De Bodsimulator gebruiken voor standaard Shopping-campagnes

In dit artikel worden standaard Shopping-campagnes behandeld. Als u het beste van de AI van Google Ads wilt benutten en advertenties wilt weergeven op alle Google-services, kunt u in plaats daarvan Performance Max-campagnes gebruiken.

Wilt u de biedingen voor uw Shopping-campagne verhogen of verlagen, maar weet u niet zeker welke invloed dit heeft op de prestaties? Met de Bodsimulator kunt u inzicht krijgen in hoe verschillende productgroepbiedingen van invloed kunnen zijn op de hoeveelheid verkeer. De Bodsimulator maakt hiertoe schattingen van de advertentieresultaten die u in de afgelopen 7 dagen zou hebben behaald als u andere biedingen had ingesteld. Gebruik deze tool via het tabblad Productgroepen om te meten met welk biedingsbedrag u waarschijnlijk de gewenste prestaties zult behalen met het budget dat u heeft ingesteld. Vervolgens past u uw nieuwe bod snel toe op uw productgroepen of op alle onderverdelingen van een productgroep.

In dit artikel wordt beschreven welke bodsimulatoren beschikbaar zijn voor Shopping-campagnes, hoe ze werken en hoe u ze kunt gebruiken in uw campagne.

Hoe dit werkt

De Bodsimulator verzamelt en analyseert gegevens van advertentieveilingen op Google die in de afgelopen 7 dagen hebben plaatsgevonden. Hierbij wordt rekening gehouden met gegevens als de kwaliteit van uw advertenties, de biedingen van uw concurrenten en productgegevens. De tool gebruikt deze informatie vervolgens om in te schatten wat de invloed van bepaalde bodwijzigingen is op uw klikken, kosten, vertoningen en conversies.

U kunt de Bodsimulator gebruiken om de prestaties van een afzonderlijke productgroep of een productgroep met onderverdelingen te meten.

Hier volgen enkele dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u de Bodsimulator gebruikt voor een productgroep met onderverdelingen:

• U kunt de totale bodwijzigingen en modelwijzigingen van niet-uitgesloten productgroepen bekijken, zelfs wanneer afzonderlijke productgroepen hier wellicht onvoldoende gegevens voor bevatten.
  • U kunt de biedingsschaal gebruiken om te bekijken wat er gebeurt als u alle biedingen voor productgroepen binnen de onderverdeling met een bepaald percentage (bijvoorbeeld 10 procent) zou verhogen of verlagen. Vervolgens kunt u de bodaanpassing met een paar muisklikken op al deze productgroepen toepassen.
  • U kunt een model maken van wat er gebeurt als u al uw biedingen in de onderverdeelde productgroep zou wijzigen in een vaste waarde. Als u besluit een van deze bodwijzigingen in de hele productgroep toe te passen, worden de standaardbiedingen van de productgroep gewijzigd in deze vaste waarde.
  • Door bodwijzigingen in veel productgroepen kan de hoeveelheid verkeer aanzienlijk toenemen, waardoor u sneller de budgetlimiet bereikt. We laten u de verwachte kosten voor bodwijzigingen zien. Wellicht moet u uw budget verhogen om het maximale uit uw bodaanpassing te halen.

Houd rekening met het volgende

• De Bodsimulator is beschikbaar wanneer Shopping-advertenties voor een productgroep aan voldoende veilingen hebben deelgenomen of voldoende vertoningen hebben ontvangen om een goede schatting van de mogelijke prestaties met verschillende biedingsbedragen te kunnen maken. Als u de Bodsimulator niet ziet, moet u uw advertenties wellicht nog wat langer weergeven of moet u deelnemen aan meer veilingen door uw biedingen te verhogen of productgegevens van hogere kwaliteit te leveren.
  • De Bodsimulator is niet beschikbaar voor 'uitgesloten' productgroepen zonder bod.
  • De gegevens die in de Bodsimulator worden getoond voor uw 'huidige' bod, zijn een prognose op basis van het verkeer dat u in de afgelopen 7 dagen heeft gekregen. Als u onlangs de instellingen voor campagne/advertentiegroep of producttargeting (bijvoorbeeld bod, budget, biedstrategiedoelen, geografische targeting, voorraadfilters, productgroepfilter) heeft gewijzigd of producten aan/uit uw huidige voorraad heeft toegevoegd/verwijderd, ziet u mogelijk een verschil tussen de huidige gegevens in de Bodsimulator en de werkelijke gegevens die in uw account beschikbaar zijn.

Als de Bodsimulator na enige tijd nog steeds niet wordt getoond, kunt u het bod voor de betreffende productgroep checken of de productgegevens verbeteren.

Instructies

Hoe u de Bodsimulator gebruikt om schattingen te krijgen voor een afzonderlijke productgroep

U kunt de schattingen van een afzonderlijke productgroep zo bekijken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Selecteer in de navigatiebalk aan de zijkant van de pagina de advertentiegroep van de gewenste Shopping-campagne.
  5. Zoek de gewenste productgroep op en klik naast het bod in de kolom Max. CPC op het pictogram van de Bodsimulator.
  6. Selecteer in het venster Bodsimulator diverse biedopties om te bekijken welke invloed deze zouden hebben op uw verkeer.
  7. U kunt uw bod wijzigen en dit bod rechtstreeks op uw productgroep toepassen door in de Bodsimulator een nieuwe biedoptie te selecteren en vervolgens op Opslaan te klikken.
Hoe u de Bodsimulator gebruikt om schattingen te krijgen voor productgroepen met onderverdelingen

U kunt de schattingen van productgroepen met onderverdelingen zo bekijken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Selecteer in de navigatiebalk aan de zijkant van de pagina de advertentiegroep van de gewenste Shopping-campagne.
  5. Zoek de onderverdeelde productgroep op met de productgroepen waarin u bent geïnteresseerd en klik in de kolom Max. CPC op het pictogram van de Bodsimulator (er wordt geen bod weergegeven, aangezien deze productgroep is onderverdeeld).
  6. Als u wilt zien hoe procentuele wijzigingen in uw biedingen voor deze productgroepen van invloed kunnen zijn op uw verkeer, selecteert u in het venster Bodsimulator de optie Biedingsschaal (%). Als u het bod met dat percentage wilt wijzigen, selecteert u de optie naast uw gewenste bod en klikt u op Opslaan.
  7. Als u wilt zien hoe vaste biedingsbedragen in uw onderverdeelde productgroep uw verkeer zou kunnen beïnvloeden, selecteert u de optie Bod op productgroepniveau. Als u het bod wilt wijzigen, selecteert u de optie (of geeft u uw eigen bod op naast Een ander bod gebruiken). Klik vervolgens op Opslaan.
Hoe u de Bodsimulator gebruikt om schattingen te krijgen voor conversies

Als u Conversies bijhouden gebruikt, biedt de Bodsimulator ook conversieschattingen. Deze geven u meer inzicht in het aantal conversies en de conversiewaarde die uw advertenties zouden krijgen als u andere biedingen had ingesteld.

Houd rekening met de volgende punten:

• Conversievertragingen: Conversies kunnen tot 90 dagen na de klik worden gerapporteerd, afhankelijk van de door u gekozen conversieperiode. De conversieschattingen van de Bodsimulator geven aan hoeveel conversies u binnen uw conversieperiode kunt krijgen. Meer informatie over hoe u het rapport over conversievertragingen opzoekt.
  • Beschikbaarheid van schattingen: Als er onvoldoende betrouwbare gegevens beschikbaar zijn, tonen we geen conversieschattingen. Dit kan zich onder meer voordoen in de volgende gevallen:
    • Uw campagne heeft onvoldoende verkeer.
    • Er is sprake van een hoge conversievertraging.
    • Het conversiepatroon is zeer onregelmatig.
  • Wijzigingen in 'Conversies bijhouden': als u in de afgelopen 2 weken grote wijzigingen in 'Conversies bijhouden' heeft aangebracht, zijn de gegevens van de Bodsimulator voor conversies mogelijk niet nauwkeurig.
  • Conversiedefinities: bij het genereren van een conversie komt meer kijken dan alleen een klik op uw advertentie. Conversies zijn ook afhankelijk van de handelingen die klanten op uw site uitvoeren. Hierdoor kunnen ze ook moeilijker te voorspellen zijn.

Problemen oplossen

Hier volgen enkele veelvoorkomende redenen waarom u mogelijk geen bodsimulatie ziet:

Niet genoeg gegevens
  • De Bodsimulator gebruikt gegevens van de afgelopen 7 dagen om schattingen te genereren. Mogelijk kunnen er geen schattingen worden gegenereerd als een campagne of productgroep nog niet zo lang geleden is toegevoegd of in de afgelopen 7 dagen niet veel klikken heeft ontvangen.
  • Als u onlangs een nieuwe campagne, advertentiegroep of productgroep heeft toegevoegd, moet u iets langer wachten voordat de simulatoren schattingen kunnen geven. Als uw campagne, advertentiegroep of productgroep weinig vertoningen oplevert, kunt u uw biedingen verhogen om uw bereik te vergroten.
Gemiddeld dagbudget voor campagne
  • Als uw campagne in de afgelopen 7 dagen het gemiddelde dagbudget ten minste 1 keer (bijna) heeft bereikt, kan de Bodsimulator mogelijk geen schattingen geven.
Productgroep is 'uitgesloten'
  • De Bodsimulator is niet beschikbaar voor productgroepen die u heeft gemarkeerd als 'uitgesloten'. Dit betekent dat de producten in die productgroep niet worden weergegeven voor die advertentiegroep.