Mobiilimainonnan testin valmistautumisopas

Parhaiden käytäntöjen opas: Sovelluskampanjoiden luominen

Virallinen opas Sovelluskampanjoiden käyttöön
Best Practices logo

Loistavaa, että olet kehittänyt oman mobiilisovelluksen!

Seuraavana haasteena on huolehtia siitä, että oikeanlaiset käyttäjät asentavat ja pitävät sovelluksesi.

Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit Sovelluskampanjoiden avulla mainostaa sovellustasi kaikissa suurimmissa kanavissa, kuten Google Haussa, Google Playssa, YouTubessa, Gmailissa ja Google Display ‐verkostossa.

Kun jaat tavoitteesi, Sovelluskampanjat hyödyntävät Googlen tekoälyä mainostesi luomiseen, optimointiin ja kohdistamiseen yrityksesi kannalta sopiville ihmisille. Googlen tekoälyteknologian avulla Sovelluskampanjat voivat analysoida satoja miljoonia signaaliyhdistelmiä ja testata erilaisia mainoselementtejä ja kanavayhdistelmiä, jotta parhaiten toimivat mainokset voivat näkyä.

Lue alta lisää onnistuneen Sovelluskampanjan luomiseen liittyvistä parhaista käytännöistä.

1. Optimoi kampanjasi määrittämällä tavoitteet

Kerro tavoitteistasi – olipa kyse asennusten tai tiettyjen sovelluksensisäisten tapahtumien määrän lisäämisestä tai käyttäjien houkuttelemisesta rekisteröitymään ennakkoon sovelluksesi tilaajiksi ennen sen julkaisemista. Tällöin Sovelluskampanjat optimoivat kampanjasi hintatarjoukset ja kohdistukset näiden tavoitteiden mukaan.

Alla on joitakin tavoite-esimerkkejä:

Hanki käyttäjiä

Luo Sovelluskampanja, joka on optimoitu asennusten määrälle ja kohdistettu kaikille käyttäjille, jotta saat mahdollisimman paljon asennuksia asennuskohtaisella tavoitehinnalla (CPI-tavoite).

• Valitse CPI-tavoite uuden käyttäjän keskimääräisen arvon perusteella.
  • Jotta Google Ads saa kerättyä riittävästi dataa budjettisi rajoissa, aseta kampanjalle päiväbudjetti, joka on vähintään 50-kertainen CPI-tavoitteeseesi verrattuna.

Tavoitteena asennukset, joihin liittyy tietty tapahtuma

Luo uusi Sovelluskampanja, joka keskittyy asennusten määrään mutta on kohdistettu kaikkien käyttäjien sijaan niille, jotka todennäköisesti saavat aikaan sovelluksensisäisen tapahtuman. Aseta tämän toisen kampanjan CPI-tavoite vähintään 20 % korkeammaksi kuin kaikille käyttäjille kohdistetun kampanjan tavoite. Arvokkaammista asennuksista kannattaa luonnollisesti maksaa hieman enemmän.

Aktivoi käyttäjiä, jotka toteuttavat sovelluksensisäisiä tapahtumia

Kun olet selvittänyt, mikä sovelluksensisäinen tapahtuma ovat yrityksesi kannalta arvokkain, luo Sovelluskampanja, joka optimoi sovelluksensisäisille tapahtumille.

• Varmista, että Google Adsilla on riittävästi dataa sellaisten uusien käyttäjien tunnistamiseen, jotka todennäköisesti toimivat sovelluksessa haluamallasi tavalla. Valitse sovelluksessa tehty valinta, jonka vähintään 10 eri käyttäjää tekee kampanjassa joka päivä.
  • Aseta CPA-tavoite tapahtuman toteuttavan käyttäjän keskimääräisen arvon perusteella.
  • Varmista, että Google Ads saa kerättyä riittävästi dataa, joten aseta kampanjalle päiväbudjetti, joka on vähintään 10-kertainen CPA-tavoitteeseesi verrattuna.

Edistä sovelluksesi saamia ennakkorekisteröitymisiä ennen sen julkaisua

Tässä kampanjatyypissä käytetään CPA-tavoite-hintatarjousstrategiaa, jonka avulla saat mahdollisimman paljon ennakkorekisteröitymisiä. Valitsemasi hintatarjous kertoo Google Adsille keskimääräisen summan, jonka olet valmis maksamaan kustakin sovelluksen saamasta ennakkorekisteröitymisestä. Kyseinen hintatarjous on ennakkorekisteröitymiskohtainen hintatavoite, joka asetetaan automaattisesti, kun ensimmäinen käyttäjä rekisteröityy ennakkoon sovelluksesi tilaajaksi.

Lue, miten voit luoda Sovelluskampanjoita tavoitteen mukaan.

2. Lataa monipuolista mainosaineistoa parhaiten toimivien mainosten luomiseksi

Käytä monenlaisia tekstielementtejä ja laadukkaita video- ja kuvaelementtejä. Näin Sovelluskampanjat voivat luoda dynaamisesti mainosaineistoa, joka on optimoitu siten, että tavoittavuus ja tulokset ovat parhaat eri kanavissa.

Voit lisätä kuhunkin mainosryhmään enintään 10 tekstielementtiä, 20 kuvaelementtiä ja 20 videoelementtiä (ja 20 toistettavaa HTML5-elementtiä, jos olet mobiilipelimarkkinoija). Seuraavat mainosaineistoja koskevat parhaat käytännöt on hyvä pitää mielessä:

• Teksti: Kirjoita itsenäisiä, eri pituisia ilmauksia, koska mainoksen eri sijoitteluilla on erilaisia tekstin pituuteen liittyviä rajoituksia. Varmista, että ilmaukset keskittyvät myyntivaltteihin ja sisältävät epämuodollista tekstiä, jossa on selkeät toimintakehotukset.
  • Kuva: Kuvaelementeissä on käytettävä koko mainoskehystä, jossa on vain vähän tyhjää tilaa, suuri pikselitiheys ja mahdollisimman vähän peittotekstiä. Vältä logojen ja toimintakehotusten sijoittamista päällekkäin.
  • Video: Lisää kiinnostavia ja eripituisia videoita (10–30 sekuntia). Lisää videoita, joissa on käytetty eri kuvasuhteita (pysty, vaaka ja neliö), jotta voit käyttää useampia mainontakanavia ja ottaa huomioon eri asennot, joissa käyttäjät pitävät laitteitaan.

Mainoksen vahvuus ‐mittarin avulla voit arvioida, ovatko Sovelluskampanjasi elementit riittävän monipuolisia, jotta saat parhaat mahdolliset tulokset. Muista myös seurata säännöllisesti elementtien tuloksia elementtiraportin arvioiden perusteella ja korvata heikon arvion saaneet elementit uusilla.

Lue, miten voit luoda entistä parempia mainoselementtejä Sovelluskampanjoille.

3. Luo täsmälinkkejä varmistaaksesi saumattomammat verkosta sovellukseen ‑käyttökokemukset

Käyttäjät arvostavat brändejä, joiden avulla verkosta sovellukseen siirtyminen on sujuvaa ja aktivoituminen helppoa. Vastineeksi brändit auttavat saavuttamaan parempia kampanjatuloksia. Jos käyttäjä on jo asentanut sovelluksesi, voit tarjota tämän optimoidun käyttökokemuksen ottamalla käyttöön täsmälinkit.

Täsmälinkit tuovat käyttäjät mobiiliverkkomainoksestasi suoraan relevanttiin sovelluksensisäiseen sisältöön, jolloin he voivat helpommin tehdä tiettyjä asioita, esimerkiksi viimeistellä oston tai rekisteröityä kanta-asiakasohjelmaan. Täsmälinkityksen käyttöönoton jälkeen mainostajien konversioprosentti paranee keskimäärin yli kaksinkertaiseksi.1

Käyttöönotto edellyttää teknistä toteutusta. Näiden työnkulkujen yksinkertaistamiseksi voit käyttää Web to App Connectia. Siihen on koottu yhteen paikkaan vaiheittaiset ohjeet, joiden avulla markkinointi- ja kehittäjätiimien on helpompi luoda täsmälinkkejä ja käyttää konversioseuranta- ja hintatarjousprosesseja. Näin varmistat, että saat kampanjoistasi täyden hyödyn.

4. Ota käyttöön yksityisyyslähtöiset ratkaisut, jotka parantavat kampanjan mittausta

Yksityisyyttä koskevat odotukset kasvavat jatkuvasti, ja muuttuvat alustastandardit ovat tehneet mittaamisesta monimutkaisempaa. Muutoksiin sopeutumisen ja pysyvien tulosten saavuttamisen kannalta on tärkeää, että otat käyttöön esimerkiksi seuraavat mittaukseen liittyvät parhaat käytännöt ja yksityisyyslähtöiset ratkaisut.

Huomioitavaa

Jos olet vähittäiskauppias, tutustu jälleenmyyjien parhaiden käytäntöjen oppaaseen, jossa kerrotaan, miten voit lisätä asiakasuskollisuutta ja parantaa tuottavuutta Sovelluskampanjoissa.

1. Googlen Data, Global Divisions, helmikuu 2022.

Mail icon Haluatko Google Ads ‑vinkit ja ‑päivitykset suoraan sähköpostiisi? Tilaa parhaiden käytäntöjen uutiskirje.