Over de Rapporteditor

De Rapporteditor is een tool waarmee u uw gegevens overzichtelijk kunt weergeven in multidimensionale tabellen en diagrammen. Omdat u met de Rapporteditor deze tabellen en diagrammen rechtstreeks in Google Ads kunt maken, hoeft u uw gegevens niet meer te downloaden om ze nader te bestuderen. U kunt uw tabellen en diagrammen opslaan om ze te delen met anderen of u kunt ze opnemen in uw dashboards.

In dit artikel worden de onderdelen van de Rapporteditor en hun functie besproken. Nadat u deze informatie heeft doorgenomen, kunt u hier lezen hoe u met de Rapporteditor aangepaste rapporten maakt.

In de Rapporteditor kunt u rapportagegerelateerde vragen formuleren in 'gewone' taal. Dit kan alleen in het Engels. Typ bijvoorbeeld 'Show me top campaigns by clicks' en de Rapporteditor stelt een rapport samen op basis van uw verzoek.

Voordelen

• Een eenvoudige interface met functionaliteit voor slepen en neerzetten: u kunt snel multidimensionale tabellen en diagrammen samenstellen en bewerken, zodat u uw gegevens niet meer hoeft te downloaden als u een gedetailleerdere analyse wilt uitvoeren.
  • Analyse op basis van meerdere segmenten: u kunt uw gegevens tot op specifieker detailniveau segmenteren en analyseren in uw tabellen en diagrammen.
  • Aangepaste diagrammen: u kunt de patronen en trends in uw gegevens snel visualiseren.
  • Geavanceerde filter- en sorteermethoden: u kunt filteren op gesegmenteerde statistieken (bijv. mobiele klikken) en sorteren op meerdere kolommen.

Overzicht van de Rapporteditor

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

U kunt de Rapporteditor effectief gebruiken als u weet hoe alle onderdelen werken.

Voordat u begint

Open de Rapporteditor om te zien hoe de onderdelen eruitzien:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het rapportagepictogram rechtsboven in uw account en selecteer Rapporten.
  3. Klik op de plusknop linksboven op de pagina en selecteer een type tabel of diagram.

Onderdelen van de Rapporteditor

• Tegels: Dit onderdeel staat in de zijbalk aan de linkerkant van de pagina. Tegels zijn dimensies en statistische gegevens die u naar het canvas trekt om uw rapport samen te stellen. Statistische gegevens zijn kwantitatieve metingen van uw gegevens, zoals klikken, vertoningen en conversies. Met dimensies worden kwalitatieve kenmerken van uw gegevens beschreven, zoals apparaat, advertentiegroep of locatie.
  • Zijbalk: In dit gebied aan de linkerkant van de pagina vindt u tegels. Sleep tegels naar het canvas om rapporten samen te stellen.
  • Canvas: Het grote grijze gebied in het midden van de pagina is het canvas. Hier sleept u tegels naartoe om rapporten te maken. U kunt de rapportgegevens op het canvas filteren op datum of aan de hand van een set filteropties, zoals de status van een campagne of advertentiegroep.
  • Plank: De plank is het gedeelte boven het canvas waarop u kunt zien welke tegels er aan een rapport zijn toegevoegd. De plank wordt alleen weergegeven wanneer er een tegel naar het canvas is gesleept.

Filters in de Rapporteditor

Als u een filter toepast op uw rapport, worden de gegevens verborgen die u niet wilt zien. U kunt het filter verwijderen als u de verborgen gegevens weer wilt zien.

Er zijn twee typen filters:

• Met rapportfilters verfijnt u de gegevensset die wordt gebruikt om uw tabellen of diagrammen te maken. Deze filters worden niet beïnvloed door de tegels die naar het canvas zijn gesleept of door het soort tabel of diagram dat u momenteel gebruikt om uw gegevens te bekijken. Gebruik rapportfilters wanneer u een bepaalde subset van uw gegevens wilt analyseren. U kunt bijvoorbeeld met behulp van een rapportfilter al uw campagnes bekijken die het woord 'merk' bevatten of u richten op mobiel verkeer.
  • Tabelfilters kunnen worden toegepast op specifieke kolommen in uw tabel om rijen uit te filteren die niet voldoen aan uw opgegeven criteria. Als de kolom die wordt gefilterd, wordt verwijderd uit de tabel, wordt het filter ook verwijderd. Gebruik tabelfilters wanneer u uw tabel wilt richten op een bepaalde set rijen. U kunt bijvoorbeeld een tabelfilter gebruiken om alle rijen te verbergen die minder dan 500 vertoningen bevatten. Als u van plan bent uw tabel te converteren naar een diagram, moet u er rekening mee houden dat niet alle tabelfilters kunnen worden overgezet naar uw diagram.

Voorbeeld

Stel dat u alle zoekwoorden in uw campagnes wilt bekijken die veel mobiele klikken hebben ontvangen. Eerst maakt u een tabel waarin zoekwoorden en klikken worden weergegeven. Vervolgens past u een rapportfilter toe waarmee uw gegevensset wordt beperkt tot mobiele apparaten. Nu worden de mobiele klikken voor uw zoekwoorden in de tabel weergegeven. U realiseert zich echter dat er veel zoekwoorden zijn die geen mobiele klikken ontvangen en dat deze zoekwoorden uw weergave minder overzichtelijk maken. U gaat daarom naar de kolomkop en past een tabelfilter toe waarmee alleen rijen met meer dan 0 klikken worden weergegeven.

Meer informatie over hoe u filters kunt toepassen en verwijderen.