Contact leggen met mobiele gebruikers: praktische tips van Google

Officiële checklist van Google voor mobiele advertenties

Best Practices logo

Als consumenten een mobiel apparaat gebruiken om iets te zoeken, te doen of te kopen, verwachten ze een relevante en soepele beleving. Deze handleiding bevat praktische tips om mobiele gebruikers te bereiken en hun waarde voor uw bedrijf te meten.

1. Leg contact met mobiele gebruikers

Waarom? Een pakkende call-to-action op het ene apparaat is meestal ook overtuigend op andere apparaten.

Waarom? U kunt call-to-actions of aanbiedingen die het op mobiele apparaten bijzonder goed doen markeren, zoals 'koop nu via uw mobiele telefoon' of 'eenvoudig mobiel boeken'.

Waarom? Extensies geven aanvullende informatie en bieden klanten alternatieve manieren om met u te communiceren.

Gebruik deze extensie... Om het volgende te bewerkstelligen...
Sitelink Gebruikers de mogelijkheid geven om rechtstreeks naar specifieke pagina's van uw site te gaan
Highlight Promoten wat uw bedrijf, product of services uniek maakt
Bellen Ervoor zorgen dat gebruikers uw bedrijf bellen
Gebruik alleen bellen-advertenties als het uw primaire doel is om meer oproepen te genereren
Website-informatie Een specifiek aspect benadrukken van de producten en services die u aanbiedt
Prijs De kernproducten en -services van uw bedrijf onder de aandacht brengen, samen met de bijbehorende prijzen
Locatie Mensen naar fysieke bedrijfslocaties trekken
Partnerlocatie Consumenten bereiken op het moment dat zij beslissen wat en waar ze kopen
Review Positieve recensies, eervolle vermeldingen of beoordelingen van derden delen
App Naast klikken naar uw site, ook app-downloads stimuleren

Tip

Voor oproepextensies kunt u het best lokale nummers gebruiken, als deze beschikbaar zijn. Zo weten gebruikers dat u in de buurt bent, wat de relevantie en het vertrouwen van de gebruikers kan vergroten.

Waarom? Mobiele gebruikers wisselen tussen apparaten als ze uw site bekijken, uw winkel bezoeken, bellen en sms'en, dus zorg dus dat u met hen mee schakelt.

2. Zorg ervoor dat de mobiele site en app optimaal functioneren

• Pas de functionaliteit voor mobiele gebruikers aan met mobiele URL's.

Waarom? Mobiele gebruikers zijn gewend dat sites goed functioneren. Stel hen niet teleur met een desktopspecifieke bestemmingspagina.

Waarom? Als bepaalde zoekwoorden niet leiden tot voltooiing van een mobiele conversie, maar die zoekwoorden deze wel ondersteunen, moet u daarmee rekening houden op uw bestemmingspagina's.

Waarom? Telefoongesprekken zijn een belangrijke manier om met gebruikers in contact te komen via verschillende kanalen.

Waarom? Deze geautomatiseerde campagnes maken gebruik van machine learning, waarmee de functionaliteit kan worden aangepast aan de context van de gebruiker.

Waarom? Uw vermeldingspagina is de bestemmingspagina voor uw app-advertenties. U kunt experimenten uitvoeren in Google Play om de meest effectieve afbeeldingen en tekst te vinden.

• Stel deep links in die gebruikers rechtstreeks naar specifieke gedeelten van uw app leiden.

Waarom? Zo omzeilt u onnodige obstakels en neemt de betrokkenheid toe.

Tip

Als u deep links inschakelt voor uw app, raadt Google u aan app-links voor Android en universele links voor iOS te gebruiken.

3. Meet de volledige waarde van mobiel

• Tel zowel de online als de offline waarde van mobiele conversies mee.

Waarom? Mobiele interacties leiden tot offline acties. Schattingen kunnen handig zijn naarmate de meting verbetert.

• Houd belangrijke mobiele interacties bij.

Waarom? U kunt uw strategie en investering updaten op basis van de interacties die u meet.

Mobiele interactie Manier(en) om die te meten
Websiteconversies 'Conversies bijhouden' in Google Ads
Conversies via verschillende apparaten 'Conversies bijhouden' in Google Ads
Oproepen (via advertenties of uw website) Google Ads-oproeprapportage, 'Conversies bijhouden' van Google Ads
Winkelbezoeken 'Conversies via winkelbezoeken bijhouden' van Google Ads
Aankopen in winkels Conversies importeren, conversies voor winkelverkopen, Search Ads 360
App-installaties en in-app-acties In-app-conversies bijhouden

Waarom? U krijgt een vollediger beeld van de prestaties door mobiele conversietypen mee te tellen.

4. Stel biedingen in die winstgevend mobiel verkeer stimuleren

Waarom? Geautomatiseerde biedstrategieën houden rekening met signalen zoals apparaattype en browser, zodat tijdens de veiling bodwijzigingen worden doorgevoerd die tijd besparen en vaak betere resultaten leveren.

Tip

Als u universele app-campagnes gebruikt, heeft u twee biedopties. Voor apps met in-app-acties die worden bijgehouden als conversies, gebruikt u de tweede optie: 'Nieuwe gebruikers binnenhalen die waarschijnlijk in-app-acties uitvoeren die u selecteert'. Google Ads richt zich dan op mensen bij wie de kans het grootst is dat ze specifieke in-app-acties voltooien die u heeft ingesteld en geselecteerd voor deze campagne.

Waarom? De geautomatiseerde biedstrategieën die goed voor u werken, kunnen verder worden aangepast zodat ze rechtstreeks aansluiten op uw kennis over de waarde van mobiel.

• Als u kiest voor handmatig bieden, bied dan zodanig voor uw advertenties dat deze op mobiele apparaten boven de zoekresultaten worden weergegeven, wat voor u winstgevend is.

Waarom? Omdat daar het merendeel van de klikken wordt gegenereerd.

Waarom? Bodaanpassingen voor apparaten zijn bedoeld om uw prestaties af te stemmen op uw doelen.

Tip

Voeg uw campagnebeheer samen met alle apparaten in één campagne. Gebruik bodaanpassingen om de prestaties tussen apparaten binnen die campagnes te beheren.

Meld u aan voor de nieuwsbrief 'Praktische tips' om geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox te krijgen.