Konfigurera Förbättrad CPC för Shopping-kampanjer

Förbättrad CPC är en Smart Bidding-strategi som hjälper dig att få fler konverteringar till samma totala kostnad.

Med denna budstrategi kan du fortfarande styra dina bud precis som tidigare, men buden justeras utifrån hur troligt det är att ett klick leder till konvertering. Om det är sannolikt att ett klick leder till konvertering höjs ditt högsta CPC-bud (efter att eventuella budjusteringar har tillämpats).

Förbättrad CPC utför en självkontroll genom att använda dina vanliga högsta CPC-bud på en del av trafiken. Sedan jämför funktionen de båda resultaten och gör lämpliga justeringar. När du väljer Förbättrad CPC bör du därför få konverteringsresultat som är bättre än eller åtminstone lika bra som resultaten du får utan funktionen.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in budgivning med Förbättrad CPC för din Shopping-kampanj.

Innan du börjar

Innan du kan aktivera budgivning med Förbättrad CPC måste du aktivera konverteringsspårning för Shopping-kampanjen. För att få bästa möjliga resultat bör var och en av dina kampanjer få fler än 20 konverteringar per månad.

Om du inte är säker på vilken Smart Bidding-strategi du bör använda för din Shopping-kampanj kan du börja med att läsa Om automatisk budgivning för Shopping-kampanjer.

Viktigt att tänka på

Budgivning med Förbättrad CPC för Shopping-annonser fungerar bara på Google Sök. Budstrategin ändrar inte heller dina bud för Shopping-annonser som visas på våra sökpartners webbplatser. För annonser som visas på sökpartners webbplatser gäller smart prissättning.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Gå till fliken Kampanjer och klicka på namnet på den Shopping-kampanj du vill arbeta med.
  3. Klicka på fliken Inställningar.
  4. Bläddra ned till avsnittet Budstrategi och klicka sedan på Redigera.
  5. Klicka på Ändra budstrategi.
  6. Välj sedan Manuell CPC i rullgardinsmenyn och se till att Aktivera Förbättrad CPC har markerats.
  7. När du är klar med ändringarna klickar du på Spara.

Tips! Justera Förbättrad CPC för enheter

När dina bud höjs och sänks via Förbättrad CPC tas ingen hänsyn till skillnader mellan klick från mobila enheter och klick från datorer eller surfplattor. Eftersom konverteringsfrekvensen för mobila enheter ofta skiljer sig från den för datorer och surfplattor kan det vara bra att ställa in en mobilbudsjustering, så att du får bättre kontroll över när dina annonser visas på mobila enheter. Förbättrad CPC tar hänsyn till mobilbudsjusteringen tillsammans med sina egna budjusteringar. Läs mer om budjusteringar.

Det är särskilt viktigt att använda budjustering om du har ytterligare konverteringar som inte spåras med hjälp av Google Ads-taggen för konverteringsspårning (till exempel besök i butik).

Observera att Förbättrad CPC ställer in olika bud för trafik från datorer jämfört med trafik från surfplattor baserat på skillnader i konverteringsfrekvens.

Bevaka resultatet

Här följer några tips på hur du kan kontrollera hur Förbättrad CPC fungerar för din kampanj:

• Överväg att använda budstrategin i 15 dagar innan du utvärderar resultatet. På så sätt får strategin tid att anpassa sig.
  • Se till att du har tillräckligt med data för att utvärdera resultatet av strategin. Överväg att granska informationen veckovis i stället för dagligen, i synnerhet om trafiken är låg.
  • Tänk på att ett antal faktorer kan påverka resultatet under en tidsperiod. Resultaten kan påverkas av helgdagar, veckoslut, särskilda händelser, ändringar i ditt flöde och dina konkurrenter i auktionen.
  • Titta först på konverteringar och sedan på kostnad per konvertering så att du är säker på att optimerar dina konverteringar på ett effektivt sätt. Ju fler konverteringar du får, desto lättare är det att se om konverteringsfrekvensen har ökat.
  • Kom ihåg att kostnaden per klick kan öka och att antalet klick kan minska. Detta är väntat eftersom Förbättrad CPC sänker bud på klick med få förväntade konverteringar. Förbättrad CPC använder besparingen för att lägga högre bud när en konvertering verkar mer trolig.
  • Ta hänsyn till konverteringsfördröjningar. Vissa konverteringar kan ta längre tid än andra, i vissa fall upp till flera dagar eller till och med veckor. Om du jämför aktuella resultat med tidigare resultat kan de aktuella resultaten se sämre ut på grund av konverteringsfördröjning. Ta reda på hur du skapar en rapport över konverteringsfördröjning.

Optimera

Här kommer några tips på hur du kan optimera en kampanj som använder Förbättrad CPC:

• ECPC justerar redan för andra signaler än enhet. Vi rekommenderar att du endast använder budjusteringar för enheter och lämnar övriga budjusteringar på 0 %. Om du vill bjuda mer aggressivt på vissa typer av trafik kan du dock fortfarande välja att ange en budjustering. Budjusteringen används utöver de automatiska justeringarna som ingår i Förbättrad CPC.
  • För att få bästa möjliga resultat bör du få minst 20 konverteringar per månad för varje kampanj som använder Förbättrad CPC.