Over Google Ads Conversion Import for Salesforce

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

Als u Sales Cloud van Salesforce gebruikt om leads of mogelijkheden (of beide) bij te houden, kunt u uw offline conversies van Salesforce Sales Cloud importeren in Google Ads. Hierdoor kunt u beter meten hoe uw online Google Ads-investeringen offline waarde realiseren.

In dit artikel bespreken we de voordelen van deze functie en de basisbeginselen van het proces. Als u zover bent, volgt u de instructies om te beginnen met het importeren van conversies vanuit Salesforce.

Opmerking: Deze informatie is van toepassing op de standaardintegratie met Salesforce. Als u Salesforce in de lijst met importbronnen ziet terwijl u een nieuwe conversieactie maakt op basis van de import, gebruikt u de verouderde integratie met Salesforce. U kunt uw Salesforce-integratie in de toekomst upgraden.

Voordelen

• Koppel Google Ads aan Sales Cloud van Salesforce om te zien welke Google Ads-zoekwoorden, -advertenties en -campagnes het beste presteren om gekwalificeerde leads en nieuwe verkopen te stimuleren die in Salesforce worden bijgehouden.
  • Google Ads Conversion Import for Salesforce telt automatisch Google Ads-conversies voor alle gebeurtenissen die u in Salesforce bijhoudt. Zo krijgt u inzicht in de invloed van Google Ads op uw verkooptrechter en kunt u uw account aanpassen voor betere resultaten.
  • Tijdens het instellen biedt Google suggesties om Google Ads-velden automatisch toe te wijzen aan gerelateerde Salesforce-velden.
  • Gebruik de transformatiefunctie om invoergegevens van door gebruikers verstrekte gegevensvelden, zoals telefoonnummer en e-mailadres, te hashen. Bekijk meer informatie over hoe Google gegevens van verbeterde conversies gebruikt.

Voorbeeld

U heeft advertenties gemaakt om potentiële klanten naar een contactformulier op uw website te sturen. Als mensen het formulier invullen, worden ze in Salesforce als nieuwe leads ingevoerd en kunt u Salesforce gebruiken om elke fase in het verkoopproces bij te houden.

U houdt al conversies bij om te zien wanneer potentiële klanten die op uw advertenties klikken het contactformulier versturen. U heeft gemerkt dat met name 2 van uw zoekwoorden goed presteren bij het stimuleren van deze leads. Maar u weet dat niet alle leads gelijk zijn: resulteren beide zoekwoorden ook in verkopen?

U koppelt uw Salesforce-account aan uw Google Ads-account en besluit om 2 Salesforce-gebeurtenissen als conversies bij te houden: het moment waarop een lead overgaat in een mogelijkheid en het moment waarop de mogelijkheid resulteert in een verkoop.

Nadat u deze conversies bent gaan importeren, merkt u dat de 2 zoekwoorden formulierverzendingen aansturen op uw website, maar dat het ene zoekwoord veel beter is dan het andere om leads te realiseren die uiteindelijk tot mogelijkheden en verkopen leiden. Daarom besluit u uw biedingen voor het meest succesvolle zoekwoord te verhogen en te experimenteren met het toevoegen van nieuwe zoekwoorden die vergelijkbaar zijn met het meest succesvolle zoekwoord.

Hoe het werkt

Nadat u Google Ads Conversion Import for Salesforce heeft ingesteld, kunt u deze op 2 manieren importeren: verbeterde conversies voor leads of op GCLID gebaseerd.

Hoe conversies worden geïmporteerd voor verbeterde conversies voor leads

Als iemand op uw advertentie klikt, uw website bezoekt en gegevens in een leadformulier op uw website indient, legt uw website de door de gebruiker verstrekte gegevens (zoals telefoonnummer en e-mailadres) vast in uw Salesforce CRM. Als u in het gedeelte Instellingen van uw Google Ads-account heeft gekozen voor Verbeterde conversies voor leads, sturen de Google-tags op uw website gehashte leadgegevens naar Google Ads.

Google Ads checkt uw gekoppelde Salesforce-account regelmatig op nieuwe, geregistreerde belangrijke gebeurtenissen die het gevolg zijn van uw advertenties (bijvoorbeeld geconverteerde leads). Google Ads importeert automatisch de toegewezen velden uit de opgegeven Salesforce CRM-objecten en gebruikt gehashte leadgegevens om de gebeurtenis te koppelen aan de advertentieklik waarmee de lead oorspronkelijk werd gegenereerd.

Google Ads haalt regelmatig gegevens op over de gebeurtenissen die u bijhoudt in uw CRM-systeem (bijvoorbeeld leadstatussen en mogelijkheidsfasen) om ervoor te zorgen dat uw Google Ads-conversiegegevens overeenkomen met de offline conversies die worden bijgehouden in uw Salesforce Sales Cloud-account. Meer informatie over hoe Google Ads websiteconversies bijhoudt

Google Ads haalt ook regelmatig de volgende velden uit uw Sales Cloud-account op om te bepalen welke aangepaste gebeurtenissen in Google Ads als conversies moeten worden geregistreerd. Google Ads haalt deze gegevens alleen op voor de objecten die u heeft opgegeven.

• Statusveld van leadobject
  • Fasevelden van het mogelijkheidsobject
  • Een keuzelijstveld van Leads of Mogelijkheden-objecten die worden gebruikt om te bepalen wanneer conversies moeten worden geteld (bijvoorbeeld lead: status, mogelijkheden: fase)

Opmerking: Als u de verouderde integratie met Salesforce gebruikt om verbeterde conversies voor leads of offline conversies te importeren, haalt Google Ads deze gegevens alleen op voor leads en mogelijkheden die een waarde in het GCLID-veld hebben.

• Lead: Aangepast GCLID-veld
  • Lead: statusgeschiedenis
  • Mogelijkheid: Bedrag
  • Mogelijkheid: Aangepast GCLID-veld
  • Mogelijkheden: Stadiumgeschiedenis

Deze regelmatig gedownloade informatie wordt binnen een paar dagen verwijderd, met uitzondering van de logboeken met uw uploadgeschiedenis. Deze logboeken zijn gedurende 90 dagen voor u beschikbaar, zodat u kunt bekijken welke conversies en conversiewaarden voor welke GCLID's op welke dagen zijn geüpload. De logboeken worden na 90 dagen verwijderd.

Dit betekent dat we niet kijken naar informatie die kan worden gebruikt om de mensen of bedrijven te identificeren waarmee u zaken doet (zoals lead- of mogelijkheidsnaam) of deze informatie op andere wijze ophalen.

Bekijk meer informatie over ons beleid voor klantgegevens en hoe Google gegevens van verbeterde conversies gebruikt.

Hoe de op GCLID gebaseerde import van offline conversies werkt

Als iemand op uw advertentie klikt en uw website bezoekt, registreert uw website een unieke ID, een 'Google Click ID' (of 'GCLID'), en slaat deze op in een cookie. Google Ads gebruikt deze ID om te bepalen aan welke klik op welke advertentie eventuele toekomstige conversies worden toegeschreven.

Wanneer de klant een leadformulier op uw website invult en verzendt, wordt de Google GCLID doorgegeven aan Salesforce en daar opgeslagen met de overeenkomstige lead en eventuele afgeleide toekomstige mogelijkheden.

Google Ads controleert uw Salesforce-account regelmatig op eventuele nieuwe registraties van belangrijke mijlpalen die voortkomen uit advertenties. (In het configuratieproces kunt u kiezen welke leadstatussen en mogelijkheidsstadia u als conversies wilt bijhouden.) Google Ads weet of deze mijlpaal afkomstig is van een lead van een advertentie, want als dit inderdaad het geval is, beschikt Google Ads over die unieke ID die door uw website is opgeslagen en doorgegeven aan Salesforce. In dat geval telt Google Ads de mijlpaal als een Google Ads-conversie.

Wat u moet doen

U moet een aantal updates op uw website, in uw Salesforce-account en in uw Google Ads-account doorvoeren om ervoor te zorgen dat het proces werkt zoals hierboven beschreven. Als iemand anders het Salesforce-account voor uw bedrijf beheert, vraagt u die persoon om hulp bij bepaalde aspecten van deze configuratie. Als een webontwikkelaar uw website onderhoudt, heeft u ook hun hulp nodig.

Hieronder geven we u een overzicht van de configuratieprocedure. Lees Conversies importeren vanuit Salesforce of klik op de links voor elke stap hieronder om rechtstreeks naar dat gedeelte van de installatie te gaan en de volledige instructies te bekijken. Zorg er ook voor dat u de vereisten leest om zeker te weten dat u klaar bent om uw accounts te koppelen.

Verbeterde conversies voor leads instellen voor Salesforce

1. Voorwaarden voor klantgegevens accepteren

1. Selecteer naast Voorwaarden voor klantgegevens de optie Voorwaarden bekijken en lees het Beleid en aanvullende voorwaarden voor klantgegevens.
  2. Vink het selectievakje Ik heb de voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord namens mijn bedrijf aan.
  3. Klik op Akkoord. Uw status wordt geüpdatet naar Geaccepteerd.

Opmerking: Deze voorwaarden zijn van toepassing op uw hele account of manageraccount. Als u de voorwaarden niet kunt bekijken, worden uw accountconversies bijgehouden door een manageraccount. De voorwaarden voor klantgegevens moeten worden geaccepteerd vanuit het manageraccount en elk Google Ads-manageraccount dat uploadt namens het manageraccount met tracking voor meerdere accounts.

2. Verbeterde conversies voor leads aanzetten

Vink in het gedeelte Verbeterde conversies voor leads het selectievakje aan bij Verbeterde conversies voor leads aanzetten. Als u dit selectievakje niet aanvinkt, kunt u dit doen terwijl u een conversieactie maakt.

3. Uw website instellen en configureren

In tegenstelling tot offline conversies bijhouden hoeft u voor Verbeterde conversies voor leads geen leadformulieren of systemen voor klantrelatiebeheer (CRM) te wijzigen om de Google Click ID (GCLID) op te slaan. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van het door de gebruiker verstrekte telefoonnummer of e-mailadres van uw lead om conversies te meten.

Zorg dat de Google-tag of Google Tag Manager op de hele site is geïmplementeerd voor de website. Volg de instructies om uw website in te stellen en te configureren met verbeterde conversies voor leads met behulp van de Google-tag of Google Tag Manager. Gebruik de Google-tag of Google Tag Manager om ervoor te zorgen dat uw online leadformulierinzendingen en door gebruikers verstrekte gegevens correct worden vastgelegd.

4. De automatische import van uw Salesforce-gebeurtenissen instellen als conversies:

Meer informatie over hoe u uw Salesforce-gebeurtenissen importeert als conversies

Imports van offline conversies instellen voor Salesforce

1. Configureer uw Salesforce-account. Maak een aangepast GCLID-veld in uw lead- en mogelijkheidsobjecten. Zonder deze ID weet Google Ads niet aan welke klikken de conversie moet worden toegeschreven. Als iemand anders het Salesforce-account voor uw bedrijf beheert, heeft u de hulp van die persoon nodig bij deze stap.
  2. Pas uw Web-To-Lead-formulier van Salesforce aan. Wijzig het Web-To-Lead-formulier op uw website om de klik-ID (samen met de overige de gegevens op het formulier) naar Salesforce te uploaden. De beheerder van uw Salesforce-account kan u bij deze stap helpen.
  3. Bewerk uw website om de klik-ID in een cookie op te slaan. Google Ads geeft u een codefragment om toe te voegen aan uw website, zodat u de klik-ID kunt verzamelen en opslaan. Als u een webontwikkelaar heeft, kan deze u hierbij helpen.
  4. Test of uw systeem werkt. Voeg de ID-parameter toe aan de URL van uw website, dien een testlead in en controleer of de ID ook wordt doorgegeven aan Salesforce.
  5. Koppel uw Google Ads-account met uw Salesforce-account. U moet een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren voor uw Salesforce-account. Als iemand anders de accountbeheerder is, vraagt u deze persoon om u een gebruikersnaam en wachtwoord te geven, of samen met u dit deel van het proces door te nemen.
  6. Bepaal welke Salesforce-gebeurtenissen u als conversies wilt bijhouden en hoe vaak Google Ads dit moet controleren.
  7. Importeer uw conversies. U bent nu klaar met de configuratie. Uw Google Ads-accounts importeren vanaf nu regelmatig uw conversies vanuit Salesforce.

Wat telt als een conversie?

Er wordt een conversie vastgelegd telkens wanneer de waarde van een keuzelijstveld in leads of mogelijkheden-objecten verandert en aan uw gebeurtenisvoorwaarden voldoet. Dit betekent dat een lead of mogelijkheid meerdere keren kan worden geïmporteerd als meerdere keren aan de gebeurtenisvoorwaarden wordt voldaan.

Als u de verouderde integratie met Salesforce gebruikt, kunt u uw Google Ads-account zo instellen dat er een conversie wordt geregistreerd voor elke leadstatus en mogelijkheidsfase die u in uw Salesforce-account bijhoudt. Google Ads registreert een conversie elke keer dat er een lead of mogelijkheid op de betreffende status of fase wordt ingesteld. Opmerking: Als een Salesforce-gebruiker een status (of fase) overslaat en deze op de volgende of laatste instelt, registreert Google Ads geen conversie voor de overgeslagen fases.

Voorbeeld

Uw Salesforce-account heeft de volgende mogelijkheidsfases: 1. 'Sales Qualified', 2. 'Needs Analysis', 3. 'Proposal', 4. 'Negotiation', 5. 'Closed Won', en 6. 'Closed Lost'.

In Google Ads kiest u ervoor een conversie te registreren elke keer dat de volgende fases worden bereikt: 3. 'Proposal', 4. 'Negotiation', en 5. 'Closed Won'.

In Salesforce verplaatst een gebruiker de mogelijkheid van 1. 'Sales Qualified' naar 3. 'Proposal', en markeert deze later als 5. 'Closed Won'.

In Google Ads ziet u conversies voor 'Proposal' en 'Closed Won', maar niet voor 'Negotiation' (omdat de gebruiker de mogelijkheid nooit op 'Negotiation' heeft ingesteld).

Over Salesforce-gegevens in Google Ads

Google Ads importeert regelmatig de Google Click ID (als u offline conversies importeren gebruikt) of de door de gebruiker verstrekte gegevens over het e-mailadres/telefoonnummer (als u verbeterde conversies voor leads gebruikt) en relevante gebeurtenisgegevens uit Salesforce-integraties in Google Ads. Salesforce is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen van die gegevens die voortkomen uit de overdracht.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie over Salesforce-gegevens in Google Ads.

Welke gegevens Google Ads uit uw Salesforce-account ophaalt en opslaat

Google Ads moet regelmatig een aantal gegevens met betrekking tot uw leadstatussen en mogelijkheidsfases ophalen en opslaan om ervoor te zorgen dat uw Google Ads-conversiegegevens overeenkomen met de offline conversies die worden bijgehouden in uw Salesforce Sales Cloud-account(s).

Nadat u deze oplossing in gebruik neemt, moet Google Ads bepaalde gegevens uit uw Salesforce-account opslaan om consistent inzicht te houden in de gebeurtenissen die u als conversies wilt behandelen. De gegevens die we opslaan, omvatten de organisatienaam en organisatie-ID van uw account en kopieën van de waarden voor leadstatus en mogelijkheidsfase van uw account (zoals respectievelijk 'qualified' en 'deal won').

Naast deze informatie haalt Google Ads regelmatig de volgende velden van uw Sales Cloud-account op om te bepalen welke conversies in Google Ads moeten worden geregistreerd. U kunt elk bronveld opnemen dat in de toewijzing is ingesteld, zoals e-mailadres, telefoonnummer of andere velden die aan 'conversion_value' of 'conversion_currency' zijn toegewezen. De onbewerkte uploadgegevens kunnen niet worden gedownload, maar de logbestanden zijn 30 dagen beschikbaar.

Opmerking: Als u de verouderde integratie met Salesforce gebruikt om verbeterde conversies voor leads of offline conversies te importeren, haalt Google Ads deze gegevens alleen op voor leads en mogelijkheden die een waarde in het GCLID-veld hebben.

• Lead: Aangepast GCLID-veld
  • Lead: statusgeschiedenis
  • Mogelijkheid: Bedrag
  • Mogelijkheid: Aangepast GCLID-veld
  • Mogelijkheden: Stadiumgeschiedenis

Deze regelmatig gedownloade informatie wordt binnen een paar dagen verwijderd, met uitzondering van de logboeken met uw uploadgeschiedenis. Deze logboeken zijn gedurende 90 dagen voor u beschikbaar, zodat u kunt bekijken welke conversies en conversiewaarden voor welke GCLID's op welke dagen zijn geüpload. De logboeken worden na 90 dagen verwijderd.

Dit betekent dat we niet kijken naar informatie die kan worden gebruikt om de mensen of bedrijven te identificeren waarmee u zaken doet (zoals lead- of mogelijkheidsnaam) of deze informatie op andere wijze ophalen.

Bekijk meer informatie over ons beleid voor klantgegevens en hoe Google gegevens van verbeterde conversies gebruikt.

Hoe Google Ads met uw gegevens omgaat

We begrijpen dat uw gegevens belangrijk en privacygevoelig zijn. Daarom beschermen we de vertrouwelijkheid van de gegevens die u met ons deelt en beveiligen we deze.

We gaan als volgt om met uw Salesforce-gegevens:

• Beperkt gebruik van gegevens. We gebruiken uw gegevensbestanden niet voor andere doeleinden dan het updaten van uw conversiestatistieken.
  • Beperkte toegang tot gegevens. We delen uw gegevensbestanden niet met andere Google-teams, behalve voor het updaten van uw conversiestatistieken. We gebruiken toegangsbeheeropties voor medewerkers om uw gegevensbestanden te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.
  • Beperkt delen van gegevens. We delen uw gegevensbestanden niet met derden, ook niet met andere adverteerders. We kunnen deze gegevens delen om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, juridische procedures of verzoeken van overheidsinstanties.

We zetten ons ook in om ervoor te zorgen dat de systemen die we voor de opslag van uw bestanden gebruiken, veilig en betrouwbaar blijven. We hebben speciale beveiligingsteams om onze systemen te beschermen tegen externe dreigingen en slaan al uw gegevensbestanden versleuteld op om ze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Meer informatie over hoe Google conversiegebeurtenisgegevens gebruikt

Gerelateerde link