Opprett og administrer rapporter på Rapporter-siden

Med rapporter kan du se, organisere og analysere dataene dine. Ved hjelp av rapporter kan du plassere store mengder data i flerdimensjonale tabeller, diagrammer og oversikter som kan tilpasses, slik at du kan visualisere interessante mønstre og trender.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter og lagrer rapporter, hvordan du åpner lagrede rapporter, og hvordan du planlegger rapporter som skal sendes på e-post til deg selv og andre som har tilgang til kontoen din.

Veiledning

Slik åpner du forhåndsdefinerte rapporter

For at du skal spare tid, inneholder Google Ads «forhåndsdefinerte rapporter» – et sett med ferdiglagde rapporter du kan bruke for å få svar på konkrete spørsmål om dataene dine. Du kan bruke forhåndsdefinerte rapporter som utgangspunkt for nye lagrede rapporter du kan dele, redigere og planlegge kjøringen av.

Sånn åpner du forhåndsdefinerte rapporter:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på KampanjerCampaigns Icon og deretter på Statistikk og rapporter.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Velg og åpne rapporten du vil lese, under «Forhåndsdefinerte rapporter (dimensjoner)». Du kan se hele listen over forhåndsdefinerte rapporter ved å velge Se alle.
Merk: Som bruker av managerkontoen (MCC) kan du administrere kampanjer mer effektivt ved å opprette, redigere, lagre og bruke rapporter i bestemte underordnede kontoer eller i alle kampanjer. I tillegg kan du opprette og lese rapporter på ethvert punkt mellom en managerkonto og nivået for underordnede kontoer, og du kan angi hvor rapportene skal lagres.

Tips

Du kan legge til eller fjerne kolonner fra forhåndsdefinerte rapporter. Du kan se en forhåndsdefinert rapport du har tilpasset, på et senere tidspunkt ved å klikke på «Lagre» for å lagre rapporten.

Forhåndsdefinerte rapporter for managerkontoer

Hvis du har en managerkonto i Google Ads, inneholder alle forhåndsdefinerte rapporter du måtte åpne, disse tilleggskolonnene: «Konto» og «Kunde-ID»-oppføringene tilknyttet kontoen.

Du finner også en ekstra forhåndsdefinert rapport – Konto-rapporten – i managerkontoer. Denne rapporten inneholder informasjon fra Konto-siden din.

Slik oppretter du rapporter

Hvis du helt og holdent ønsker å tilpasse dataene som vises i en rapport, kan du opprette en rapport fra scratch. Når du oppretter en standardrapport, må du – i motsetning til for forhåndsdefinerte rapporter – bruke rapportredigereren for å velge hvilke kolonner, rader og verdier som skal tas med i rapporten, og hvilken tabell- eller diagramtype de skal vises i. Finn ut hvordan du oppretter rapporter i rapportredigereren.

Slik administrerer du rapporter

Statistikk og rapporter sørger for enkel tilgang til rapportene du har lagret. Rapportene er synlige for alle som har tilgang til kontoen din. Du har muligheten til å se alle rapportene, eller bare de rapportene du har opprettet selv. Alle disse rapportene kan deles, lagres, redigeres og planlegges.

Lagrede rapporter du ikke har åpnet på over 18 måneder, fjernes automatisk fra kontoen. Du får tilgang til en rapport ved å åpne den eller laste den ned, eller ved å åpne en oversikt som inneholder rapporten.

Sånn åpner du lagrede rapporter

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på KampanjerCampaigns Icon og deretter på Statistikk og rapporter.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Alle de lagrede rapportene er oppført som standard. For å se rapportene du har opprettet, klikk på prikkeikonet i området under «Rapporter», og klikk deretter på Se bare dine egne rapporter.
  5. Finn rapporten du vil lese, og klikk på tittelen for å åpne den.

Merk: Rapporter du har lagret mens du lastet dem ned fra sider som ikke er åpnet i rapportredigereren, fungerer foreløpig ikke på samme måte som rapportene du har opprettet i rapportredigereren. Noen av disse rapportene åpnes på siden de ble lastet ned fra, mens andre bare kan lastes ned.

Slik planlegger du utsending av rapporter på e-post

Rapportene dine kan sendes ut i en engangs-e-post, eller du kan planlegge at rapporter skal sendes til deg og andre som har tilgang til kontoen din, i bestemte intervaller.

Merk: Rapporter om personlige kontoer kjøres fra kl. 03.00 i den angitte tidssonen. Rapporter om kontoer der tidssonen ikke er angitt, kjøres fra kl. 03.00 Pacific Time.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på KampanjerCampaigns Icon og deretter på Statistikk og rapporter.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Finn og åpne rapporten du vil lese, og klikk på e-post- og tidsplanikonet Klokke.
  5. Angi disse innstillingene:
    1. Velg én eller flere kontobrukere som rapporten skal sendes til.
    2. Velg hvor ofte rapportene skal sendes (f.eks. daglig eller ukentlig) og i hvilket format (f.eks. CSV eller XML).
  6. Klikk på Lagre.
  7. For å endre lagrede tidsplaner, følg veiledningen nedenfor:
    1. Klikk på ikonet for e-post og planlegging Klokke.
    2. Klikk på blyantikonet Endre, og endre innstillingene.
    3. Klikk på Lagre.

Slik ser du hierarkiske tabeller og diagrammer

Du kan se de hierarkiske dataene ved å bruke tretabeller og detaljerte diagrammer i rapportredigereren i Google Ads. Det er ingen begrensninger på antall rader og kolonner. Rapportene som lastes ned fra hierarkiske tabeller, er tilsvarende de som lastes ned fra flate tabeller.

Slik oppretter du hierarkiske tabeller

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på KampanjerCampaigns Icon og deretter på Statistikk og rapporter.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Klikk på Egendefinert, og velg Tretabell.
  5. Legg til detaljer ved å dra og slippe elementer i radområdet (du kan f.eks. legge til «Kampanje», «Annonsegruppe», «Søkeord for søkeannonsering», «Samsvartype for søkeord for søkeannonsering» og «Maks. CPC for søkeord»).
  6. Legg til beregninger som «Klikk» og «Visn.». (visninger) i kolonnedelen.
  7. Du kan klikke på Lagre eller Legg til i oversikten.

For hierarkiske tabeller (tretabeller) og hierarkiske diagrammer (oversikt over diagrammer) må du dra og slippe brikkene til utvalgspanelet for å lage hierarkiet.

I Google Ads er «Konto > Kampanje > Annonsegruppe» en hierarkisk struktur som passer godt i de fleste kampanjer, bortsett fra i Performance Max, der hierarkiet er «Konto > Kampanje > Elementgrupper».

• Hvis du legger til «Kampanje» i en hierarkisk tabell eller et hierarkisk diagram, kan du vise detaljert informasjon om tabellen eller diagrammet for å se «Annonsegruppe» automatisk, i stedet for at du legger til disse via utvalgspanelet.
  • Slik er det også i managerkontoer, der du kan legge til «Konto» for å aktivere en standardoversikt over «Kampanje» og deretter for «Annonsegruppe».
  • Denne standardfunksjonaliteten aktiveres bare hvis det ikke finnes noe brukerspesifisert hierarki i utvalgspanelet.
  • Du kan klikke på en hvilken som helst kampanje for å vise detaljert informasjon. Hvis du for eksempel ser på et stolpediagram, kan du klikke på stolpen som er tilknyttet kampanjen, for å vise detaljert informasjon.
  • Du kan klikke på en hvilken som helst annonsegruppe for å filtrere videre ned til en bestemt annonsegruppe, og du kan se den tidligere kampanjebetingelsen.
  • Husk at den detaljerte informasjonen ikke beholdes i lagrede rapporter.

Du kan vise detaljert informasjon i diagrammer mye på den samme måten som i hierarkiske tabeller. Diagramtypene som støtter hierarkisk visning, inkluderer stolpe-, søyle- og sektordiagrammer. Det er ingen grenser på antallet dimensjoner som kan legges til i disse diagramtypene. Sideinndelingsrapporter for diagrammer kan omfatte flere sider, ettersom sideinndeling nå kan brukes i diagrammer.