Tietoja raportin muokkaustyökalusta

Raportin muokkaustyökalun moniulotteisten taulukoiden ja kaavioiden avulla voit käsitellä kehitysdataa monipuolisesti. Koska raportin muokkaustyökalulla voidaan luoda taulukoita ja kaavioita suoraan Google Adsissa, pääset sen avulla helposti tutkimaan dataa lataamatta sitä. Voit tallentaa taulukoita ja kaavioita ja jakaa niitä muille tai lisätä niitä hallintapaneeleihin.

Tässä artikkelissa käsitellään raportin muokkaustyökalun osia ja niiden tarkoitusta. Kun olet tutustunut näihin tietoihin, lue lisätietoja muokattujen raporttien luomisesta raportin muokkaustyökalun avulla.

Raportin muokkaustyökalulla voit kirjoittaa raportointikysymyksiä luonnollisella kielellä. Voit kirjoittaa esimerkiksi "show me top campaigns by clicks", niin raportin muokkaustyökalu luo raportin kyselysi perusteella.

Edut

• Yksinkertaisen vedä ja pudota -käyttöliittymän avulla voit nopeasti luoda ja muokata moniulotteisia taulukoita ja kaavioita. Näin tietoja ei välttämättä tarvitse ladata, kun niitä halutaan analysoida tarkemmin.
  • Usean segmentin analyysien avulla voit käsitellä taulukoidesi ja kaavioidesi tietoja tarkasti.
  • Mukautettujen kaavioiden avulla voit nopeasti havainnollistaa tietojesi malleja ja trendejä.
  • Kehittyneiden suodatus- ja lajitteluominaisuuksien avulla voit suodattaa ryhmiteltyjä tietoja (kuten klikkauksia mobiililaitteista) ja lajitella tietoja useisiin sarakkeisiin.

Raportin muokkaustyökalun esittely

Raportin muokkaustyökalun tehokas käyttö edellyttää sen osien tuntemista.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jotta saat paremman käsityksen raportin muokkaustyökalun eri osista, avaa työkalu seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads -tilillesi.
  2. Klikkaa raportointikuvaketta  tilisi oikeasta yläkulmasta ja valitse sitten Raportit.
  3. Klikkaa sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa pluspainiketta  ja valitse sitten mikä tahansa taulukko tai kaavion tyyppi.

Raportin muokkaustyökalun osat

• Osiot: Nämä ovat sivun vasemman reunan sivupalkista löytyviä ulottuvuuksia ja tietoja, joita voit vetää kankaalle raportin luomista varten. Tiedot ovat kvantitatiivisia mittaustuloksia, jotka liittyvät dataasi, kuten klikkauksiin, impressioihin ja konversioihin. Ulottuvuudet puolestaan kuvaavat datasi kvalitatiivisia ominaisuuksia, kuten laitetta, mainosryhmää tai sijaintia.
  • Sivupalkki: Tämä sivun vasemmassa reunassa oleva alue sisältää edellä mainittuja osioita. Voit luoda raportteja vetämällä osioita kankaalle.
  • Kangas: Suurta harmaata aluetta sivun keskellä kutsutaan kankaaksi. Voit luoda raportteja vetämällä osioita kankaalle. Voit suodattaa kankaalla olevan raporttidatan päivämäärän tai muiden suodatinvaihtoehtojen (esim. kampanjan tai mainosryhmän tilan) mukaan.
  • Hylly: Tästä kankaan yläpuolella olevasta alueesta näet, mitkä osiot raporttiin on lisätty. Hylly tulee näkyviin vasta, kun kankaalle on vedetty vähintään yksi osio.

Raportin muokkaustyökalun suodattimet

Käyttämällä suodatinta raportissasi voit piilottaa tietoja, joita et halua nähdä. Jos haluat tuoda tiedot takaisin näkyviin, poista suodatin.

Suodattimia on kahdenlaisia:

• Raporttisuodattimet tarkentavat tietojoukkoa, josta taulukkosi tai kaaviosi muodoste. Näihin suodattimiin ei vaikuta se, mitä ruutuja kankaalle on vedetty tai millaista taulukkoa tai kaaviota tietojen tarkastelemiseen tällä hetkellä käytetään. Käytä raporttisuodattimia, kun haluat tutkia jotakin tietojen osa-aluetta tarkemmin. Voit käyttää raporttisuodatinta esimerkiksi silloin, kun haluat kaikki brändi-sanan sisältävät kampanjat näkyviin tai haluat keskittyä mobiililiikenteeseen.
  • Taulukkosuodattimia voi käyttää taulukon tietyissä sarakkeissa sellaisten rivien suodattamiseen, jotka eivät täytä määritettyjä ehtoja. Jos suodatettava sarake poistetaan taulukosta, myös suodatin poistetaan. Käytä taulukkosuodattimia, kun haluat keskittyä taulukon tietyn rivijoukon tietoihin. Taulukkosuodattimella voit esimerkiksi piilottaa kaikki rivit, joissa näyttökertoja on alle 50. Jos aiot muuntaa taulukon kaavioksi, huomaa, että kaikkia taulukkosuodattimia ei voida siirtää kaavioosi.

Esimerkki

Oletetaan, että haluat nähdä kampanjoidesi kaikki avainsanat, jotka ovat saaneet paljon klikkauksia mobiililaitteista. Aloita luomalla taulukko, jossa näkyvät avainsanat ja klikkaukset. Tämän jälkeen voit käyttää raporttisuodatinta, joka tarkentaa tietojoukon käsittämään ainoastaan mobiililaitteet. Tämän jälkeen taulukossa näkyvät avainsanojesi klikkaukset mobiililaitteista. Koska useilla avainsanoilla ei kuitenkaan ole lainkaan klikkauksia mobiililaitteista, ne häiritsevät turhaan näkymän tutkimista. Voit poistaa häiritsevät tiedot näkyvistä siirtymällä sarakeotsikon kohdalle ja ottamalla käyttöön taulukkosuodattimen, joka näyttää vain klikkauksia sisältävät rivit.

Lue lisätietoja suodattimien käyttöönotosta ja poistamisesta.