Mål resultatene dine

Nå som du har opprettet kampanjen, kan du begynne å måle annonseresultatene. Du kan analysere grunnleggende konto-, kampanje- og annonsegruppeinformasjon ved hjelp av ulike data og rapporter du finner i Google Ads. Det finnes også avanserte rapporter som inneholder mer enn bare antallet klikk eller visninger, så du kan se effekten Google Ads har på bedriften.

Tilpass dataene dine

Du bør vurdere Google Ads-målene dine og finne ut hvilke statistikker som best måler fremdriften mot disse målene. Deretter kan du tilpasse dataene i statistikktabellen for å resultatene du oppnår med annonsene, søkeordene, kampanjene og annonsegruppene. Du kan også gjøre det raskere og enklere å administrere kampanjene ved å tilpasse dataene slik at du bare ser det som interesser deg.

Det er flere måter å tilpasse dataene dine på. Du kan for eksempel justere datoperioder, kolonner, segmenter, filtre og kurver. Nå skal vi se nærmere på muligheten til å analysere og forbedre resultatene dine ved hjelp av segmenter.

Bruk segmenter for å dele opp dataene i rader basert på den viktigste informasjonen, for eksempel enhet, klikktype eller tidsperiode. Det finnes en rekke segmenter du kan bruke, og alternativene avhenger av hvilken fane du ser på i Google Ads-kontoen.

Når du bruker segmenter, kan du forberede dataene ved å velge hvilket nivå du vil se dataene på (f.eks. kampanje- eller annonsegruppenivå), og en tidsperiode som er lang nok til at du får meningsfulle data.

Her er noen av opplysningene du kan få om dataene dine ved hjelp av segmenter:

• Klikktype: Se hvilke klikk som fører til besøk på nettstedet ditt, eller klikk på telefonnummeret ditt når annonsen vises på en mobilenhet (også kjent som «klikk for å ringe»).
  • Enhet: Sammenlign resultatene på ulike enheter – datamaskiner, mobilenheter med fullverdige nettlesere og nettbrett med fullverdige nettlesere. Du kan bruke denne informasjonen til å finne ut om du får bedre avkastning på annonser på enkelte enhetstyper.
  • Øverst kontra annet: Finn ut hvor annonsen din ble vist i Googles søkeresultater og på sidene til søkepartnerne våre. Ved å segmentere dataene dine etter «Øverst kontra annet» kan du optimalisere søkekampanjene slik at annonsene dine blir vist på de delene av siden som gir best resultater for deg.
  • Tid: Påvis resultatendringer ved hjelp av alternativer for tidssegmentering (dag, uke, ukedag, måned, kvartal eller år). Hvis du for eksempel segmenterer dataene dine etter dag, kan du identifisere ulikheter i annonseresultatene på forskjellige ukedager og bruke denne informasjonen til å gjøre endringer i kampanjen din.

Ettersom det finnes mange ulike segmenter å velge mellom, bør du prøve alle de forskjellige alternativene for å finne ut hvilke segmenter som gir deg mest verdifulle opplysninger om annonseresultatene dine.

Dimensjoner-fanen

Du kan bruke Dimensjoner-fanen for å se etter data i hele kontoen din, i én enkelt kampanje eller i en annonsegruppe. Du kan bruke de ulike dimensjonene, for eksempel ulike klokkeslett eller ukedager, til å få en bedre forståelse av annonseresultatene dine og identifisere muligheter for optimalisering.

Her er noen måter du kan bruke Dimensjoner-fanen på for å filtrere dataene dine:

• Tid: Du kan bruke Tid-visningen for å se resultatene for annonser i annonsegruppen din innenfor en bestemt tidsperiode. Det kan for eksempel hende du vil spore resultatene for en annonse på timebasis for å se hvor gode resultater annonsegruppen gir på ulike tidspunkter i løpet av dagen. Du kan da bruke denne informasjonen til å planlegge annonsene dine, slik at de kjører på de tidspunktene da det er mest sannsynlig at de vil få et høyt antall visninger og klikk.
  • Geografi: Visningene for geografiske områder og brukerplasseringer kan også være nyttige. Du kan se hvilke områder klikkene dine kommer fra, og bruke denne informasjonen til å finstemme stedsmålrettingen din.
  • Landingsside: Med Destinasjonsadresse-visningen kan du se hvilken side på nettstedet ditt kundene kommer til når de klikker på annonsen din. Sørg for at destinasjonsadressen du bruker for hver annonse, leder kundene til den mest relevante siden på nettstedet ditt. Aller helst bør denne nettsiden presentere det spesifikke produktet eller den spesifikke tjenesten som omtales i annonsen.
Søketermrapport

Med søketermrapporten kan du se termene folk søkte etter da annonsen din ble vist. Du kan også se resultatberegninger for søkene.

Her er noen forslag til hvordan du kan bruke dataene om søketermer til å optimalisere søkeordene og annonsene dine:

• Nye søkeord: Legg til søketermer med gode resultater som søkeord i annonsegruppen din. Du bør vurdere å justere budene dine og annonseteksten din for å sørge for at du fanger opp trafikken som disse søketermene allerede genererer.
  • Negative søkeord: Hvis du ser at enkelte søketermer ikke oppnår gode resultater eller ikke bidrar til at du når målene dine, kan du legge dem til som negative søkeord. Ved å gjøre dette kan du forhindre at annonsen vises til folk som ser etter ting du ikke selger, noe som kan føre til at du får økt lønnsomhet og bedre kontroll over trafikkflyten til kontoen din.
  • Samsvartyper: Finn rett samsvartype (fleksibelt samsvar, setningssamsvar eller eksakt samsvar) for eksisterende søkeord. I Samsvartype-kolonnen ser du hvor nært beslektet søketermene som utløste annonsene, er med de faktiske søkeordene i kontoen. Med denne informasjonen kan du finstemme samsvartypene for søkeordene, slik at annonsene vises til de rette kundene.
  • Annonsetekst: Få en bedre forståelse av hva potensielle kunder så etter eller var interesserte i da de søkte etter termer som inneholdt søkeordene dine. Du kan bruke denne informasjonen til å gjøre annonseteksten din mer relevant for det folk ser etter.
Størst utvikling-rapporten

I «Størst utvikling»-rapporten identifiseres kampanjene som har hatt de største endringene (økning eller reduksjon) i kostnadene eller antallet klikk eller konverteringer. Du får også se mulige årsaker til disse endringene. I denne rapporten sammenlignes resultatene for to etterfølgende, like lange tidsperioder, og det vises hvilke kampanjer og annonsegrupper de største endringene mellom de to periodene har vært i.

Du kan bruke rapporten til å identifisere hvilke kampanjer og annonsegrupper du bør justere, samt til å se virkningen av endringene du har utført i kontoen. Den kan også brukes til å identifisere uventede endringer i totalverdiene for kontoen. Hvis for eksempel kostnadene stiger eller antallet klikk synker, bør du finne ut hva dette skyldes. Selv om de totale resultattallene ikke ser ut til å svinge noe særlig, kan du sjekke rapporten regelmessig for å identifisere endringer du kan ha oversett.

Her er noen ting du bør huske på når det gjelder disse dataene:

• «Størst utvikling» angir kampanjene og annonsegruppene (opptil 10 stykker) som har hatt størst endring i begge retninger, målt etter størrelsen på endringen – ikke den prosentvise endringen.
  • Endringene beregnes bare én gang. Hvis for eksempel en kampanje bare har én annonsegruppe, og denne annonsegruppen får en enorm økning i antall klikk, får kampanjen det samme. I så fall blir bare annonsegruppen vist i «Størst utvikling»-rapporten.
Rapport for betalte og organiske søk

I rapporten for betalte og organiske søk kan du se hvor ofte sider fra nettstedet ditt vises i Google-søkeresultater, og hvilke søketermer som utløser disse resultatene på søkeresultatsiden. Husk at hvis du vil bruke rapporten for betalte og organiske søk, trenger du en Search Console-konto for nettstedet ditt, og denne må knyttes til Google Ads-kontoen din.

Med denne informasjonen får du en bedre forståelse av samspillet mellom betalte og organiske søk, slik at du kan nå ut til folk som søker på nettet, identifisere nye, potensielt verdifulle søkeord og få et helhetlig perspektiv på hvor god tilstedeværelse du har på nettet generelt, målt i antallet klikk og visninger.

Nedenfor ser du noen bruksområder for rapporten for betalte og organiske søk.

Oppdag flere søkeord

Bruk rapporten for å se etter søketermer som kan føre til at du bare vises i organiske søk uten tilknyttede annonser.

• Identifiser søk med få betalte visninger ved å legge til et filter for «ad impressions = 0» eller «ad impressions < X». (Hvis du har flere kontoer, importeres alle organiske søkedata i hver konto.)
  • Ved å laste ned en rapport for betalte og organiske søkeresultater i en Mitt kundesenter-konto (MCC / My Client Center) kan du finne dupliserte organiske søk og identifisere søk som ikke har betalte visninger i noen kontoer.
  • Legg til et ekstra filter for å identifisere søk som inneholder bestemte ord, for eksempel merkevarenavnet ditt eller de viktigste produktene og tjenestene dine.

Optimaliser tilstedeværelsen i søk med høy verdi

Øk tilstedeværelsen i betalte resultater og overvåk søk med høy verdi i organiske resultater.

• Identifiser søk som er relevante for bedriften, men som har et lavt organisk trafikkvolum. Deretter kan du målrette annonser mot disse søkene for å gjøre bedriften mer synlig i betalte søk.
  • Skreddersy annonseteksten din og bruk annonseelementer slik at annonsen blir nyttigere, synligere og annerledes enn de organiske oppføringene dine.

Helhetlig måling av endringer

Følg med på virkningen av endringer på nettstedet ditt, i budene dine, i budsjettene dine eller i søkeordene dine i betalte søk, organiske søk og kombinert trafikk.

• Se hvordan endringer av søkeordbud resulterer i et høyere eller lavere samlet antall klikk for relaterte søk, og hvordan den samlede trafikken for de viktigste søkene dine øker på en kostnadseffektiv måte.
  • Forstå hvordan annonser kan påvirke de samlede resultatene dine for bestemte søk, ved å sammenligne «Bare organisk»- og «Begge ble vist»-segmentene for samme søk. Se på forskjellen i klikk og søk når du har begge typer oppføringer på siden, sammenlignet med når du bare har den ene eller den andre typen.
Auksjonsstatistikk

Med Auksjonsstatistikk-rapporten kan du sammenligne resultatene dine med andre annonsører som konkurrerer om de samme auksjonene som deg. Du kan bruke Auksjonsstatistikk-rapporten til å se hvor ofte annonsene dine får en høyere rangering i søkeresultatene sammenlignet med andre annonsører, og hvor mange mulige visninger du har i forhold til dem.

Denne informasjonen kan brukes til å ta strategiske beslutninger om bud, budsjetter og søkeordvalg, ettersom den viser hvor du får gode resultater, og hvor du kanskje går glipp av muligheter til å øke resultatene. Du bør også vurdere å bruke rapporten til å identifisere sterke konkurrenter i auksjonen eller foreta referansemålinger av resultatene dine opp mot konkurrenters resultater.

Eksempel

Fridas søkekampanje har pågått i en måned, og dette gjør at Andreas har tilstrekkelige data til å måle resultatene for kampanjen og identifisere hvor det er rom for forbedringer. Andreas vil se resultatene for Fridas kampanje på ulike enheter – datamaskiner, mobilenheter og nettbrett.

Andreas bruker enhetssegmentet for å tilpasse kampanjedataene og legger merke til at klikkfrekvensen for annonser som vises på mobiltelefoner er 0,45 %, sammenlignet med 0,25 % for datamaskiner og 0,34 % for nettbrett. På bakgrunn av disse dataene øker Andreas budjusteringen for kampanjen med 30 % for søk som utføres på mobilenheter.

Annet opplæringsmateriale