties. Google Ads optimaliseert uw biedingen en targeting om het grootste aantal nieuwe gebruikers voor uw app te verkrijgen. Het bod dat u instelt, moet het gemiddelde bedrag zijn dat u wilt uitgeven telkens als iemand uw app installeert. Als geavanceerde optie in het nieuwe, verbeterde Google Ads kunt u gebruikers targeten waarvoor de kans groot is dat ze uw app willen installeren en een specifieke actie willen uitvoeren. Voor deze optie doet u nog altijd een bod voor installaties.

Gericht op het genereren van in-app-acties. Als het uw doel is om meer waardevolle gebruikers te vinden en u de belangrijkste in-app-actie heeft aangevinkt als een conversiegebeurtenis, gebruikt u deze optie. Google Ads richt zich dan op mensen bij wie de kans het grootst is dat ze specifieke in-app-acties voltooien die u heeft ingesteld en geselecteerd voor deze campagne. Stel de doel-CPA (kosten per actie) in als het gemiddelde bedrag dat u wilt besteden telkens wanneer iemand de geselecteerde in-app-actie in uw app uitvoert.

Probeer eerst installaties of in-app-acties te genereren voordat u deze derde, meer geavanceerde optie overweegt.

Opmerking: Doel-ROAS bevindt zich momenteel in de bètafase voor app-campagnes.

Gericht op waarde genereren voor in-app-acties. Voor campagnes die zijn gericht op waarde voor in-app-acties, richt Google Ads zich op mensen die in de loop der tijd waarschijnlijk de meeste waarde genereren. Het bod dat u instelt, moet de gemiddelde conversiewaarde zijn (bijvoorbeeld opbrengst) die u zou willen ontvangen voor elke euro die u aan advertenties besteedt. Dit wordt het doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS) genoemd. Als het uw doel is ervoor te zorgen dat gebruikers € 0,50 aan in-app-aankopen besteden tijdens de conversieperiode voor elke € 1 aan advertenties die u uitgeeft, stelt u een doel-ROAS van 50% in.

Als u deze biedstrategie wilt gebruiken, moet u de Software Development Kit (SDK) van Google Analytics voor Firebase in uw app installeren. De conversiegebeurtenissen waarop u biedt (en waarden mee verzendt), moeten ook afkomstig zijn van de Firebase-SDK.

Meer informatie over hoe u biedingen instelt, vindt u in Over bieden in app-campagnes.

Lees de tips over hoe u de juiste gebruikers van mobiele apps vindt.

Wijzigingen in prestaties

U kunt zien hoe wijzigingen die u in uw app-campagnes heeft aangebracht van invloed kunnen zijn op uw prestaties. Als u op de pagina 'Alle campagnes' of in een app-campagne bent, klik dan op Wijzigingsgeschiedenis. U ziet een overzicht van uw wijzigingen en annotaties in het prestatiediagram. Hierin kunt u zien hoe deze wijzigingen de prestaties kunnen hebben beïnvloed.