Meer telefoongesprekken genereren voor uw bedrijf: praktische tips van Google

De officiële handleiding voor optimalisatie van beladvertenties en oproepextensies.

Best Practices logo

Klantinteractie kan online, in de winkel of via de telefoon plaatsvinden. Hier volgen enkele tips om meer verkopen te genereren met beladvertenties en oproepextensies in Google Ads.

1. Bepaal of telefoongesprekken genereren uw waardevolste doel is

• Bepaal of u prioriteit wilt geven aan klikken naar uw website genereren of telefoongesprekken naar uw bedrijf stimuleren.

Waarom? Als de waarde van gesprekken aanzienlijk hoger is dan de waarde van klikken, is het wellicht verstandig u te richten op beladvertenties.

Meer informatie over hoe u kunt bepalen wanneer u beladvertenties of oproepextensies moet gebruiken.

2. Maak succesvolle beladvertenties

• Schrijf advertentietekst die de waarde van uw bedrijf benadrukt en klanten aanspoort om u te bellen.

Waarom? Gebruikers hebben een overtuigende reden nodig om te bellen.

• Plan advertenties die gesprekken genereren op tijden waarop de telefoon wordt beantwoord.

Waarom? Het heeft geen zin om uw geld en de tijd van gebruikers te verspillen door een gesprek te genereren dat u niet kunt beantwoorden.

• Gebruik inzichten uit oproeprapportage voor een goede personeelsplanning, zodat u alle gesprekken kunt beantwoorden.

Waarom? Met inzichten over de duur en de frequentie van uw gesprekken kunt u een goede personeelsplanning maken en uw callcenter adequaat beheren.

Meer informatie over hoe u meer uit uw beladvertenties kunt halen.

3. Meet de ontvangen gesprekken

• Gebruik oproeprapportage om gesprekken via uw advertenties bij te houden.

Waarom? Met deze optie kunt u gegevens verzamelen over de telefoongesprekken die u ontvangt en gesprekken bijhouden als online conversies.

• Houd gesprekken bij als conversies.

Waarom? Door conversies bij te houden, kunt u de zoekwoorden, campagnes en andere elementen identificeren die waardevolle gesprekken genereren. Met deze gegevens kunt u uw targeting, uw biedingen en uw budget optimaliseren.

• Houd belconversies via de website bij.

Waarom? Niet alle gebruikers nemen meteen telefonisch contact op. Sommige mensen willen eerst nog even uw website raadplegen voordat ze bellen. Zorg ervoor dat u het gesprek als online conversie wordt geregistreerd, ongeacht wanneer iemand u belt.

Meer informatie over hoe u ontvangen telefoongesprekken meet.

4. Optimaliseer de prestaties van uw beladvertenties

• Zorg dat u weet welke verschillende conversietypen door uw Google Ads-campagnes en -zoekwoorden worden gegenereerd.

Waarom? Eventuele trends die u ziet, kunnen van invloed zijn op uw strategie. Campagnes en zoekwoorden die vooral op gesprekken zijn gericht, presteren mogelijk beter met andere biedingen en advertentieteksten waarin bellen wordt benadrukt.

• Bied op basis van de waarde die gesprekken u opleveren.

Waarom? Als u weet wat een gesprek waard is, kunt u het rendement op uw marketinginvestering nog beter maximaliseren.

• Optimaliseer uw website om zo veel mogelijk gesprekken te genereren. Zorg ervoor dat telefoonnummers duidelijk worden weergegeven op desktopcomputers en dat gebruikers op mobiele apparaten kunnen klikken om te bellen.

Waarom? Door uw site te optimaliseren, kunt u het totale gespreksvolume een enorme impuls geven, vooral wanneer gebruikers uw site op hun mobiele telefoon bezoeken.

• Bied een positieve gebruikerservaring wanneer u wordt gebeld.

Waarom? Door een relevante gebruikerservaring te bieden voor telefoongesprekken, zoals u ook doet op uw bestemmingspagina's, worden de conversiepercentages verhoogd en wint u klanten.

Meer informatie over hoe u de prestaties van uw beladvertenties kunt optimaliseren.

Meld u aan voor de nieuwsbrief Praktische tips om geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.