Erityyppiset URL-osoitteet

Google Adsin avulla luotavilla mainoksilla on kaksi URL-osoitetta: näkyvä URL-osoite ja aloitussivun URL-osoite. Käyttämällä näitä kahta URL-osoitetta voit luoda yksinkertaisen ja helppolukuisen verkkosivustoosi ohjaavan URL-osoitteen ja lisäksi tarkemman URL-osoitteen, johon voi liittää lisätietoja esimerkiksi seurantaa varten. Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia URL-osoitteita, joita voit valita mainoksille, sekä niihin liittyviä sääntöjä.

Näkyvät URL-osoitteet

Näkyvä URL-osoite on verkkosivuston osoite, joka näkyy mainoksessasi. Vakiotekstimainoksissa näkyvä URL-osoite on vihreällä tekstillä kirjoitettuna mainoskuvakkeen vieressä. Esimerkki:

Luonnonystävän Lapin-matkat - nyt 10% alennusta!
Mainos: www.example.com
Saamelaiset oppaat. Kesän erikoistarjous
Käynnissä nyt. Tilaa jo tänään!

Vakiotekstimainoksissa voit määrittää URL-osoitteen itse. Jos verkkosivustosi osoitteen alussa on aliverkkotunnus, se sisällytetään näkyvään URL-osoitteeseen (kuten "support" osoitteessa support.google.com).

Laajennettujen tekstimainosten näkyvä URL-osoite sisältää lopullisen URL-osoitteen verkkotunnuksen (ja mahdollisen aliverkkotunnuksen) sekä polku-kentissä olevat tekstit.

Aloitussivun URL-osoitteet

Mainostajat käyttävät aloitussivun URL-osoitetta, joka ohjaa käyttäjät tietylle alueelle verkkosivustolla.

Aloitussivun URL-osoitteessa voi olla kaksi osaa:

• Lopullinen URL (pakollinen): Verkkosivuston sen sivun URL-osoite, jolle käyttäjät päätyvät mainosta klikattuaan. Useimmilla mainostajilla aloitussivun URL-osoite on sama kuin lopullinen URL-osoite.
  • Seurantamalli (valinnainen): Jos käytät seurantaa, voit myös määrittää seurantamallin. Kun joku klikkaa mainostasi, seurantamalliasi käytetään aloitussivun URL-osoitteen luomiseen.

URL-osoitteita koskevat käytännöt

Mainosten URL-osoitteiden tulisi antaa asiakkaille selkeä kuva siitä, mille sivulle he päätyvät mainostasi klikkaamalla. Tästä syystä Googlen käytäntö on, että sekä näkyvän URL-osoitteen että aloitussivun URL-osoitteen on viitattava samaan verkkosivustoon. Mainoksesi näkyvän URL-osoitteen on siis vastattava verkkotunnusta, johon mainostasi klikanneet käyttäjät ohjataan.

Esimerkki

Jos näkyvä URL-osoitteesi on www.ads.google.com, aloitussivun URL-osoitteesi voi olla www.ads.google.com/ads, koska näkyvän URL-osoitteen verkkotunnus (google.com) vastaa aloitussivun verkkotunnuksen URL-osoitetta. Pidä mielessä, että samaa verkkotunnusta on käytettävä kaikille mainosryhmän URL-osoitteille.