Laatupisteet

Laatupisteet on diagnostiikkatyökalu, josta saat käsityksen siitä, millainen mainostesi laatu on muiden mainostajien mainoksiin verrattuna.

Nämä pisteet esitetään asteikolla 1–10, ja ne ovat saatavilla avainsanatasolla. Korkeat laatupisteet tarkoittavat, että mainoksesi ja laskeutumissivusi ovat muihin mainostajiin verrattuna osuvampia ja hyödyllisempiä käyttäjälle, joka tekee haun avainsanallasi.

Laatupisteet-diagnostiikkatyökalun avulla voit selvittää, miten voisit parantaa mainoksiasi, laskeutumissivujasi tai valitsemiasi avainsanoja.

Hyvä tietää laatupisteistä

• Laatupisteet eivät ole avainmittari, eikä niitä tule optimoida tai koota yhteen muun datasi kanssa.
  • Laatupisteitä ei huomioida mainoshuutokaupassa. Kyseessä on diagnostiikkatyökalu, jonka avulla voit selvittää, miten tiettyjen avainsanojen yhteydessä näkyvät mainokset vaikuttavat käyttäjän kokemukseen.

Näin ne lasketaan

Laatupisteet lasketaan kolmen eri osatekijän yhteenlaskettujen tulosten perusteella:

1. Odotettu klikkausprosentti: Tämä ilmaisee, kuinka todennäköisesti mainoksesi nähnyt käyttäjä klikkaa sitä.
  2. Mainoksen relevanssi: Tämä kertoo, kuinka tarkasti mainoksesi vastaa käyttäjän hakuun liittyvää aikomusta.
  3. Laskeutumissivukokemus: Tämä ilmaisee, miten osuva ja hyödyllinen laskeutumissivusi on mainostasi klikanneiden henkilöiden kannalta.

Kukin osatekijä saa jonkin seuraavista arvioista: Keskitasoa parempi, Keskitasoa tai Alle keskitason. Arvio tehdään vertailemalla mainoksiasi muiden mainostajien mainoksiin, jotka ovat näkyneet täysin samalla avainsanalla 90 viime päivän aikana.

Jos jokin näistä osatekijöistä saa arvion "Keskitasoa" tai "Alle keskitason", sinulla saattaa olla hyvä mahdollisuus tehdä parannuksia.

Esimerkki: Oletetaan, että laskeutumissivukokemuksesi on saanut arvion "Alle keskitason" ja mainoksen relevanssi puolestaan on saanut arvion "Keskitasoa parempi". Tämä tarkoittaa, että voit parantaa tuloksiasi tekemällä muutoksia laskeutumissivuusi mutta et välttämättä muokkaamalla mainostekstiäsi. Lue lisää mainonnan tulosten parantamisesta laatupisteiden avulla.

Muistettavaa

• Laatupisteet perustuvat avainsanojasi tarkasti vastaavien hakujen aiempiin impressioihin. Tästä syystä avainsanojen vastaavuustyyppien muuttaminen ei vaikuta laatupisteisiin.
  • Jos Laatupisteet-sarakkeessa näkyy viiva (—), avainsanojasi tarkasti vastaavia hakuja ei ole ollut riittävästi eikä avainsanasi laatupisteitä ole siksi voitu laskea.
  • Mainoksesi laatuun liittyy joitakin tekijöitä, jotka eivät kuitenkaan näy laatupisteissäsi. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi
    • laite, jolla haku tehtiin
    • käyttäjän sijainti
    • vuorokaudenaika
    • mainoslaajennukset.

Näin voit tarkistaa laatupisteesi

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Avainsanat.
  3. Klikkaa taulukon oikeassa yläkulmassa olevaa sarakekuvaketta Sarakkeet.
  4. Avaa Muokkaa avainsanasarakkeita ‑kohdasta Laatupisteet-osio. Jos haluat nähdä tämänhetkiset laatupisteet ja niiden osatekijöiden saamat arviot, valitse tilastotaulukkoon lisättävät kohteet seuraavista vaihtoehdoista:
    • Laatupisteet
    • Laskeutumissivukokemus
    • Odotettu klikkausprosentti
    • Mainoksen relevanssi.
  5. Jos haluat nähdä aiempia laatupistetilastoja valitsemaltasi raportointijaksolta, valitse haluamasi mittarit seuraavista vaihtoehdoista:
    • Laatupisteet (hist.)
    • Laskeutumissivukokemus (hist.)
    • Mainoksen relevanssi (hist.)
    • Odotettu klikkausprosentti (hist.).
      Näet päiväkohtaisissa pisteissä tapahtuneet muutokset segmentoimalla taulukkosi päivän mukaan.
  1. Klikkaa Käytä.