Gids met best practices: Uw app-campagnes instellen

Officiële handleiding voor app-campagnes.
Best Practices logo

U heeft een geweldige mobiele app gemaakt. Dat is mooi.

Maar nu komt het moeilijke deel: u moet de juiste mensen vinden die uw app installeren en op hun apparaat houden.

In deze gids ontdekt u hoe u app-campagnes gebruikt om uw app te promoten via onze grootste kanalen, zoals Google Zoeken, Google Play, YouTube, Gmail en het Google Display Netwerk.

Deel gewoon uw doelen. App-campagnes gebruiken dan de kracht van AI van Google om uw advertenties te maken, te optimaliseren en aan de juiste mensen te koppelen voor uw bedrijf. Met onze AI-technologie kunnen app-campagnes honderden miljoenen signaalcombinaties analyseren en verschillende bestanden voor advertentiemateriaal en kanaalcombinaties testen om de best presterende advertenties weer te geven.

Lees verder voor belangrijke best practices om een succesvolle app-campagne in te stellen.

1. Definieer uw doelen om uw campagne te optimaliseren

Deel uw doelen, of u nu meer installaties wilt bereiken, bepaalde in-app acties wilt stimuleren of gebruikers zich vooraf wilt laten registreren voor uw app. App-campagnes optimaliseren dan uw campagnebiedingen en targeting voor deze doelen.

Enkele voorbeelden van doelen:

Een gebruikersbestand opbouwen

Maak een app-campagne die optimaliseert voor Installatievolume met Alle gebruikers als target om de meeste installaties voor de doelkosten per installatie (CPI) te krijgen.

• Stel een doel-CPI in op basis van de gemiddelde waarde van een nieuwe gebruiker.
  • Zorg dat Google Ads genoeg gegevens kan verzamelen voordat het budget op is. Stel een dagelijks campagnebudget in dat minimaal 50 keer uw doel-CPI is.

Zoek naar installaties die ook een specifieke actie uitvoeren

Maak een nieuwe app-campagne die is gericht op Installatievolume, maar 'Gebruikers die waarschijnlijk een in-app actie uitvoeren' als target heeft in plaats van Alle gebruikers. Stel in de andere campagne een doel-CPI in die minimaal 20% hoger is dan de campagnetargeting Alle gebruikers. Het is een goed idee om meer te betalen voor waardevollere installaties.

Gebruikers aantrekken die in-app acties uitvoeren

Nadat u heeft vastgesteld welke in-app actie het meest waardevol is voor uw bedrijf, maakt u een app-campagne die optimaliseert voor In-app acties.

• Geef Google Ads voldoende gegevens om nieuwe gebruikers te herkennen die waarschijnlijk een in-app actie uitvoeren. Kies een in-app actie die door minimaal 10 verschillende gebruikers per dag in de campagne wordt uitgevoerd.
  • Stel een doel-CPA in op basis van de gemiddelde waarde van een gebruiker die de actie voltooit.
  • Zorg dat Google Ads genoeg gegevens kan verzamelen, dus stel een dagelijks campagnebudget in dat minimaal 10 keer hoger is dan uw doel-CPA.

Aanmeldingen voor pre-registratie voor uw app krijgen voordat de app wordt gelanceerd

Voor dit campagnetype wordt de biedstrategie Doel-CPA gebruikt om zo veel mogelijk conversies te krijgen die exclusief zijn geoptimaliseerd voor pre-registraties. Als u uw bod instelt, laat u Google Ads weten wat het gemiddelde bedrag is dat u bereid bent uit te geven telkens als iemand zich vooraf registreert voor uw app. Het specifieke bod weerspiegelt de doelkosten per pre-registratie, die automatisch worden ingesteld als de eerste pre-registratie voor uw app binnen is.

Meer informatie over hoe u app-campagnes anders instelt, afhankelijk van uw doel.

2. Upload gevarieerd advertentiemateriaal voor de best presterende advertenties

Lever een gevarieerde mix van tekst en hoogwaardige video- en afbeeldingscomponenten. Zo kunnen app-campagnes dynamisch advertentiemateriaal maken dat is geoptimaliseerd voor het beste bereik en de beste prestaties op verschillende kanalen.

U kunt maximaal 10 tekst-, 20 afbeeldings- en 20 videocomponenten per advertentiegroep opnemen (en 20 HTML5-speelbare componenten voor marketeers van mobiele games). Hier volgen enkele best practices voor advertentiemateriaal:

• Tekst: Schrijf op zichzelf staande zinnen met een verschillende lengte. Verschillende advertentieplaatsingen hebben namelijk verschillende tekstlimieten. Zorg dat de zinnen zich richten op unieke verkoopargumenten en gebruik heldere tekst met duidelijke call-to-actions.
  • Afbeeldingen: Componenten voor afbeeldingen moeten het volledige advertentieframe gebruiken met beperkte lege ruimte, een hoge pixeldichtheid en een minimale tekstoverlay. Plaats geen logo's of call-to-actions over elkaar.
  • Video: Voeg boeiende video's toe die in lengte variëren van 10 tot 30 seconden. Neem video's in verschillende beeldverhoudingen op, zoals staand, liggend en vierkant, om in aanmerking te komen voor meer advertentiekanalen en rekening te houden met de verschillende manieren waarop mensen hun apparaten vasthouden.

Gebruik onze indicator Effectiviteit van advertentie om te evalueren of de componenten van uw app-campagne voldoende divers zijn voor de beste prestaties. Houd ook de prestaties van uw componenten in de gaten op basis van de beoordelingen in uw componentenrapport en vervang slecht presterende componenten door nieuwe.

Meer informatie over hoe u beter advertentiemateriaal maakt voor app-campagnes

3. Stel deep links in voor een naadloze gebruikerservaring tussen web en app

Gebruikers stellen het op prijs als merken een naadloze web-naar-app functionaliteit bieden waarmee ze makkelijker aan de slag kunnen. In ruil daarvoor levert dit merken betere campagneprestaties op. Voor gebruikers die uw app al hebben geïnstalleerd, kunt u deze geoptimaliseerde functionaliteit leveren door deep links te implementeren.

Deep links leiden gebruikers van uw mobiele webadvertentie rechtstreeks naar de relevante in-app content. Zo kunnen ze makkelijker een actie uitvoeren, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor een loyaliteitsprogramma. Adverteerders die deep links hebben geïmplementeerd, zien het conversiepercentage gemiddeld verdubbelen.1

Als u dit wilt instellen, voert u een technische implementatie uit. U kunt deze workflows vereenvoudigen door Web to App Connect te gebruiken. Dit is een centrale locatie met stapsgewijze instructies waarmee marketing- en ontwikkelaarsteams makkelijker deep links kunnen instellen. Ook kunt u processen voor conversies bijhouden en biedingen instellen om te zorgen dat u de hele waarde van uw campagnes vastlegt.

4. Implementeer privacygerichte oplossingen voor een betere campagnemeting

De verwachtingen van gebruikers op het gebied van privacy blijven toenemen en veranderende standaarden van platforms hebben de meting complexer gemaakt. Het is belangrijk om best practices en privacygerichte oplossingen te implementeren, zodat u zich kunt aanpassen aan deze veranderingen en langdurige resultaten behaalt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende:

Opmerking

Als u een verkoper bent, gaat u naar onze handleiding met best practices voor verkopers voor meer informatie over hoe u de loyaliteit van klanten kunt vergroten en de winstgevendheid van app-campagnes een boost kunt geven.

1. Google-gegevens, wereldwijde afdelingen, februari 2022.

Mail iconWilt u geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox krijgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices.