Ta reda på hur lång tid det tar innan konverteringar sker

När du har ställt in konverteringsspårning är det viktigt att ta reda på hur lång tid det tar innan kunderna som ser och klickar på din annons slutför konverteringen och hur detta påverkar den data du ser i ditt konto. Ibland sker konverteringen snabbt, samma dag som klicket, men den kan också rapporteras upp till 90 dagar efter klicket beroende på vilken konverteringsperiod du har valt.

Tiden mellan visning och konvertering påverkar vilka värden du ser i ditt konto. Här följer några exempel där en konverteringsfördröjning kan påverka vad du ser:

• Jämförelse av resultat: De senaste resultaten kanske ter sig sämre än tidigare resultat eftersom vissa av personerna som klickade på din annons inte har konverterat ännu. Eftersom rapporten inte inbegriper sådana oavslutade konverteringar, men däremot alla utgifter, kan det se ut som att du får färre konverteringar, högre kostnad per konvertering och så vidare.
  • Inga uppskattningar från budsimulatorn: Om det tar lång tid innan dina kunder slutför en konvertering kan det hända att konverteringsuppskattningarna inte visas i budsimulatorn. Läs mer om budsimulatorn.

Uppskattningar av konverteringar och konverteringsvärde: Vad de är och var du kan se dem

Konverteringsuppskattningar hjälper dig att förstå hur många konverteringar dina annonser uppskattas få baserat på tidigare data och resultat under den valda tidsperioden. Om du har tilldelat konverteringarna värden får du en uppskattning av det konverteringsvärde du kan få med denna budstrategi.

Dessa värden, uppskattade konverteringar och konverteringsvärden beräknas och visas i budstrategirapporten och kampanjtabellerna.

Tänk på följande:

• Konverteringsfördröjning: Om den valda tidsperioden omfattar en konverteringsfördröjning där inte alla konverteringar faktiskt har rapporterats återspeglar uppskattningen hur många fler konverteringar eller vilket konverteringsvärde du skulle kunna få.
  • Konverteringsjustering: Ibland kan du använda konverteringsjusteringar. Du kan till exempel ta hänsyn till returer och justera konverteringar på motsvarande sätt. Om den valda perioden påverkas av konverteringsfördröjningen och du tidigare har använt konverteringsjusteringar kan det hända att du får ett lägre antal konverteringar eller ett lägre uppskattat konverteringsvärde.
  • Kombination av fördröjningar och justeringar: Uppskattningen av antalet konverteringar och konverteringsvärdet är inte alltid justerad enligt beskrivningen ovan. Om du till exempel har ett antal returer till lägre värde kan vi uppskatta att du får färre konverteringar, men du kan fortfarande få ett högre uppskattat konverteringsvärde om det förekom konverteringar till ett högre värde som fördröjdes under samma tidsperiod.

Följ anvisningarna nedan för att skapa en rapport över tidigare konverteringsfördröjningar i ditt konto.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. I ditt Google Ads-konto klickar du på Kampanjer, Annonsgrupper eller Sökord i avsnittsmenyn till vänster.
  2. Kontrollera att slutdatumet för rapporten inföll för minst 30 dagar sedan (eller längre om du har en längre konverteringsperiod), så att du är säker på att rapporten innehåller komplett konverteringsdata. Du ändrar datumintervallet med hjälp av datumväljaren högst upp till höger på sidan.
  3. Klicka på segmentikonen Segmentera och välj Konverteringar > Dagar till konvertering. Då delas konverteringskolumnerna i rapporten upp på 19 rader.

Tips

Om du använder Smart Bidding kan du även se konverteringsfördröjningen i dina budstrategirapporter om det är troligt att du får fler konverteringar under det valda datumintervallet. Håll muspekaren över mätvärdena för konverteringar och konverteringsvärde (Konverteringar, Kostnad/konv. och Konv.frekvens) för att se den genomsnittliga fördröjningen. Du kan också se hur många konverteringar vi beräknar inte har rapporterats ännu, baserat på fördröjningen. Datumintervallet där fler konverteringar fortfarande kan komma att rapporteras visas markerat i resultatdiagrammet.