Optimaliseren voor conversies via verschillende apparaten: praktische tips van Google

De officiële checklist voor het meten van en anticiperen op gedrag op verschillende apparaten.

Best Practices logo

Maak optimaal gebruik van conversies via verschillende apparaten in Google Ads. Conversies via verschillende apparaten worden opgenomen in Google Ads-rapporten als ze voldoen aan een uitermate hoog betrouwbaarheidsniveau. Dankzij deze conversies krijgen marketeers een heel nauwkeurig en gedetailleerd inzicht in het gedrag van gebruikers op verschillende apparaten.

1. Leg alle mogelijke conversies via verschillende apparaten vast in Google Ads

• Overweeg langere conversieperioden (maximaal 90 dagen) te gebruiken als dit zinvol voor u is.

Waarom? Gebruikers die op verschillende apparaten zoeken, doen er gewoonlijk langer over om tot een conversie over te gaan dan gebruikers die één apparaat gebruiken.

Waarom? Op deze manier verhindert uw accountstructuur niet dat u een goed beeld krijgt van uw conversies via verschillende apparaten. Als u conversies voor meerdere accounts bijhoudt, krijgt u inzicht in de interacties via alle accounts van gebruikers die verschillende apparaten gebruiken.

• Gebruik dezelfde conversietag voor uw desktopsites en mobiele sites, en houd ook in-app-conversies bij.

Waarom? Als u conversies via verschillende apparaten en in verschillende apps en browsers wilt meten, moet u deze consistent bijhouden.

• Vermijd conversietags die alleen onder bepaalde voorwaarden worden geactiveerd.

Waarom? Conversies bijhouden via verschillende apparaten werkt het best als er zo veel mogelijk conversies worden geregistreerd. Als uw Google Ads-tag alleen onder bepaalde voorwaarden wordt geactiveerd, krijgt u wellicht geen volledig beeld.

• Ontwerp uw apps, mobiele sites en desktopsites op zo'n manier dat ze geschikt zijn voor acties via verschillende apparaten.

Waarom? Het klanttraject wisselt naargelang de context. Als een gebruiker geen conversie kan genereren op het apparaat dat hij op dat moment gebruikt, maak het dan makkelijk voor hem om de benodigde gegevens op te slaan en later alsnog een conversie te genereren.

2. Stel biedingen en boodschappen in gebaseerd op het gedrag op verschillende apparaten

Pas uw biedingen aan op basis van de informatie in de kolom Conversies.

Waarom? Uw biedingen moeten de waarde weerspiegelen die in de kolom Conversies wordt vermeld, zowel wanneer deze betrekking heeft op verschillende apparaten als in andere gevallen.

Guide me in my accountStapsgewijze instructies om een bodaanpassing voor mobiel in te stellen in uw account.

Stem advertenties af op de acties die gebruikers realistisch gezien kunnen voltooien op het apparaat dat ze op dat moment gebruiken.

Waarom? De kans dat gebruikers een actie voltooien wordt groter als ze weten dat dit in hun huidige situatie haalbaar is.

Meld u aan voor de nieuwsbrief met praktische tips om geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.