Hitta lönsamma mobilappsanvändare: Googles bästa metoder

Ladda upp många olika tillgångar för att hjälpa App campaigns att skapa annonser

Annonstillgångar är de byggstenar App campaigns använder för att skapa annonser. Förse varje App campaigns med flera olika annonstillgångar, som text, video och bild. Då ger du App campaigns fler alternativ att välja mellan när en annons ska anpassas till en viss person.

Inrikta dig brett på länder där man talar språket i dina annonser

Google Ads översätter inte dina annonser, så välj rätt språk i annonserna när du skapar din kampanj. Välj sedan alla länder där det finns människor som behärskar språket. Med en bred inriktning kan App campaigns hitta fler användare som stämmer överens med ditt mål, och Google Ads får mer konverteringsdata att utgå ifrån.

App campaigns kan automatiskt skapa bild- och videotillgångar genom att använda innehåll från presentationssidan för din app. Ditt långsiktiga mål bör dock vara att tillhandahålla så många tillgångar av varje typ som är tillåtna i App campaigns.

Läs vidare om du vill veta hur du gör varje typ av tillgång så användbar som möjligt för App campaigns:

Skriv fristående rader med text med varierande längd

Texten används i annonser med olika teckenbegränsning som visas i Googles söknätverk och Googles Display-nätverk.

• Skriv fristående fraser för varje textrad med korrekt grammatik, stavning och skiljetecken. Google Ads kombinerar fraserna automatiskt för att skapa den bästa annonsen.
  • Fokusera på ett enda säljargument i varje fristående fras.
Lägg till engagerande videor med varierande längd och bildförhållande

Videotillgångarna används i annonser som visas på YouTube och i Googles Display-nätverk. Om du tillhandahåller för få videotillgångar begränsar du möjligheten för App campaigns att visa annonser på särskilda placeringar på YouTube och i Googles Display-nätverk.

• Ladda upp videor med varierande längd på mellan 10 och 30 sekunder, eftersom människor ägnar din annons olika mycket uppmärksamhet beroende på vad de gör när de ser den.
  • Lägg upp videotillgångar med olika bildförhållanden: liggande (16:9), stående (2:3) och kvadratisk (1:1) med tanke på de olika sätten att hålla enheter när man tittar på video.
  • Se till att videon fångar tittarnas uppmärksamhet omedelbart.
  • Visa en uppmaning tidigt i videon. Var tydlig med vad du vill att tittarna ska göra.
Ladda upp högupplösta bilder i de populäraste annonsstorlekarna i Googles Display-nätverk

Dina bildtillgångar används för att skapa annonser för Googles Display-nätverk.

• Fokusera varje bildtillgång på en enda del av din app åt gången.
  • Prioritera följande populära storlekar i Googles Display-nätverk och använd dubbelt så hög pixeltäthet jämfört med vad som anges nedan. Ladda till exempel upp en bild i storleken 640 × 100 i stället för 320 × 50. På så sätt kan App campaigns visa bilder med högre kvalitet i dina annonser.
Typ Rekommenderade mått
Liggande bild 1 200 × 628
Stående mellansidesannons 320 × 480
Liggande mellansidesannons 480 × 320
Kvadrat 300 × 250
Banner 1 300 × 50
Banner 2 320 × 100
Banner 3 320 × 50
Leaderboard 728 × 90
Surfplattor 1 024 × 768 och 768 × 1 024

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices och få avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i inkorgen.