Omien raporttien luominen raportin muokkaustyökalussa

Raportin muokkaustyökalun avulla voit analysoida ja esitellä tulosdataa yksityiskohtaisemmin.

Voit luoda omia taulukoita ja kaavioita suoraan Google Adsissa, eikä sinun tarvitse ladata dataa erilliseen taulukkoon. Sitten voit tallentaa nämä kaaviot jaettaviksi muille tai lisätä ne henkilökohtaisiin hallintapaneeleihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tuloksia voi havainnollistaa paremmin raportin muokkaustyökalun avulla.

Edut

• Helppokäyttöiset taulukot ja kaaviot:Yksinkertaisen vedä ja pudota ‑käyttöliittymän avulla voit luoda nopeasti moniulotteisia taulukoita ja kaavioita. Sinun ei siis välttämättä tarvitse ladata dataa, jos haluat analysoida sitä tarkemmin.
  • Mallien ja trendien havainnollistaminen:Mukautettujen kaavioiden avulla voit nopeasti havainnollistaa tietojesi malleja ja trendejä.
  • Tarkennettu suodatus ja lajittelu: Suodattamalla, segmentoimalla ja lajittelemalla raportit voit nähdä tietyn kampanja‑ tai mittarijoukon.

Ohjeet

1. Raportin luominen

Aloita luomalla oma raportti tililläsi.

Sitten voit lisätä raporttiin ulottuvuuksia, kuten kampanjoita, sekä mittareita, kuten klikkauksia ja konversioita.

LUO RAPORTTI TILILLÄSI

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilisi oikeasta yläkulmasta raporttikuvaketta ja valitse sitten Raportit.
  3. Klikkaa   Oma ja valitse, minkä tyyppisen kaavion haluat luoda: Taulukko, Viiva, SarakePalkki, Piste vai Ympyrä.
  4. Vedä ja pudota ulottuvuus, kuten Kampanjat, oikeanpuoleisesta paneelista Rivi-, X-akseli-, Sarja- tai Segmentti-osioon.
    • Tämän osion nimi määräytyy sen mukaan, minkä tyyppistä kaaviota olet luomassa.
  5. Vedä ja pudota mittarit, kuten Klikkaukset ja Konversiot, Sarakkeet-, Y-akseli- tai Arvo-osioon.
    • Tämän osion nimi määräytyy sen mukaan, minkä tyyppistä kaaviota olet luomassa.
  6. Nyt kaaviossa tai taulukossa näkyvät kunkin ulottuvuuden arvot lisäämiesi mittareiden mukaan, esimerkiksi kunkin kampanjan klikkausten ja konversioiden määrä.
  7. Tallenna raportti klikkaamalla Tallenna tai Tallenna nimellä. Jos valitset Tallenna nimellä, voit tallentaa raportista kopion uudella nimellä.

Kaavion muuttaminen

Voit vaihtaa kaavion tyyppiä tai taulukkoa klikkaamalla kaaviotyypin nimeä Rivi-osion yläpuolelta.

Hallinnoijan tilit

1. Jos käytössäsi on hallinnoijan tili, voit katsella useiden tilien dataa samassa raportissa:
    1. Klikkaa Kaikki tilit ‑kohdan viereistä kynäkuvaketta Muokkaa.
    2. Valitse avattavasta valikosta katselu tilin nimen tai tunnisteen mukaan.
    3. Valitse raporttiin lisättävät tilit klikkaamalla tilien vieressä olevia ruutuja.
    4. Klikkaa Tallenna. Jos valitset useita tilejä, alustalle tulee näkyviin raportin esikatselu ja osa datasta on himmennetty. Jos haluat nähdä kaikkien valittujen tilien datan, lataa raportti.
  2. Raportin luomisen jälkeen voit ryhtyä tarkentamaan analyysia:
    • Voit järjestää osioita uudelleen vetämällä ja pudottamalla niitä hyllyn sisällä.
    • Voit muuttaa raportin ajanjaksoa sivun oikeassa yläkulmassa olevan ajanjakson valitsimen avulla.
    • Jos haluat poistaa ulottuvuuden tai mittarin raportista, etsi hyllystä kyseinen ulottuvuus tai mittari ja klikkaa sen nimen vieressä olevaa sulkemispainiketta (X).
  3. Jos haluat katsella tai muokata raporttia myöhemmin, tallenna raportti. Lue lisää tallennettujen raporttien avaamisesta.

2. Raportin muokkaaminen

Voit suodattaa, muotoilla ja lajitella dataa.

• Suodata: Katso taulukossa tai kaavioissa vain tietyt ehdot täyttävää dataa.
  • Muotoile: Lisää ehdollisia muotoiluja korostaaksesi tiettyjä arvoja sisältävät solut.
  • Lajittele: Järjestä taulukon tai kaavion data uudelleen.

Suodattaminen

Voit suodattaa ja segmentoida koko raportin tai tiettyjen sarakkeiden datan.

Koko raportin suodattaminen

1. Klikkaa taulukon tai kaavion yläpuolella olevaa suodatinkuvaketta Suodata.
  2. Etsi ja valitse kohteet, jotka haluat suodattaa.
    • Vois suodattaa esimerkiksi Mainostyypin mukaan ja valita Tekstimainokset ja Videomainokset.
    • ET voi suodattaa tietyn arvon mukaan (esim. kampanjat, jotka ovat saaneet alle 10 klikkausta). Tällaiset suodattimet voidaan lisätä yksittäisiin sarakkeisiin.
  3. Klikkaa Käytä. Tämä lisää suodattimen raporttiisi.

Jos haluat poistaa taulukon suodattimen, klikkaa sarakeotsikon suodatinkuvaketta Suodata ja sitten Poista suodatin.

Voit suodattaa raportin sellaisen datan mukaan, joka ei ole riveillä tai sarakkeissa. Voit esimerkiksi lisätä suodattimen nähdäksesi ainoastaan tietyn kampanjan klikkaukset, vaikka et olisikaan lisännyt Kampanjaa omaan raporttiisi.

Arvopisteen suodattaminen

Voit lisätä suodattimia mihin tahansa arvopisteisiin, jotka olet lisännyt raporttiisi.

1. Klikkaa alasvetonuolta kohteen vierestä osiosta Rivi, X-akseli, Sarake tai Y-akseli tai muusta vastaavasta osiosta.
  2. Valitse Suodata.
    • Mittarit ovat suodatettavissa tietyn arvon mukaan. Voit suodattaa esimerkiksi Impressioiden mukaan, jolloin raportissasi näkyy ainoastaan sellaisten mainosten data, jotka ovat saaneet yli 1 000 impressiota.
    • Ulottuvuudet voi valita luettelosta. Jos suodatat esimerkiksi Mainostyypin mukaan, voit valita Tekstimainokset tai Videomainokset.
  3. Klikkaa Käytä. Tämä lisää suodattimen sarakkeeseen tai riville.

Muotoilu (taulukkokaaviot)

Voit lisätä ehdollisia muotoiluja korostaaksesi taulukkokaavioiden tietyt solut:

1. Klikkaa alasvetonuolta kohteen vierestä osioista Rivi ja Sarake.
  2. Valitse Ehdollinen muotoilu.
  3. Lisää säännöt, joiden mukaan tietyt solut muotoillaan. Voit esimerkiksi korostaa vihreällä kaikki solut, joissa on yli 1 000 klikkausta.

Ehdollinen muotoilu on käytettävissä vain sellaisille mittareille, jotka saavat numeerisia arvoja, kuten klikkaukset, konversiot ja impressiot.

Lajittelu

Lajittelun avulla raportin datan voi asettaa selkeämpään järjestykseen. Datan voi lajitella kahdella tavalla:

1. Taulukon sarakkeen voi lajitella klikkaamalla sarakeotsikkoa taulukon yläosasta.
    • Sarakeotsikossa oleva nuoli näyttää, onko sarake lajiteltu suurimmasta pienimpään (nuoli alas) vai pienimmästä suurimpaan (nuoli ylös).
    • Kun dataa lajitellaan, sitä ei poisteta tai piiloteta taulukosta. Se vain järjestetään uudelleen.
  2. Kaikki muut kaaviot, myös taulukot, voidaan lajitella klikkaamalla alasvetonuolta niiden arvopisteiden kohdalta, jotka on lisätty osioon Rivi, X-akseli, Sarake tai Y-akseli tai muuhun vastaavaan osioon.
    • Valitse Lajittele-kohdata Suurimmasta pienimpään tai Pienimmästä suurimpaan.
Voit lajitella useita sarakkeita, mutta muista, että viimeksi lajiteltu sarake vaikuttaa siihen, miten loput sarakkeet lajitellaan.

3. Raportin lataaminen

Kun olet luonut raportin, voit ladata sen klikkaamalla latauskuvaketta Kuva Google Adsin ja Kauppiaskeskuksen latauskuvakkeesta. Voit ladata raportin useissa eri muodoissa, kuten .csv ja .xml.

4. Raportin ajoittaminen ja jakaminen

Voit ajoittaa raporttien lähettämisen sähköpostitse tietyin väliajoin itsellesi tai muille henkilöille, joilla on pääsy tilillesi.

Voit esimerkiksi lähettää viikoittaiset päivitykset kampanjoiden saamista klikkausmääristä.

1. Klikkaa aikataulukuvaketta Kello.
  2. Valitse vähintään yksi tilin käyttäjä, jolle raportti lähetetään.
  3. Valitse, kuinka usein raportti lähetetään (esimerkiksi päivittäin tai viikoittain).
  4. Valitse, missä muodossa raportti lähetetään, kuten .csv tai .xml.

Klikkaa Tallenna. Ellet ole vielä tallentanut raporttia, saat kehotuksen tehdä niin.