Beter advertentiemateriaal maken voor App-campagnes

In App-campagnes wordt advertentiemateriaal gebruikt om advertenties te maken. In dit artikel vindt u praktische tips voor het ontwikkelen van advertentiemateriaal, zoals tekst, afbeeldingen, video's en html5-items, waarmee u de prestaties en het bereik van uw App-campagne kunt verbeteren. Lees Een App-campagne maken voor meer technische ondersteuning en een specificatie van de items die u voor App-campagnes kunt gebruiken.

De aanbevelingen in dit document zijn alleen bedoeld als richtlijn. Aangezien elke campagne anders is, kunnen de prestaties niet worden gegarandeerd, zelfs niet als alle richtlijnen worden gevolgd. We raden u aan uw itemrapport regelmatig door te lezen.

Alle advertentiecontent moet voldoen aan de beleidsrichtlijnen en de richtlijnen voor gepersonaliseerd adverteren.

Algemene richtlijnen voor items

Afstemming op de doelen, het verhaal en de stijl van uw merk

Hoewel deze richtlijnen verband houden met het succes van adverteerders, is elk bedrijf uniek. Weeg elke praktische tip af tegen de behoeften van uw bedrijf en doe wat bijdraagt aan uw campagnedoelen.

Afstemming op uw campagnedoelen

Uw advertentiemateriaal moet de specifieke doelen van uw App-campagnes weerspiegelen. Voorbeelden:

• Als u installaties wilt genereren, moeten uw items gericht zijn op het installeren van uw app. Denk bijvoorbeeld aan een tekstadvertentie waarin de gebruiker wordt aangespoord met teksten als 'Nu downloaden' of 'Nu spelen'.
  • Als u aankopen wilt genereren, moeten uw items de verkoop, kortingen of te koop aangeboden producten weergeven. Neem bijvoorbeeld een tekst als 'Ontvang $ 5 korting op uw eerste bestelling' of een afbeelding van een aanbieding op in uw advertenties.
  • Als u het klantbehoud wilt verbeteren of de betrokkenheid van bestaande klanten wilt vergroten, kunt u in uw items de nadruk leggen op het einde van de trechter of producten die nieuw zijn in uw aanbod. Zo wekt u de interesse van gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan een tekst als 'Meer dan honderd nieuwe producten!' of een video waarin de geüpdatete gameplay te zien is.

Afstemming op het thema van de advertentiegroep, indien van toepassing

Met advertentiegroepen in App-campagnes kunt u uw advertentiemateriaal 'groeperen' op basis van specifieke app-functies of -berichten die u wilt uitlichten of demografische gegevens van gebruikers waarvan u de betrokkenheid wilt vergroten. Uw items moeten die specifieke functies, berichten en gebruikersbehoeften dus weerspiegelen. Upload bijvoorbeeld advertentiemateriaal met sushi als thema in een advertentiegroep die bedoeld is om sushiliefhebbers aan te trekken, en advertentiemateriaal met pizza als thema in een andere advertentiegroep voor afhaalliefhebbers.

Divers advertentiemateriaal maken

Als u een verscheidenheid aan items heeft, kunnen er voor App-campagnes meer advertenties worden gemaakt die verschillende gebruikers aanspreken. Bovendien is de kans dan groter dat uw advertenties in aanmerking komen voor weergave via meerdere advertentiekanalen. Voor zo veel mogelijk advertentiecombinaties en -plaatsingen raden we u aan het maximaal toegestane aantal items voor elk itemtype te uploaden: vier tekstitems, twintig afbeeldingen, twintig video's en, indien van toepassing, twintig html5-items. Dit kan ook het voordeel hebben dat er minder prestatieverschillen optreden wanneer u advertentiemateriaal vernieuwt.

Google Ads vertaalt uw advertenties niet. Kies daarom de juiste talen wanneer u de campagne instelt. Kies vervolgens alle landen waar die talen worden gesproken. Als u ruim target, kunt u meer gebruikers bereiken die uw doelen kunnen bereiken. Bovendien krijgen onze modellen voor machine learning zo meer gegevens waarmee uw campagnes kunnen worden verfijnd.

Uw doelgroep aanspreken

Gebruik spreektaal in koppen en beschrijvingen voor items. Kies ook voor herkenbare visuele elementen en krachtige audio om de aandacht van gebruikers te trekken en vast te houden.

Opmerking: In navolging van het Google-beleid worden afbeeldingen afgekeurd als het woord 'downloaden' of 'installeren' er te prominent in voorkomt.

Elke twee à drie maanden geleidelijk vernieuwen

Houd uw itemrapporten goed in de gaten. Vervang slecht presterende items geleidelijk door nieuwe items om prestatieschommelingen tot een minimum te beperken.

Items van de hoogste kwaliteit gebruiken

Wanneer u bestanden voor advertentiemateriaal van hoge kwaliteit indient, is de kans groter dat uw advertenties gedurende een lange periode goed presteren. Dit komt omdat de kans groter is dat deze bestanden de aandacht van potentiële klanten trekken. Bestanden van advertentiemateriaal van een lagere kwaliteit kunnen de campagneprestaties echter vooral negatief beïnvloeden omdat ze een kleinere doelgroep bereiken. Als u de itemkwaliteit maximaliseert, kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties op al onze property's het grootste bereik in doelgroep behalen.

Hieronder vindt u de kwaliteitsrichtlijnen die we hebben opgesteld voor de verschillende itemtypen die u kunt indienen voor uw advertenties.

Opmerking: We evalueren voortdurend hoe we de kwaliteit definiëren. Daarom kunnen de praktische tips in dit artikel altijd worden gewijzigd.

Tekstitems

• Zorg ervoor dat tekstitems een onafhankelijke, volledige gedachtengang vertegenwoordigen

• Schrijf losstaande zinnen van verschillende lengten. Gebruik correcte grammatica, spelling en interpunctie. Het maakt niet uit in welke volgorde u de zinnen zet. Google Ads mengt en combineert de zinnen automatisch om u alternatieve versies van advertenties te bieden die betere prestaties kunnen opleveren.

• Richt elke zin op één afzonderlijk verkoopargument voor de app.

• Vermijd clickbait en overdrijvingen

• Overdreven uitdrukkingen, vragen en verklaringen die zo zijn geschreven dat een gebruiker meent op een advertentie te moeten klikken, zijn niet toegestaan.

• Vermijd uitdrukkingen met vage verwijzingen naar 'dit' of 'deze'.

Voldoe aan alle stijlregels

Om afwijzingen te voorkomen, moeten alle advertenties voldoen aan stijlregels. Hieronder vindt u de meest voorkomende redenen voor het afwijzen van advertenties, samen met voorbeelden.

Vermijd het volgende:

• Sensatiezucht, waaronder buitensporig gebruik van uitroeptekens
    (voorbeeld: “Je gelooft nooit wat er hierna gebeurt!” )
  • Emoji's
  • Interpunctie of symbolen die niet bij het beoogde doel passen
    (voorbeeld: '@home' in plaats van 'thuis')
  • Onjuist hoofdlettergebruik
    (voorbeeld: “SALE, S.A.L.E., SaLe”)
  • Onjuist spatiegebruik
    (voorbeeld: 'Sneakers kopen,verkopen' of 'S N E A K E R S')
  • Onjuiste grammatica
Tip: U kunt twee koppen niet combineren als ze beide met een uitroepteken eindigen.

Afbeeldingsitems

Maak items visueel aantrekkelijk

Advertenties zijn een weerspiegeling van uw merk. Afbeeldingsitems moeten aantrekkelijk zijn en geen afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van uw merk. We raden u aan geen scheve, vreemd gevormde, vervormde, omgekeerde, onduidelijke of overmatig gefilterde afbeeldingen te gebruiken, of afbeeldingen waarvan de kleuren zijn omgekeerd.

Afbeeldingen moeten een hoge pixeldichtheid hebben

De pixeldichtheid toont niet alleen de kwaliteit van uw afbeeldingen aan, maar een hogere pixeldichtheid zorgt er ook voor dat uw afbeelding correct wordt weergegeven als het formaat wordt aangepast of als de afbeelding wordt weergegeven op schermen met een hoge resolutie.

Gebruik het volledige frame

Advertenties zien er natuurlijker uit als ze qua vorm, grootte en positionering bij de native content passen. Er mag geen lege ruimte tussen de randen van het afbeeldingsitem en het bijbehorende frame zijn.

Beperk de hoeveelheid lege ruimte in de afbeelding

Zorg ervoor dat afbeeldingen niet voor meer dan 80% uit lege ruimte bestaan. Het onderwerp van de afbeelding moet centraal staan en meer ruimte in beslag nemen om goed op te vallen en beter zichtbaar te zijn op kleinere schermen.

Plaats geen tekst, logo's of call-to-actions over de afbeelding

Een tekstoverlay mag de afbeelding niet overheersen. Idealiter zijn tekst en logo's in afbeeldingen organisch geïntegreerd, zoals op productverpakkingen, kleding, (reclame)borden, enzovoort. Als u tekst of logo's over afbeeldingen plaatst, houd ze dan zo klein mogelijk zodat ze niet afleiden van de afbeelding. Afbeeldingen met weinig of geen contentoverlay bereiken doorgaans een grotere doelgroep. Een goede vuistregel is dat overlay-elementen maximaal 20% van de afbeelding mogen bedekken. Dit omvat ook call-to-action-knoppen die gebruikers instrueren een actie te ondernemen, zoals 'Download de app' of 'Lees meer informatie'.

Tip: Upload afbeeldingen zonder overlappende tekst of logo's als u wilt dat uw items op alle kanalen worden geplaatst.

Vermijd clickbait en overdrijvingen in afbeeldingen

Net als tekstitems mogen afbeeldingen geen visuele elementen of teksten bevatten die de gebruiker via sensationele of schreeuwerige content aansporen om te klikken.

Videoadvertenties

Benadruk de app-beleving in plaats van het verhaal

Hoewel het belangrijk blijft om in te spelen op emoties en een verhaal te vertellen, moeten uw video's zo snel mogelijk overgaan tot de app-beleving. Gebruik scherp omlijnde shots (close-ups van uw personages en UI) om kijkers te helpen focussen op functies die ze in de app kunnen gebruiken en de bijbehorende voordelen.

Trek de aandacht van de kijker

• Mobiele gebruikers hebben een korte aandachtsspanne, dus probeer hun interesse binnen de eerste twee tot drie seconden te wekken. Uit ons onderzoek naar succesvolle videoadvertenties in apps blijkt bovendien dat deze over het algemeen binnen de eerste vijf seconden twee of meer beeldwissels bevatten. Dit geeft een dynamisch beeld van de app-beleving.
  • Audio is een eenvoudige manier om de boodschap aan gebruikers verder te verdiepen. Gebruik audio en muziek om branding en call-to-actions te benadrukken. Op sommige platforms wordt de audio standaard uitgezet. Voeg daarom waar nodig ondertitels toe.

Laat uw merk zien in advertenties

• Introduceer branding in een vroeg stadium en waar mogelijk in de hele advertentie.

• Laat branding zien als onderdeel van de app (in shots), aan de zijkanten (in verticale advertenties), via geluidssignalen of met een combinatie van de drie.

Diversifieer en experimenteer

Experimenteer met het maken van video's rond verschillende thema's (bijvoorbeeld komisch/dramatisch), stijlen (bijvoorbeeld serieus/grappig) of onderwerpen (bijvoorbeeld één gebruikssituatie of voordeel van de app ten opzichte van een andere app). Zo vergroot u de kans dat uw advertentie verschillende doelgroepen aanspreekt.

Html5-items

Het kan lastiger en duurder zijn om html5-items te maken dan om de eerder genoemde itemtypen te maken. We raden u sterk aan het maximale aantal tekst-, afbeeldings- en video-items te uploaden voordat u html5-items gaat maken.

Houd tijdens het ontwerpen de mogelijkheden van mobiele apparaten in gedachten

Html5-items zijn interactief, dus houd bij het maken ervan rekening met de mogelijkheden van mobiele apparaten. Veelvoorkomende interacties met html5-advertenties zijn: tikken, vegen, slepen en neerzetten, samenknijpen om te zoomen en schudden.

Voeg instructies toe

Kijkers verwachten niet dat advertenties interactief zijn. Zorg daarom voor ondertiteling met snelle instructies voordat de advertentie wordt afgespeeld. Het doel is kijkers binnen drie tot vier seconden de gewenste interactieve acties te laten uitvoeren.

Zorg voor duidelijk zichtbare branding

Uw app-logo moet samen met de knop 'Nu installeren' of 'Nu downloaden' in de hele advertentie worden weergegeven om rechtmatigheid te verlenen en afwijzingen te voorkomen. We raden u sterk aan deze elementen naast elkaar op de bovenste balk te plaatsen.

Voeg bijschriften toe

Html5-items bevatten geen video of audio. Gebruik dus waar nodig ondertiteling. Zorg ervoor dat ondertitels duidelijk leesbaar zijn op verschillende schermformaten.

Zoek een officieel, door Google erkend creative agency dat u kan helpen bestanden voor advertentiemateriaal te maken of te optimaliseren.

Meld u aan voor de nieuwsbrief Praktische tips om geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.