Fem veier til bedre resultater med utgangspunkt i kvalitetspoeng

Kvalitetspoeng kan være et nyttig verktøy for å finne ut hvordan du kan finstemme annonsene, søkeordene og landingssidene dine. Du kan se på kvalitetspoeng som en generell indikator for hvilke områder der du bør heve annonsekvaliteten, ikke som en poengsum du må optimalisere.

I denne artikkelen får du se de ulike måtene du kan bruke kvalitetspoeng som utgangspunkt for å oppnå bedre resultater på.

1. Gjennomgå komponentene som inngår i kvalitetspoeng

Hvis du vil ha spesifikk informasjon om hvor du kan gjøre forbedringer, kan du ta en nærmere titt på de tre komponentene som danner grunnlaget for kvalitetspoeng:

• Forventet klikkfrekvens: sannsynligheten for at annonsen din blir klikket på når den vises.
  • Annonserelevans: i hvilken grad annonsen din samsvarer med intensjonen bak et brukersøk.
  • Opplevelse av landingssiden: hvor relevant og nyttig landingssiden din er for de som klikker på annonsen din.

Ut fra disse komponentene kan du se om du bør oppdatere annonseteksten, søkeordene eller innholdet på landingssiden. Hver komponent er tilordnet statusen «Gjennomsnittlig», «Over gjennomsnittet» eller «Under gjennomsnittet» for at du skal få en indikasjon på hvilke områder du bør ta tak i.

Poenget er at du må gi brukerne det de er ute etter, så kommer de gode resultatene nærmest av seg selv. Fokuser på de langsiktige målene, og finn ut hvordan du kan nå dem ved å heve brukeropplevelsen – med kvalitetspoeng som rettesnor og diagnostisk verktøy.

2. Gjør annonsene mer relevante for søkeord

Annonserelevans viser hvor relevante annonsene dine er for søkeordene de er målrettet mot.

Hvis annonserelevansen har statusen «Gjennomsnittlig» eller «Under gjennomsnittet», bør du følge disse anbefalte fremgangsmåtene:

• Sørg for at det finnes direkte samsvar mellom ordene du bruker i annonseteksten din, og brukernes søketermer.
  • Se etter annonsegrupper med mange ulike søkeord som ikke kan dekkes av den samme annonsen uten videre. Del opp disse annonsegruppene i en rekke mindre grupper som bedre matcher brukernes søk.
  • Prøv å gruppere søkeordene dine i temaer for å øke relevansen. Temaene kan være basert på produkter, tjenester eller andre kategorier. Hvis du for eksempel selger ringer, kan du ha én søkeordgruppe for «gifteringer» og en annen for «forlovelsesringer».
Merk deg at dersom du flytter en annonsegruppe med de samme annonsene og søkeordene til en annen konto eller kampanje, har dette ingenting å si for annonsekvaliteten.

3. Prøv å få opp klikkfrekvensen (CTR)

Forventet klikkfrekvens indikerer sannsynligheten for at folk klikker på annonsen.

Hvis du ser statusen «Gjennomsnittlig» eller «Under gjennomsnittet» under «Forv. CTR», bør du følge disse anbefalte fremgangsmåtene:

• Rediger annonseteksten for å gjøre tilbudet mer interessant for målgruppen din.
  • Sørg for at informasjonen i annonsen er i samsvar med intensjonen som kan utledes av søkeordene dine.
  • Fremhev en unik fordel ved produktet eller tjenesten, for eksempel gratis frakt.
  • Eksperimentér med ulike handlingsfremmende oppfordringer som er tett knyttet til landingssiden din.
  • Skriv overbevisende handlingsfremmende oppfordringer med ord som «kjøp», «selg», «finn», «bestill», «test ut», «registrer deg» eller «få et pristilbud».
  • Vær mer konkret i annonseteksten.

Det kan fra tid til annen forekomme at mer spesifikke annonser fører til lavere CTR-verdier, men høyere konverteringsfrekvenser. Forsøk å finne den rette balansen som gir deg akkurat de resultatene du er ute etter.

Tenk deg for eksempel at du selger lakksko i luksusklassen.

Hvis du legger til en frase som «kostnadsfri tversoversløyfe ved alle bestillinger» i annonsen, kan du fange oppmerksomheten til kunder på utkikk etter gode tilbud. Med fraser som «fagmessig håndverk» eller «førsteklasses italiensk design» kan du på sin side vekke oppmerksomheten til folk som er ute etter kvalitetsvarer.

Med tilbudsmeldingen oppnår du kanskje flere klikk der og da, men på lang sikt kan du få flere lojale kunder ved å fokusere på kvalitet.

4. Vurder å oppdatere landingssiden din

Internettmarkedsføring handler om mer enn bare å overbevise folk om å besøke nettstedet ditt. Det er også helt avgjørende at du gir de besøkende en utmerket opplevelse når de først besøker deg.

Hvis du under «Opplevelse av landingssiden» ser statusen «Gjennomsnittlig» eller «Under gjennomsnittet», bør du følge disse anbefalte fremgangsmåtene:

• Gi folk det de leter etter. Hvis brukere søker etter flanellskjorter og klikker på annonsen du har for nettopp slike skjorter, skal utvalget ditt i flanellskjorter presenteres på landingssiden brukerne kommer til.
  • Pass på at du formidler tilsvarende budskap på landingssiden som i annonsen. Sørg for at det du lokker med i annonsen eller den handlingsfremmende oppfordringen, blir fulgt opp på landingssiden. Du styrer kanskje ikke selv innholdet på nettstedet ditt, men du kan fortsatt eksperimentere for å finne ut hvilke av de eksisterende sidene som er mest nyttige.
  • Prøv å bruke konverteringsfrekvensen som en pekepinn på hvor god opplevelsen av landingssiden er. Denne frekvensen har ingen innvirkning på statusen landingssiden tilordnes, men den kan være et godt utgangspunkt for måling og optimalisering.
  • Gjør nettstedet ditt mobilvennlig. Spesielt på mobilnettsteder krever brukerne enkel navigering. Med testen for mobilvennlighet kan du se hvor godt landingssiden fungerer på mobilenheter.
  • Få opp innlastingshastigheten. Akkurat hvor fort siden lastes inn, kan avgjøre hvorvidt brukeren kjøper noe eller forlater nettstedet.

Merk deg at fraser fra søketermer ikke nødvendigvis må gjengis ordrett på landingssider.

Et søk etter «hundevennlige billighoteller i Oslo vest» trenger ikke å føre til en landingsside med overskriften «Hundevennlige billighoteller i Oslo vest». Fokuser heller på å skape gode opplevelser som gir brukerne det de er ute etter.

5. Bruk kvalitetspoeng sammen med andre beregninger

Se på andre beregninger i kontoen din, for eksempel klikk- og konverteringsfrekvens samt engasjement på nettstedet. Disse beregningene er direkte relatert til resultatene du oppnår, så du bør bruke disse som utgangspunkt for å finne områder der du kan gjøre forbedringer.

Når du ser på resultatene, kan du bruke kvalitetspoengene som en rettesnor for hvor du bør legge ned ekstra innsats:

• Evaluer søkeordene du oppnår best resultater med, og bruk kvalitetspoeng for å identifisere de søkeordene du kan gjøre det skarpere med ved å endre annonsene og landingssidene.
  • Bruk lave kvalitetspoeng og dårlige komponentstatuser til å avdekke avtagende trender for klikkfrekvens, annonserelevans og opplevelse av landingssiden som kan finnes i kontoen din, og utarbeid langsiktige planer for hvordan du kan heve kvaliteten.

Linker til beslektet innhold