Opprett og administrer rapporter på Rapporter-siden

Med rapporter kan du se, organisere og analysere dataene dine. Ved hjelp av rapporter kan du plassere store mengder data i flerdimensjonale tabeller, diagrammer og oversikter som kan tilpasses, slik at du kan visualisere interessante mønstre og trender.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter og lagrer rapporter, hvordan du åpner lagrede rapporter, og hvordan du planlegger rapporter som skal sendes på e-post til deg selv og andre som har tilgang til kontoen din.

Veiledning

Sånn åpner du forhåndsdefinerte rapporter

For at du skal spare tid, inneholder Google Ads «forhåndsdefinerte rapporter» – et sett med ferdiglagde rapporter du kan bruke for å få svar på konkrete spørsmål om dataene dine. Du kan bruke forhåndsdefinerte rapporter som utgangspunkt for nye lagrede rapporter du i sin tur kan dele, redigere og planlegge.

Sånn åpner du forhåndsdefinerte rapporter:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på rapporteringsikonet øverst til høyre i kontoen.
  3. Velg Forhåndsdefinerte rapporter (tidligere kalt Dimensjoner), og velg så en forhåndsdefinert rapport du vil åpne i rapportredigereren. Du kan også åpne en forhåndsdefinert rapport via «Rapporter»-siden ved å velge en av de forhåndsdefinerte rapportene ovenfor datatabellen.

Tips

Du kan legge til eller fjerne kolonner fra forhåndsdefinerte rapporter. Du kan se en forhåndsdefinert rapport du har tilpasset, på et senere tidspunkt, ved å klikke på Lagre som for å lagre rapporten.

Forhåndsdefinerte rapporter for managerkontoer

Hvis du har en managerkonto i Google Ads, inneholder alle forhåndsdefinerte rapporter du måtte åpne, disse tilleggskolonnene: «Konto» og «Kunde-ID»-oppføringene tilknyttet kontoen.

Du finner også en ekstra forhåndsdefinert rapport – Konto-rapporten – i managerkontoer. Denne rapporten inneholder informasjon fra «Kontoer»-siden din.

Sånn kan du opprette rapporter

Hvis du helt og holdent ønsker å tilpasse dataene som vises i en rapport, kan du opprette en rapport fra scratch. Når du oppretter en standardrapport, må du – i motsetning til for forhåndsdefinerte rapporter – bruke rapportredigereren for å velge hvilke kolonner, rader og verdier som skal tas med i rapporten, og hvilken tabell- eller diagramtype de skal vises i. Finn ut hvordan du oppretter rapporter i rapportredigereren.

Slik administrerer du rapporter

Via rapporteringsikonet  har du enkel tilgang til rapportene du har lagret. Rapportene er synlige for alle som har tilgang til kontoen din. Du har muligheten til å se alle rapportene, eller bare de rapportene du har opprettet selv. Alle disse rapportene kan deles, lagres, redigeres og planlegges.

Lagrede rapporter du ikke har åpnet på over 18 måneder, fjernes automatisk fra kontoen. Du får tilgang til en rapport ved å åpne den eller laste den ned, eller ved å åpne en oversikt som inneholder rapporten.

Sånn åpner du lagrede rapporter

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på rapporteringsikonet og så på Rapporter.
  3. Alle de lagrede rapportene er oppført som standard. For å se utelukkende rapportene du selv har opprettet, klikk på prikkeikonet i området under Rapporter, og klikk så på Se bare dine egne rapporter.
  4. Finn rapporten du vil lese, og klikk så på tittelen for å åpne den.

Merk: Rapporter du har lagret mens du lastet dem ned fra sider som ikke er åpnet i Rapportredigereren, fungerer foreløpig ikke på samme måte som rapportene du har opprettet i Rapportredigereren. Noen av disse rapportene åpnes på siden de ble lastet ned fra, mens andre bare kan lastes ned.

Slik planlegger du e-poster med rapporter

Du kan sende rapportene dine i en engangs-e-post eller planlegge at rapporter skal sendes til deg og andre som har tilgang til kontoen din, i bestemte intervaller.

Merk: Rapporter for personlige kontoer kjøres fra kl. 03.00 i den angitte tidssonen. Rapporter om kontoer der tidssonen ikke er angitt, kjøres fra kl. 03.00 Pacific Time.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på rapporteringsikonet og så på Rapporter.
  3. Finn rapporten du vil lese, og klikk så på tittelen for å åpne den i Rapportredigereren.
  4. Klikk på ikonet for e-post og planlegging Klokke.
  5. Fullfør følgende innstillinger:
    1. Velg én eller flere kontobrukere som rapporten skal sendes til.
    2. Velg hvor ofte rapportene skal sendes (f.eks. daglig eller ukentlig) og i hvilket format (f.eks. CSV eller XML).
  6. Klikk på Lagre.
  7. For å endre lagrede tidsplaner, følg veiledningen nedenfor:
    1. Klikk på ikonet for e-post og planlegging Klokke.
    2. Klikk på blyantikonet Endre, og endre innstillingene.
    3. Klikk på Lagre.