Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Universele app-campagnes anders instellen, afhankelijk van uw doel

Met universele app-campagnes kunt u verschillende typen gebruikers voor uw app vinden. U kunt bijvoorbeeld installaties van een nieuwe app nastreven, of focussen op het stimuleren van in-app-acties.

Stel universele app-campagnes anders in, afhankelijk van uw onmiddellijke marketingdoel.

Meerdere universele app-campagnes beheren

Als u voor een ander doel wilt gaan optimaliseren, is het beter om een nieuwe campagne in te stellen. Een nieuwe campagne is beter in het optimaliseren van uw biedingen en advertenties voor een doelgroep die elk doel kan bereiken.

Als u meerdere doelen wilt bereiken, kunt u universele app-campagnes instellen die gelijktijdig worden uitgevoerd en die soms concurreren voor vergelijkbare typen gebruikers. U kunt dit effect beperken door het bod en budget te verhogen voor de App campaigns die overeenkomt met uw onmiddellijke doel:

Doel 1: Een gebruikersbestand voor een nieuwe app opbouwen

Als u het aantal installaties voor doelkosten per installatie (CPI) wilt maximaliseren, kunt u een universele app-campagne maken die is geoptimaliseerd voor installatievolume en 'Alle gebruikers' target.

Deze instelling is gericht op het opbouwen van een gebruikersbestand voor uw app. Naarmate u meer nieuwe gebruikers krijgt, verzamelt u conversiegegevens om trends te identificeren onder de meer waardevolle gebruikers.

Voorbeeld: Een doel-CPI instellen op basis van waarde

Stelt u zich voor dat u een mobiele game promoot. Op basis van conversiegegevens van vergelijkbare games die u in het verleden heeft gepromoot, verwacht u dat één op de tien mensen die uw game installeren in de eerste 30 dagen een upgrade koopt met een winst van € 20.

Omdat één op de tien gebruikers een waarde heeft van € 20, kunt u het zich veroorloven maximaal € 2 per installatie (of € 20 ÷ 10 installaties) te betalen.

Tip

Zorg ervoor dat Google Ads genoeg gegevens kan verzamelen voordat het budget op is.

Wanneer u optimaliseert voor installatievolume, stelt u voor uw campagne een dagbudget in van minimaal 50 keer uw doel-CPI. Als uw doel-CPI € 2 is, stelt u dus een budget in van minimaal € 100.

Zoek naar installaties die ook een specifieke actie uitvoeren

Maak een nieuwe universele app-campagne die is gericht op 'Installatievolume', maar die 'Gebruikers die waarschijnlijk een in-app-actie uitvoeren' target in plaats van 'Alle gebruikers'. Stel in de meer getargete campagne een doel-CPI in dat minimaal 20% hoger is dan de campagnetargeting 'Alle gebruikers'. Het ligt voor de hand dat u meer betaalt voor waardevollere installaties. Een bodverhoging van ten minste 20% helpt Google Ads de waarde tussen de twee doelgroepen te scheiden.

Doel 2: Richt u op gebruikers die in-app-acties voltooien

Nadat u heeft besloten welke in-app-actie het meest waardevol is voor uw bedrijf, kunt u nieuwe gebruikers vinden die deze in-app-actie uitvoeren voor een doel-CPA (kosten per actie).

Maak nog een universele app-campagne en stel Campagneoptimalisatie in om te focussen op In-app-acties.

Kies een in-app-actie die uw universele app-campagne van genoeg gegevens voorziet om effectief te optimaliseren

Een meer frequente conversieactie geeft Google Ads meer gegevens om te leren hoe nieuwe gebruikers kunnen worden gevonden die ook die actie uitvoeren. Als u niet elke dag ten minste tien verschillende gebruikers heeft die de meest waardevolle in-app-actie voltooien, moet u in plaats daarvan een andere, meer gebruikelijke in-app-actie kiezen.

Als uw meest waardevolle in-app-actie bijvoorbeeld is dat iemand een upgrade koopt in uw mobiele game, maar minder dan tien mensen deze actie elke dag voltooien voor uw universele app-campagne, moet u een andere actie kiezen. U kunt een actie kiezen die waarschijnlijk tot de upgrade zal leiden, zoals betalingsgegevens toevoegen of een hoger niveau behalen, maar die per dag door ten minste tien verschillende gebruikers in uw campagne wordt uitgevoerd.

Voorbeeld: Een doel-CPA instellen op basis van waarde

Laten we bij het voorbeeld van de mobiele game blijven, en stel dat u meer mensen wilt vinden die een upgrade kopen. De upgrade is een in-app-actie die elke keer dezelfde waarde heeft voor uw bedrijf, namelijk een winst van € 20.

In dit geval kunt u uw doel-CPA instellen op maximaal € 20. U kunt dit bedrag naar boven of naar beneden aanpassen, afhankelijk van de winst en het conversievolume waar u naar streeft.

Tip: Als u niet weet wat u als doel-CPA moet instellen, begint u met de CPA van andere online campagnes die uw app promoten. Pas vervolgens uw doel-CPA aan naarmate u meer gegevens ontvangt over de waarde van uw gebruikers.

Tip

Zorg ervoor dat Google Ads genoeg gegevens kan verzamelen voordat het budget op is.

Wanneer u optimaliseert voor in-app-acties, stelt u een budget in van minimaal 10 keer uw doel-CPA. Als uw doel-CPA € 20 is, stelt u dus een budget in van minimaal € 200.

Meld u aan voor de nieuwsbrief met praktische tips om geavanceerde tips van Google Ads en updates rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.