Opprett en kampanje som når ut til nye kunder

Sørg for at annonsene dine blir vist

Hovedforslag: Opprett spesifikke annonsegrupper med unike søkeord og minst tre annonser

I annonsegrupper angir du hvilke annonser som skal vises for folk som søker etter bestemte søkeord. Søkekampanjer bør ha svært spesifikke annonsegrupper med minst tre annonser i hver. Organiser annonsegruppene dine ut fra det du tror folk kommer til å søke etter når annonsen din utløses.

Her er et eksempel på hvordan kampanjer og annonsegrupper kan organiseres: Hvis du driver en sykkelbutikk som selger både via nettet og i butikk, kan du opprette to kampanjer: én for salg på nettet og én for salg i butikk. Du kan for eksempel bruke følgende annonsegrupper for begge kampanjene: barnesykler, hjelmer, rullebrett, racersykler, terrengsykler, landeveissykler, sykkellåser, sykkelklær for damer, sykkelklær for menn, sykkelsko. Hver av disse annonsegruppene bør inneholde forskjellige søkeord som potensielle kunder sannsynligvis kommer til å bruke når de søker etter det du selger.

Kontoorganiseringen blir mest effektiv hvis du lager svært spesifikke annonsegrupper: en annonsegruppe bør inneholde søkeord som er nært beslektet med hverandre, og som hver av dem er relevante for en idé som er forskjellig fra ideene du målretter mot i andre annonsegrupper. Det er mer sannsynlig at folk som leter etter hjelmer, klikker på annonser om hjelmer enn generelle annonser om sykkelutstyr. Annonser som er spesifikke og detaljerte, er mer relevante for brukerne. Relevante annonser er ofte av høyere kvalitet, noe som gir bedre resultater i annonseauksjonen (og genererer flere klikk og konverteringer, f.eks. registreringer for nyhetsbrev, oppringninger eller salg).

Hver annonsegruppe bør inneholde minst tre annonser av høy kvalitet. På den måten kan systemet optimalisere ytelsen din, og du kan sjekke resultatdataene dine for å finne ut hvilken annonse som appellerer mest til målgruppen.