Raporttien luominen ja hallinta Raportit-sivulla

Raportit helpottavat datan katsomista, järjestämistä ja analysoimista. Raporttien avulla voit sijoittaa suuria datamääriä moniulotteisiin taulukoihin, kaavioihin ja muokattaviin hallintapaneeleihin sekä havainnollistaa näin merkityksellisiä malleja ja trendejä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja tallentaa raportteja, avata tallennettuja raportteja sekä ajoittaa raporttien lähettämisen sähköpostitse itsellesi ja muille, joilla on tilisi käyttöoikeudet.

Ohjeet

Ennalta määritetyn raportin avaaminen

Ajan säästämiseksi Google Adsissa on valmiita raportteja, joista saat vastauksia tiettyihin dataasi liittyviin kysymyksiin. Voit käyttää ennalta määritettyjä raportteja lähtökohtana, kun haluat luoda uuden muokattavissa, ajoitettavissa ja jaettavissa olevan tallennetun raportin.

Voit avata ennalta määritetyn raportin näin:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa KampanjatCampaigns Icon ja sitten Vinkit ja raportit.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Valitse Ennalta määritetyt raportit (ulottuvuudet) ‐kohdasta raportti, jonka haluat nähdä. Jos haluat nähdä kaikki ennalta määritetyt raportit, valitse Näytä kaikki.
Huom. Hallinnoijan tilin (MCC) käyttäjänä voit hallinnoida kampanjoita entistä tehokkaammin luomalla, muokkaamalla, tallentamalla ja käyttämällä raportteja tietyillä alatason tileillä tai kaikissa kampanjoissa. Voit myös luoda ja katsella raportteja hallinnoijan tilin ja alatason tilin tasolla ja valita, mihin raportit tallennetaan.

Vinkki

Ennalta määritetyn raportin sarakkeita voi lisätä ja poistaa. Jos haluat katsella muokkaamaasi ennalta määritettyä raporttia myöhemmin, tallenna raportti klikkaamalla "Tallenna".

Ennalta määritetyt raportit hallinnoijan tileillä

Jos ennalta määritetty raportti avataan Google Adsin hallinnoijan tilillä, raportti sisältää kaksi lisäsaraketta: Tili-sarake ja Asiakastunnus-sarake, jossa näkyy tilin asiakastunnus.

Hallinnoijan tileillä on käytettävissä myös ennalta määritetty raportti, jonka nimi on Tili. Kyseinen raportti sisältää tietoja Tili-sivultasi.

Raportin luominen

Jos haluat määritellä alusta saakka itse, mitä dataa raportissa näytetään, voit luoda kokonaan uuden raportin. Ennalta määritetystä raportista poiketen tavallinen raportti luodaan Raporttityökalussa. Valitse työkalussa raporttiin sisällytettävät sarakkeet, rivit ja arvot sekä kaavion tai taulukon tyyppi, jossa tiedot esitetään. Lue lisätietoja raporttien luomisesta raporttien muokkaustyökalussa.

Raporttien hallinta

Vinkit ja raportit ‐osion avulla voit helposti käyttää tallennettuja raporttejasi. Raporttisi näkyvät kaikille, joilla on pääsy tilillesi. Voit valita, näetkö kaikki raportit vai vain ne, jotka olet itse luonut. Voit vapaasti muokata, tallentaa, ajoittaa ja jakaa näitä raportteja.

Tallennetut raportit, joita ei ole käytetty yli 18 kuukauteen, poistetaan tililtäsi automaattisesti. Voit käyttää tallennettua raporttia avaamalla tai lataamalla sen taikka avaamalla hallintapaneelin, jossa raportti on.

Tallennetun raportin avaaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa KampanjatCampaigns Icon ja sitten Vinkit ja raportit.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Kaikki tallennetut raportit ovat oletusarvoisesti näkyvissä. Voit katsoa luomiasi raportteja klikkaamalla kolmen pisteen kuvaketta Raportit-kohdasta ja valitsemalla Näytä vain raportit.
  5. Etsi haluamasi raportti ja avaa se klikkaamalla otsikkoa.

Huom. Muilta sivuilta kuin Raporttityökalusta ladatut ja tallennetut raportit eivät tällä hetkellä toimi samoin kuin Raporttityökalussa luodut raportit. Osa tällaisista raporteista voidaan avata sillä sivulla, jolta ne on ladattu, kun taas osan voi ainoastaan ladata.

Raporttien lähettäminen sähköpostitse ja sähköpostien ajoittaminen

Voit lähettää raportit sähköpostilla kertaluonteisesti tai määrittää, että raportteja lähetetään määräajoin sinulle ja muille sellaisille käyttäjille, joilla on pääsy tilillesi.

Huom. Henkilötilien raporttien luominen alkaa klo 3.00 määrittämäsi aikavyöhykkeen mukaan. Jos tilin aikavyöhykettä ei ole määritetty, raportteja aletaan luoda klo 3.00 Tyynenmeren aikaa.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa KampanjatCampaigns Icon ja sitten Vinkit ja raportit.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Etsi ja avaa raportti, jota haluat katsoa, ja klikkaa sitten sähköposti- ja aikataulukuvaketta Kello.
  5. Valitse seuraavat asetukset:
    1. Valitse vähintään yksi tilin käyttäjä, jolle raportti lähetetään.
    2. Valitse raporttien lähettämisväli (esim. päivittäin tai viikoittain) ja tiedostomuoto (esim. CSV tai XML).
  6. Valitse Tallenna.
  7. Voit muokata tallennettua aikataulua seuraavasti:
    1. Klikkaa sähköposti‑ ja ajoittamiskuvaketta Kello.
    2. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa ja muuta asetuksia.
    3. Klikkaa Tallenna.

Hierarkkisten taulukoiden ja kaavioiden katsominen

Voit nähdä hierarkkisen datan Google Adsin Raporttityökalun puutaulukoiden ja kaavioiden yksityiskohtien avulla. Rivien ja sarakkeiden määrää ei ole rajoitettu. Hierarkkisen taulukon ladatut raportit ovat samoja kuin tasaisen taulukon raportit.

Hierarkkisten taulukoiden luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa KampanjatCampaigns Icon ja sitten Vinkit ja raportit.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Klikkaa Oma ja valitse Puutaulukko.
  5. Voit lisätä tietoja vetämällä ja pudottamalla elementtejä riviosioon (voit esimerkiksi lisätä Kampanja-, Mainosryhmä-, Hakuavainsana-, Hakuavainsanan vastaavuustyyppi- tai Avainsanan korkein klikkauskohtainen hinta -vaihtoehdon).
  6. Lisää sarakeosioon mittareita, kuten Klikkaukset ja Impressiot.
  7. Klikkaa hallintapaneelista Tallenna tai Lisää.

Hierarkkisia taulukoita (puutaulukoita) ja hierarkkisia kaavioita (kaavion yksityiskohtia) varten voit vetää ja pudottaa palat valintapaneeliin luodaksesi hierarkian.

Google Adsissa Tili > Kampanja > Mainosryhmä on hierarkkinen rakenne, joka sopii hyvin useimmille kampanjoille paitsi Maksimitulokset-kampanjoille, joiden hierarkia on Tili > Kampanja > Elementtiryhmät.

• Jos lisäät kampanjan hierarkkiseen taulukkoon tai kaavioon, voit porautua taulukkoon tai kaavioon ja katsoa Mainosryhmää automaattisesti sen sijaan, että lisäisit ne valintapaneeliin.
  • Hallinnoijan tilin käyttötapauksissa voit lisätä myös Tili-vaihtoehdon, jos haluat myöhemmin tarkastella yksityiskohtia Kampanjoista ja Mainosryhmistä.
  • Tämä oletuskäytäntö otetaan käyttöön vain, jos valintapaneelissa ei ole käyttäjän määrittämää hierarkiaa.
  • Voit siirtyä minkä tahansa kampanjan yksityiskohtiin klikkaamalla kampanjaa. Jos esimerkiksi katsot pylväskaaviota, voit klikata kampanjaan liittyvää palkkia ja siirtyä katsomaan sen yksityiskohtia.
  • Klikkaamalla mitä tahansa mainosryhmää voit suodattaa näkyviin tietyn mainosryhmän ja katsoa kampanjan aiempaa ehtoa.
  • Muista, että yksityiskohtaisia tietoja ei säilytetä tallennetussa raportissa.

Kaavion yksityiskohdat ovat samankaltaisia kuin hierarkkiset taulukot, sillä niiden avulla voit katsoa kaavion yksityiskohtia. Hierarkiaa tukevia kaaviotyyppejä ovat pylväs-, sarake- ja ympyräkaaviot. Näihin kaaviotyyppeihin ei voi lisätä ulottuvuuksia. Kaavion sivutusraportit voivat kattaa useita sivuja, koska sivunumerointi on nyt saatavilla kaavioissa.