Brug kvalitetsresultatet som rettesnor for dine optimeringer: Googles optimale løsninger

Hvad er afgørende for annoncekvaliteten (og hvad er ikke afgørende)?

Husk! Der er forskel på kvaliteten på auktionstidspunktet og det kvalitetsresultat (1-10), der vises på din konto. Brug disse tips vedrørende annoncekvalitet.

Find ud af, hvad der er afgørende for annoncekvaliteten (og hvad der ikke er afgørende)

For at få afklaret nogle almindelige misforståelser har vi her lavet en kort liste over ting, der er afgørende for kvalitetsresultatet, og ting, der ikke har nogen betydning. Denne viden gør dig i stand til at fokusere på de optimeringer, der rent faktisk gør en forskel, når det gælder annoncekvalitet.

Brugerens enhed: Afgørende

Der tages højde for brugerens enhed (bærbar computer, tablet, smartphone eller andet) ved beregning af annoncekvalitet. Sørg for, at oplevelsen på dit website er optimeret til mobilenheder, og prøv at målrette mod mobilbrugere via specifikke mobilvenlige annoncer og sider, hvis du ikke allerede gør det. Google stiller ikke krav om et separat mobilwebsite, men du bør sikre dig, at det er let at finde oplysninger, og at navigationen er intuitiv for mobilbrugere.

Relevans i forhold til brugerens hensigt: Afgørende

Relevans i forhold til brugernes søgninger og hensigt er altafgørende for annoncekvaliteten. Hvis annoncer og websites gør det let for brugerne at navigere, finde relevante oplysninger og gennemføre et køb eller en anden handling, er det med andre ord befordrende for annoncekvaliteten. Vi anbefaler derfor, at du fokuserer på at vise annoncer, der er relevante i forhold til de aktuelle forespørgsler, i stedet for at optimere med det formål at manipulere dit kvalitetsresultat.

Effektiviteten af søgeord, der er relateret til nyoprettede søgeord: Afgørende

I stedet for at måle nye søgeord "fra bunden" tager vi udgangspunkt i oplysninger om allerede oprettede relaterede annoncer og landingssider. Hvis dine relaterede søgeord, annoncer og landingssider er effektive, bliver vi sandsynligvis ved med at synes, at de er af god kvalitet. Når vi har adgang til flere data, lægger vi dog større vægt på dem. En velfungerende konto har betydning for vores første forventninger med hensyn til effektivitet, men de bliver erstattet, når der er en tilstrækkelig mængde data til, at vi med sikkerhed kan vide det.  Sørg altid for at investere i at øge din dækning ved relevante søgninger, især i områder, hvor der er mulighed for, at dine annoncer kan vurderes som værende af høj kvalitet.

Din kontostruktur: Ikke afgørende

Hvis din kontostruktur ikke har nogen betydning for brugeroplevelsen, har den heller ingen betydning for kvaliteten eller kvalitetsresultatet. Du kan vælge den kontoopsætning, der gør det lettest for dig at administrere kontoen, og det står dig frit for at omstrukturere ting såsom kampagnenavne eller antallet af annoncegrupper efter behov. Der er ikke noget, der hedder kvalitetsresultat på annoncegruppe-, kampagne- eller kontoniveau. Brug af søgeord i nye annoncegrupper eller kampagner (uden at ændre annonceteksten eller landingssiden) har heller ingen betydning for deres kvalitetsresultat. Hvis du flytter et søgeord til en ny annoncegruppe med en ny annoncetekst, kan det dog have betydning for vores vurdering af annoncekvaliteten (og dermed kvalitetsresultatet), da det kan indvirke på brugeroplevelsen.

Visning af annoncer på andre netværk: Ikke afgørende

Det har ingen betydning for dine annoncers kvalitet på Google.dk, om du målretter mod Google Displaynetværket eller Googles søgepartnere på din Google Ads-konto. Som det er tilfældet med søgeord, kan du bruge dine nuværende effektivitets-metrics – konverteringer, pris pr. handling osv. – til at prøve dig frem med søgepartnere og Displaynetværket, hvis du vil opnå mere trafik.

Din annonces placering på siden: Ikke afgørende

Det er selvfølgelig en god ting at få annoncen vist højt oppe på siden, men det har ingen betydning for annoncens forventede CTR. Den forventede CTR normaliseres for den faktiske placering på siden. Den højeste placering forventes at resultere i flere klik end en placering som nr. 3 fra toppen osv. Vi normaliserer også for andre faktorer, der indvirker på synligheden, f.eks. annonceudvidelser og andre annonceformater.

Du behøver ikke byde på højere positioner for at øge kvalitetsresultatet, så det står dig frit for at afgive effektivitetsorienterede bud, dvs. de klik, konverteringer og priser, der er mest hensigtsmæssige for din virksomhed.

Mail iconVil du gerne modtage avancerede Google Ads-tips og -opdateringer direkte i din indbakke? Tilmeld dig nyhedsbrevet med tips og tricks.