Studieguide inför testet Mobilannonsering

Om testet Mobilannonsering

Om du tillhör en byrå eller är proffs på onlineannonsering och specialiserar dig på att hantera mobilannonskampanjer bör du överväga att göra testet Mobilannonsering för att visa upp din expertis.

Ämnen i testet

Testet Mobilannonsering omfattar grundläggande och avancerade koncept, som mobilannonseringens grunder, strategier för budgivning och inriktning, mobilannonser och mätningslösningar. Vi rekommenderar att du har erfarenhet av att driva mobilannonskampanjer för att öka dina chanser att klara testet.

Studieguiden går igenom vad du behöver kunna innan du gör testet Mobilannonsering. Här är några av de ämnen du behöver känna till:

• Mobilkunder och hur din app eller mobilwebbplats kan hjälpa dem att fatta beslut
  • Mobilspecifika strategier för budgivning och inriktning
  • Format för mobilannonsering
  • Hur du mäter annonsresultat och konverteringar

Testinformation

Du kan göra testet via Academy for Ads, Googles onlineutbildningsprogram. I Academy for Ads kan du göra testet och få en AdWords-certifiering från alla utbildningsvägar som har ”certifiering” i titeln.

• Frågor: Testet består av 70 frågor
  • Tidsgräns: Du har 90 minuter på dig att slutföra testet
  • Gräns för godkänt: Du behöver få minst 80 % rätt för att få godkänt
  • Göra om testet: Om du inte klarar testet kan du göra om det igen efter en dag
  • Tillgängliga språk: kinesiska (förenklad och traditionell), nederländska, engelska (Storbritannien och USA), franska, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), ryska, slovakiska, spanska, spanska (Latinamerika), thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska och vietnamesiska

Klara testet

Du kan få din Google Ads-certifiering genom att klara testet Mobilannonsering och testet Grundläggande Google Ads.

När du har fått en certifiering kan du visa upp din expertis med ett personligt certifikat som du kan skriva ut från din profil på Academy for Ads.

Redo att börja? Klicka på knappen nedan.

Starta guiden