Studiemateriaal voor de Search Advertising-kennistest

Effectieve tekstadvertenties maken: praktische tips van Google

De officiële handleiding voor het optimaliseren van advertenties en boodschappen op Google Zoeken.

Best Practices logo

Succesvolle marketeers moeten de juiste boodschap aanleveren voor het juiste moment. Beter advertentiemateriaal verbetert de advertentierelevantie en genereert meer relevante klikken op uw tekstadvertenties.

In deze handleiding voor tekstadvertenties in Google Ads vindt u informatie over het maken van aantrekkelijke advertenties die kunnen worden weergegeven aan mensen zoeken op Google.

1. Schrijf overtuigende, authentieke advertentieteksten

• Richt u in uw boodschap op de voordelen voor de gebruiker.

Waarom? Gebruikers reageren op advertenties die zijn gericht op hun behoeften.

• Koppel advertentiemateriaal aan uw zoekwoorden.

Waarom? Gebruikers voelen zich meer betrokken bij advertenties die relevanter lijken voor hun zoekopdracht.

• Vermijd algemene taal in uw advertenties: gebruik specifieke call-to-actions.

Waarom? Algemene call-to-actions leiden vaak tot minder engagement met advertenties.

• Geef mensen antwoorden en vermijd vragen in tekstadvertenties.

Waarom? Mensen komen naar Google om antwoorden te vinden. Advertentietekst met een vraag in de kop presteert vaak minder goed.

Meer informatie over het schrijven van overtuigende, authentieke advertentieteksten.

2. Schrijf advertentietekst die aantrekkelijk is voor gebruikers op verschillende apparaten

• Richt u op de koppen.

Waarom? De content en kwaliteit van de koppen zijn belangrijk en bepalen hoe goed uw advertenties presteren.

Aan de slag: Bewerk uw advertentietekst, zodat u de mogelijkheden optimaal benut.

Meer informatie over het schrijven van advertentietekst die aantrekkelijk is op verschillende apparaten.

3. Haal het maximale uit uw advertenties

• Implementeer alle advertentie-extensies die relevant zijn voor uw bedrijf (minimaal drie).

Waarom? Advertenties met meerdere extensies presteren vaak beter dan advertenties met slechts één extensie. Ze voegen nuttige informatie toe voor mensen die zoeken en zorgen ervoor dat uw boodschap beter opvalt.

Aan de slag: Lees wat de verschillende advertentie-extensies zijn en wanneer u ze gebruikt.

• Gebruik de functie 'zoekwoord invoegen' en advertentieaanpassers als u veel advertenties moet onderhouden.

Waarom? U kunt uw advertentiemateriaal (waaronder de URL-navigatievelden) afstemmen op de zoekopdracht van een gebruiker, terwijl u de overheadkosten voor beheer beperkt houdt.

Aan de slag: Stel zoekwoord invoegen en advertentieaanpassers in uw advertenties in.

Meer informatie over hoe u meer uit uw advertenties kunt halen.

4. Test en optimaliseer uw advertentiemateriaal

• Test en optimaliseer uw advertentietekst.

Waarom? U kunt meer informatie over de voorkeuren van uw gebruikers krijgen en uw prestaties verbeteren door de advertentietekst (met name de koppen) verder te verfijnen.

Aan de slag: Stel een campagneconcept en experiment in om wijzigingen in een campagne te testen.

• Voeg drie tot vijf advertenties per advertentiegroep toe.

Waarom? Met meerdere versies heeft u meer kans op succes in elke veiling.

Aan de slag: Maak een nieuwe tekstadvertentie, zodat u meer kans op succes heeft in een veiling.

• Focus uw testactiviteiten op waardevolle campagnes.

Waarom? Als u prioriteit geeft aan tests op de plaatsen die het belangrijkst zijn, kunt u de meest waardevolle verbeteringen aanbrengen.

• Optimaliseer de advertentieroulatie zodat de best presterende advertenties voorrang krijgen

Waarom? Advertenties die zijn geoptimaliseerd om klikken te genereren, kunnen uw concurrentiepositie in veilingen verbeteren.

Aan de slag: Wijzig de instellingen voor advertentieroulatie voor een campagne op basis van uw bedrijfsdoel.

Meer informatie over het testen en optimaliseren van advertentiemateriaal.

Tips voor uitstekend advertentiemateriaal in Google Ads:

1. Optimaliseer de advertentieroulatie voor klikken. Als u de advertentieroulatie optimaliseert, kan het systeem de ideale advertentie voor de specifieke omstandigheden van elke veiling aanbieden.
  2. Implementeer drie tot vijf advertenties voor elke advertentiegroep. Hoe meer advertenties in een advertentiegroep zijn, hoe meer kans u heeft op succes in een veiling.
  3. Implementeer minimaal drie extensies voor elke campagne/advertentiegroep. Op het moment van elke veiling wordt uw advertentieblok samengesteld met de aantrekkelijkste extensies. Als u advertenties geschiktere extensies bevatten, is de kans groter dat ze voldoen aan de specifieke behoeften van gebruikers.

Meld u aan voor de nieuwsbrief 'Praktische tips' om geavanceerde tips van Google Ads en updates rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.