Sätt fokus på kommande evenemang med nedräkning

Informera potentiella kunder om reor och specialarrangemang genom att lägga till en nedräkning i annonstexten.

Nedräkningsanpassare finns i formaten COUNTDOWN och GLOBAL_COUNTDOWN. Använd GLOBAL_COUNTDOWN om du räknar ner till en tid som är densamma globalt, som tiden för avspark i en match.

Funktion Resultat
COUNTDOWN Räknar ned till en angiven tid, anpassad efter tidszonen för personen som utför sökningen.
GLOBAL_COUNTDOWN Räknar ned till en ”global” tid enligt tidszonen i ditt konto. Om det står ”slutar om 4 timmar” i annonsen i Kalifornien står det ”slutar om 4 timmar” i New York.

Båda nedräkningsfunktionerna räknar ned dagar, timmar och minuter. En annonstext med en nedräkningsanpassare kan till exempel innehålla raden ”Skynda dig, rean slutar om 3 timmar”. 2 timmar och 28 minuter senare lyder samma rad: ”Skynda dig, rean slutar om 32 minuter”.

Du kan infoga nedräkning i alla typer av textannonser.

Anvisningar

Redigera annonsen

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på den textannons som du vill lägga till en nedräkning i, eller klicka på plusknappen  och välj Textannons.
  4. Fyll i annonstexten.

Aktivera nedräkningswidgeten

1. Skriv ett klammertecken ( { ) där du vill infoga nedräkningen och välj Nedräkning på rullgardinsmenyn.
  2. Ange datumet och tiden då nedräkningen ska sluta vid Nedräkningen slutar. Ange tiden med 24-timmarformat (valfritt).
    • Om sluttiden till exempel är kl. 18.30 den 14 juli 2017 blir datumet 2017/07/14 och tiden 18:30:00.
    • Om du inte anger något klockslag används midnatt (00:00:00) som standard.
  3. Ange vid Nedräkningen startar hur många dagar före slutdatumet som annonsen ska börja visas. Om du lämnar fältet tomt börjar annonsen visas fem dagar före slutdatumet.
    • Om sluttiden till exempel är kl. 18.30 den 14 juli 2017 och du vill att annonsen ska börja visas sju dagar tidigare (kl. 18.30 den 7 juli 2017) skriver du ”7” i fältet.

Nedräkningsanpassarna slutar automatiskt visas efter det angivna slutdatumet.

Ställ in tidszon och språk

1. Välj Tidszon i kontot om du vill använda tidszonen i ditt Google Ads-konto, eller välj Tidszon hos den som tittar på annonsen om nedräkningen ska ske i kundens tidszon.
    • Om du räknar ned till en händelse som inträffar på en särskild plats, till exempel en tävling, ett föredrag, en konsert eller en konferens, bör du använda tidszonen i ditt konto.
    • Om du räknar ned till en händelse som inte är bunden till en viss plats, till exempel en onlinerea, kan du använda kundens tidszon.
  2. Välj eventuellt ett annat språk för nedräkningen vid Språk. När du väljer ett nytt språk visas en förhandsgranskning av resultatet.

Ställ in nedräkningen och spara annonsen

1. Spara nedräkningen genom att klicka på Använd. Nedräkningsanpassaren visas i annonstexten.
  2. Kontrollera att annonstexten inte blir avklippt när den visas. Koden för nedräkningsanpassaren kan generera en sträng som är åtta tecken lång. Se till att annonstexten har plats för de extra tecknen.
  3. Klicka på Spara ny annons eller Spara ny version.