Få økt butikksalg gjennom annonsering på nettet: Gode fremgangsmåter fra Google

Mål totalverdien av nettannonsene dine

Når du skal kjøre Google Ads-kampanjer, er det viktig å optimalisere kampanjene for å få størst mulig avkastning for bedriften som helhet. Det har ingenting å si om avkastningen kommer fra nettsalg eller butikksalg. Derfor er det viktig å måle og spore totaleffekten av kampanjene dine. Det kan være nyttig å startet samtaler eller planleggingsøkter ved å tenke på hvordan du lettest kan komme i kontakt med forbrukere i dagens flerkanalsmarked, der folk enkelt veksler mellom ulike kanaler, alt etter behovet.

Vi hjelper deg i gang med en enkel modell som du kan ta med til ledelsen (eller diskutere med andre ansatte), slik at alle kan tenke litt over totaleffekten av den digitale innsatsen. Deretter gjennomgår vi hvordan du potensielt kan få et enda større datautvalg å arbeide med.

I denne videoen henviser vi til den forrige versjonen av AdWords. Finn ut hvordan du kan se hvilken versjon du bruker.

Measure the Offline Value of Your Online Ads

Measuring and tracking the full impact of your AdWords campaigns is important to help maximize return on investment. This video will cover how to start measuring the offline value that’s driven by your online ads.

Beregn verdien av salget utenfor Internett som er et resultat av annonsene dine på nettet.

Vi begynner med en enkel modell for å anslå verdien av en konvertering utenfor nettet for Internett-kampanjene dine. Du kan samarbeide med markedsføringsteamet i den fysiske butikken for å etablere noen grunnleggende forutsetninger.

Trinn 1: La oss samle noen data om konverteringsfrekvensen din utenfor nettet og bestillingsverdier.

Eksempel
Datapunkt 1: antallet konverteringer fra butikkbesøk = 7500
Dette er antallet personer som besøker bedriften din etter å ha sett en annonse på nettet.

Tips

Konverteringer fra butikkbesøk for søke-, Shopping-, banner- og YouTube-kampanjer er en funksjon som er tilgjengelig i Google Ads for kvalifiserte annonsører. Ut fra denne beregningen kan du se antallet brukere som besøkte butikken din opptil 30 dager etter at de klikket på søke- eller bannerannonsen din, eller så eller engasjert seg i YouTube-annonsen din. Ta kontakt med en Google-kontoadministrator for å finne ut om du er kvalifisert for denne funksjonen. Hvis du vil finne ut mer om ulike målingsløsninger på og utenfor nettet, kan du ta en titt på denne veiledningen.

Tips

Hvis du ikke er kvalifisert for å motta rapporter om butikkbesøk, kan du gjøre noen antakelser om antallet butikkbesøk du har mottatt ved å gjennomgå klikkene på «Få veibeskrivelse»- eller «Få stedsinformasjon»-linken i adressetilleggene dine. Du kan gjøre noen antakelser om hvor mange som besøkte butikken din, som viste interesse ved å klikke på disse linkene.

Datapunkt 2: konverteringsfrekvens for besøk-til-salg = 30 %
Hvor mange av de som besøkte beliggenheten din etter å ha sett en annonse, kommer sannsynligvis til å kjøpe noe?

Datapunkt 3: gjennomsnittlig bestillingsverdi for beliggenheten = 500 kr
Hva er den gjennomsnittlige bestillingsstørrelsen for et butikkjøp?

Tips

Hvis du har begrensede data for disse beregningene, kan du kontakte butikken eller det lokale markedsføringsteamet.

Trinn 2: Bruk denne formelen for å beregne avkastningen på søkeannonsene dine i form av salg utenfor Internett:

Attributable store sales from online ads

For søke-, YouTube- og bannerannonser:
Butikksalg som kan tilskrives annonser = det totale antallet butikkbesøk x konverteringsfrekvensen i butikken x den gjennomsnittlige konverteringsverdien

Butikkbesøk som stammer fra annonsene dine = 7500

Transaksjoner som kan tilskrives BUTIKKSALG = 2250 (eller 7500 * 30 %)

Tips

Måling av butikksalg er tilgjengelig i Google Ads for kvalifiserte annonsører med søke- og Shopping-kampanjer. Tenk deg at en bruker klikker på en annonse og så besøker den aktuelle annonsørens butikk i nærheten for å fullføre kjøpet. Hvis du bruker Butikksalg (direkteopplasting), kan du knytte klikk på nettet til kjøp utenfor Internett. Dette skjer ved at det lastes opp transaksjonsdata fra salgsstedet til Google Ads (f.eks. fra kundedatabasen din eller lojalitetsprogrammet ditt). Du kan også kategorisere ulike typer butikksalg og salgskilder for å få mer detaljert statistikk om resultatene du oppnår utenfor Internett.

Inntekter som kan tilskrives salg I BUTIKK = 1 125 000 (eller 22500 * 500 kr)

Sporede salg PÅ NETTET i Google Ads = 875 000 kr
Google Ads-forbruk = 200 000 kr

Med denne enkle modellen kan du regne at du tjener 56,30 kr på butikksalg og 100 kroner totalt for hver 10 kr du har investert. Nå kan du optimalisere budene dine ved hjelp av en mer nøyaktig måling av avkastningen på annonseinvesteringen din. I dette tilfellet kan du heve budet helt til CPA-en din er cirka 130 % høyere, og likevel få samme avkastning på annonseforbruket.

Kasusstudie (søkekampanje)

Matalan, en ledende forhandler av klær og produkter til hjemmet i Storbritannia, har med rapportering om butikkbesøk funnet ut at for hver enkelt nettstedstransaksjon som kan tilskrives annonser på nettet, er det seks kunder utover dette som besøker en fysisk butikk. Selskapet har målt kjøp utenfor nettet med «Butikksalg (direkteopplasting)» og gjennom dette sett at merkevaren genererte GBP 46 for hvert pund de brukte på mobilannonser. Av dette igjen kunne GBP 31 tilskrives kjøp i butikk.

Kasusstudie (YouTube)

Ved hjelp av Googles løsning for butikkbesøk fikk IHOP tilgang til nyttig forbrukerstatistikk slik at restaurantkjeden kunne generere besøk fra YouTube for mindre 10 kr per gjest.

Kasusstudie (søke- og YouTube-kampanje)

Den svenske elektronikkforhandleren Elgiganten konkluderte med at 6–10 % av brukerne som så selskapets annonser på YouTube via videokampanjer, avla de fysiske butikkene besøk. Generelt sett har salget av merkevaren økt med 8,8 %. Selskapet fant dessuten ut at søketrafikken på mobilenheter ga en 21 % høyere avkastning på annonsekostnadene på mobilenheter enn på datamaskiner.

Kasusstudie (bannerkampanje)

Nærbutikkjeden Lawson var den første annonsøren i Japan som tok i bruk rapporter om butikkbesøk. Med økt innsikt i resultatene oppnådd utenfor Internett fant selskapet ut at det var mer effektivt og rimeligere å øke antallet besøkende i de fysiske butikkene sine ved bruk av mobilannonser enn ved bruk av andre annonser. Selskapet sparte 45 % mer i kostnader per besøk enn ved bruk av annonser på datamaskiner og nettbrett.

For å kunne regne ut samlet ROAS for flere kanaler måtte man tidligere gjøre en rekke antagelser. Etter hvert som nye verktøy er blitt tilgjengelige kan du imidlertid stole stadig mer på anvendbare data som eliminerer behovet for anslag.

Her er noen alternativer du kan vurdere:

Målingen du bør bruke ... Hvis du vil ...
Rapportering om butikkbesøk* Se antallet besøk hos en bedriftsbeliggenhet som kan tilskrives søke- og bannerannonser på Google.
Butikksalg (direkteopplasting)* Se hvilke butikksalg utenfor nettet som kan tilskrives søke- og bannerannonser på Google. Dette kan også brukes sammen med alt du har i lojalitets- eller CRM-systemet ditt (Customer Relationship Management).
Konverteringsimportering supplere rapporter om butikkbesøk og -salg i Google Ads med importerte data fra CRM-systemet ditt.
Search Ads 360* rapportere konverteringer i butikk for alle søkenettverk som er kompatible med Google Marketing Manager.
*Ta kontakt med Google-kontoadministratoren din for å finne ut om du er kvalifisert.

Merk

De som markedsfører merkevarer, uansett om dette gjelder forbruksvarer eller elektronikkprodukter, blir ofte bedt om å fremlegge håndfaste bevis på om nettannonsene de bruker penger på, fører til salg utenfor Internett. Hvis du vil finne ut hvordan du kan kjøre eksperimenter der hensikten er å øke salgstallene, og måle effekten av markedstiltakene dine, kan du kontakte Google-kontoadministratoren din. Du kan også laste ned den nyeste veiledningen vår for effektiv markedsføring, Proving Marketing Impact: 3 Keys to Doing It Right (bare tilgjengelig på engelsk). Hvis du vil begynne å tenke på hvordan du kan tilskrive salg fra alle de ulike markedsføringskanalene, kan du vurdere å oppgradere til Google Marketing Platform.

Registrer deg for nyhetsbrevet for gode fremgangsmåter, så får du avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer rett i innboksen din.