Hantera annonser för hushålls- och hantverkstjänster och visa rapporter

I appen Google Hushållsnära tjänster kan du se rapporter som hjälper dig att förstå vilka resultat din annons ger. Här ser du även annonsens status, och du kan pausa den vid behov.

Fördelar

• Få en snabb känsla för hur många förfrågningar du får via din annons för hushålls- och hantverkstjänster samt hur många kunder som kontaktar dig.
  • Se hur många jobb du har bokat via förfrågningar från annonser för hushålls- och hantverkstjänster.
  • Pausa annonserna om du inte vill ha fler förfrågningar.

Om annonsrapporter för hushålls- och hantverkstjänster

Det finns tre rapporter:

• Förfrågningar: Antalet förfrågningar som du har fått av potentiella kunder som har sett din annons på Googles sökresultatsidor. I den här rapporten finns förfrågningar som du har fått från både telefonsamtal och sms via annonsen.
  • Bokningar: Antalet kommande och slutförda bokningar som du har schemalagt efter förfrågningar. I den här rapporten ser du även bokningar sorterade efter källa: samtal eller sms.
  • Svarsfrekvens: Andelen förfrågningar som du har svarat på. I den här rapporten visas även vilken andel av dina förfrågningar som är aktiva (pågående), bokade (schemalagda och slutförda), avvisade eller utgångna.

Visa annonsrapporter för hushålls- och hantverkstjänster

I appen Google Hushållsnära tjänster kan du se annonsrapporter på Android- och iOS-enheter. Det går inte att se annonsrapporter för hushålls- och hantverkstjänster på datorer.

Så här visar du annonsrapporter för hushålls- och hantverkstjänster

1. Öppna appen Google Hushållsnära tjänster för Android.
  2. Tryck på menyn Menu button högst upp.
  3. Tryck på Annonser och budget.
  1. Öppna appen Google Hushållsnära tjänster för iOS.
  2. Tryck på menyn Menu button högst upp.
  3. Tryck på Annonser och budget.

Så ändrar du datumintervallet för en rapport

1. Öppna appen Google Hushållsnära tjänster för Android.
  2. Tryck på menyn Menu button högst upp.
  3. Tryck på Annonser och rapporter.
  4. Tryck på för att redigera.
  5. Välj ett datumintervall.
  6. Tryck på OK.
  1. Öppna appen Google Hushållsnära tjänster för iOS.
  2. Tryck på menyn Menu button högst upp.
  3. Tryck på Annonser och rapporter.
  4. Tryck på för att redigera.
  5. Välj ett datumintervall.
  6. Tryck på OK.

Visa och hantera din annons

Du kan även visa och hantera annonsen på skärmen Annonser och rapporter. En förhandsgranskning av annonsen visas högst upp på skärmen, så att du kan se hur annonsen ser ut på Google. Om du vill redigera din profilinformation under betaperioden kan du kontakta oss.