Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

De juiste gebruikers van mobiele apps vinden: praktische tips van Google

Officiële handleiding voor universele app-campagnes.

Best Practices logo

U heeft een geweldige mobiele app gemaakt. Dat is een goed begin.

Nu komt het moeilijke deel: u moet de juiste mensen vinden die de app downloaden en gebruiken.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u universele app-campagnes (App campaigns) gebruikt om uw app onder de aandacht te brengen van de juiste gebruikers op Google Zoeken, Google Play, YouTube, Gmail en het Google Display Netwerk.

Universele app-campagnes maken gebruik van de machine learning-technologie van Google om uw biedingen te optimaliseren, advertenties samen te stellen en deze te koppelen aan de juiste mensen voor uw app. Met machine learning kunnen universele app-campagnes honderden miljoenen combinaties van gegevenssignalen analyseren, zoals waar en hoe mensen engagement met een advertentie hebben. Daardoor kunnen deze campagnes de slimste beslissingen voor die advertentie nemen, bijvoorbeeld welke bestanden voor advertentiemateriaal het best presteren en hoe hoog een bod moet zijn.

Hieronder leest u hoe u een succesvolle universele app-campagne uitvoert.

1. Stel 'Conversies bijhouden' in

Houd app-installaties en in-app-activiteit bij voor Android- en iOS-apps.

Waarom? Met conversiegegevens over uw bestaande gebruikers kan Google Ads patronen over uw waardevolle gebruikers identificeren om nieuwe, vergelijkbare gebruikers te vinden.

Kies een van deze opties om conversiegebeurtenissen voor uw app bij te houden:

Meer informatie over hoe u in-app-conversies kunt bijhouden.

2. Stel een App campaigns in op basis van uw doel

Bepaal welk type gebruikers u wilt op basis van het huidige doel van uw app.

Waarom? U kunt uw app aan andere typen gebruikers marketen wanneer de bedrijfsprioriteiten voor uw app veranderen.

Doel 1: bouw een gebruikersbestand voor een nieuwe app op

Maak een universele app-campagne die optimaliseert voor 'Installatievolume' en die 'Alle gebruikers' target om de meeste installaties voor doelkosten per installatie (CPI) te krijgen.

• Stel een doel-CPI in op basis van de gemiddelde waarde van een nieuwe gebruiker.
  • Zorg ervoor dat Google Ads genoeg gegevens kan verzamelen voordat het budget op is, dus stel een dagelijks campagnebudget in dat minimaal 50 keer uw doel-CPI is.

Zoek naar installaties die ook een specifieke actie uitvoeren

Maak een nieuwe universele app-campagne die is gericht op 'Installatievolume', maar die 'Gebruikers die waarschijnlijk een in-app-actie uitvoeren' target in plaats van 'Alle gebruikers'. Stel in deze nieuwe campagne een doel-CPI in dat minimaal 20% hoger is dan de campagnetargeting 'Alle gebruikers'. Het ligt voor de hand dat u meer betaalt voor waardevollere installaties.

Doel 2: richt u op gebruikers die in-app-acties voltooien

Nadat u heeft vastgesteld welke in-app-actie het meest waardevol is voor uw bedrijf, maakt u een universele app-campagne die is geoptimaliseerd voor in-app-acties.

• Geef Google Ads voldoende gegevens om nieuwe gebruikers te identificeren die waarschijnlijk een in-app-actie voltooien. Kies een in-app-actie die door minimaal tien verschillende gebruikers per dag in de campagne wordt voltooid.
  • Stel een doel-CPA in op basis van de gemiddelde waarde van een gebruiker die de actie voltooit.
  • Zorg ervoor dat Google Ads genoeg gegevens kan verzamelen, dus stel een dagelijks campagnebudget in dat minimaal tien keer hoger is dan uw doel-CPA.

Meer informatie over hoe u universele app-campagnes kunt maken.

3. Upload verschillende items waarmee App campaigns advertenties kunnen maken

Begin elke universele app-campagne met een afwisselende mengeling van tekst-, video- en afbeeldingsitems waarmee de campagne advertenties kan maken.

Waarom? Met een breed scala aan items kunnen universele app-campagnes uw advertenties personaliseren voor zo veel mogelijk beschikbare advertentieplaatsingen.

• Schrijf losstaande regels tekst van verschillende lengte. Voor verschillende advertentieplaatsingen gelden verschillende tekstlimieten. Gebruik de juiste spelling, interpunctie en grammatica
  • Voeg boeiende video's toe die in lengte variëren van 10 tot 30 seconden. Neem video's in verschillende beeldverhoudingen op, zoals staand, liggend en vierkant, omdat mensen hun apparaten op verschillende manieren vasthouden.
  • Upload duidelijke afbeeldingen in de populairste formaten in het Google Display Netwerk, zodat u meer mensen bereikt terwijl ze op mobiele websites browsen en mobiele apps gebruiken.

Meer creatieve, praktische tips voor universele app-campagnes.

4. Evalueer de prestaties op basis van uw doel

Concentreer u op statistieken die aansluiten bij uw marketingdoelstelling.

Waarom? Pas uw bod en budget aan op basis van hoe de universele app-campagne presteert.

• Stel een periode in die minimaal gelijk is aan de gebruikelijke conversievertraging van uw advertenties.
  • Controleer of de universele app-campagne uw doelkosten per conversie behaalt over een periode waarin rekening is gehouden met conversievertraging.
  • Verhoog uw doelbod en budget als u meer conversies wilt. Verlaag uw doelbod als u het rendement op uw investering (ROI) wilt verbeteren.

Meer informatie over het analyseren van universele app-campagnes.

5. Stuur App campaigns methodisch in de juiste richting

Voer nauwkeurig gecontroleerde wijzigingen door om de prestaties van een universele app-campagne te verbeteren.

Waarom? Universele app-campagnes moeten gegevens verzamelen om gebruikers te vinden waarmee u uw nieuwe doelbiedingen behaalt.

• Een universele app-campagne levert consistentere resultaten wanneer deze meer conversiegegevens verzamelt. U kunt het best wachten tot u minimaal 100 conversies heeft gegenereerd voordat u een bodwijziging doorvoert.
  • Voer kleinere CPI-bodwijzigingen door, zodat u minder variatie in de dagelijkse CPI van uw campagne heeft. Een CPI-bodwijziging die elke dag minder dan 20% bedraagt, kan stabielere resultaten opleveren.
  • Maak een nieuwe universele app-campagne als u uw optimalisatiedoel wilt wijzigen, bijvoorbeeld van 'Installatievolume' naar 'In-app-acties', of als u wilt overschakelen naar een andere in-app-actie. Uw huidige universele app-campagne is gericht op een doelgroep die zich wellicht anders gedraagt ​​dan de doelgroep waarmee u uw nieuwe doel kunt bereiken.
  • Voeg meer bestanden voor advertentiemateriaal toe die lijken op de bestanden in de prestatiegroep 'Beste' van het rapport 'Bestanden voor advertentiemateriaal'. Streef ernaar op lange termijn zo veel mogelijk verschillende soorten bestanden voor advertentiemateriaal toe te voegen als in een universele app-campagne is toegestaan ​​voordat u bestaande bestanden vervangt.

Meer informatie over hoe u de prestaties van universele app-campagnes kunt verbeteren.

Meld u aan voor de nieuwsbrief met praktische tips om geavanceerde tips van Google Ads en updates rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.