Skapa effektiva sökannonser

Lägga grunden för bra annonsresultat

Det finns en hel del du kan göra för att skapa bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina annonser. Den här inställningsguiden för sökannonser beskriver hur du går tillväga.

Obs!

Öka annonsstyrkan för dina responsiva sökannonser till Bra eller Utmärkt genom att läsa rekommendationen Förbättra dina responsiva sökannonser.

Lägg till så många unika och relevanta rubriker och beskrivningar som möjligt

Om du anger för många överflödiga rubriker och beskrivningar begränsas systemets möjlighet att skapa annonskombinationer.

För att öka sannolikheten för att din annons visas bör du ha följande riktlinjer i åtanke för varje responsiv sökannons du skapar:

• Ange minst åtta till tio rubriker. Ju fler rubriker du anger, desto fler kombinationsmöjligheter finns det för att skapa relevanta annonser utifrån dina fraser, vilket kan förbättra resultatet.
    • Ange minst fem unika rubriker som inte upprepar samma eller liknande fraser.
    • Tänk på att lägga till ett sökord i två rubriker.
    • Se till att ha minst tre andra rubriker som INTE innehåller dina sökord. Försök framhäva fler fördelar och funktioner, en lösning på ett problem eller leverans- och returmöjligheter.
  • Ange minst två unika beskrivningar.
    • Försök framhäva ytterligare information om din produkt eller tjänst som inte nämns i dina rubriker.

Om du fäster en rubrik eller beskrivning minskar det totala antalet rubriker eller beskrivningar som kan visas. Om du fäster flera rubriker eller beskrivningar på en position kan du ha fler rubriker eller beskrivningar än vad som kan visas.

Exempel på responsiva sökannonser

Bra exempel

Det här exemplet visar rekommenderade metoder för att skapa en responsiv sökannons.

Rubriker och beskrivningar Möjliga annonskombinationer

Rubriker

1. c’Balm
  2. Moderna och sköna
  3. Trendiga damskor
  4. Köp damskor online i dag
  5. Hitta nästa par skor
  6. Bra skor till bra priser
  7. Officiell webbplats för c'Balm
  8. {KeyWord:snygga damskor}
  9. En stil för varje tillfälle
  10. Köp snygga skor snabbt och lätt
  11. Från endast 390 kr
  12. Spara 15 % på din första beställning

Beskrivningar

1. De senaste stilarna och trenderna på samma ställe. Vänta inte, beställ i dag!
  2. Fri frakt på beställningar över 500 kr. Stort utbud av snygga och bekväma skor.
  3. Botanisera bland c'Balms alla damskor av hög kvalitet till priser du kommer att älska. Köp nu!

Green checkmark, allowedSammansatta annonskombinationer

Exempelkombinationer:

Dåligt exempel

Det här är ett exempel på en mindre lyckad responsiv sökannons och på vad du bör undvika.

Problem:

• ”Damskor” finns i varje rubrik – undvik att upprepa samma text i alla rubriker
  • Överflödig text i rubriker
  • Färre än fem rubriker

Åtgärd:

• Lägg till fler unika rubriker
  • Bryt upp rubrikerna i mindre enheter (till exempel Säsongens damskor på c'Balm -> 1) Nya damskor 2) c'Balm
Rubriker och beskrivningar Möjliga annonskombinationer

Rubriker

1. Moderna damskor
  2. Trendiga damskor
  3. De senaste damskorna på c'Balm
  4. Köp damskor online

Beskrivningar

1. De senaste stilarna och trenderna på ett ställe. Vänta inte, beställ i dag!
  2. Botanisera bland c'Balms alla damskor av hög kvalitet till priser du kommer att älska. Köp nu!

Inga sammansatta annonskombinationer

Exempel på kombinationer som har övervägts och avvisats:

Använd infogning av sökord och annonsanpassare om du har många annonser att hantera

I samband med att du skapar nya annonser kan du även skapa ett system som underlättar framtida annonshantering.

Infogning av sökord är en funktion i Google Ads som dynamiskt uppdaterar dina rubriker, beskrivningar eller webbadresser så att ett av dina sökord ingår när det matchar en användares sökning. Infogning av sökord passar bäst i annonsgrupper med tydliga teman, där alla sökord är relevanta för annonsen. Se till att dynamiska infogningar inte orsakar grammatiska fel, till exempel om sökordet är i singular men meningen är skriven i pluralform.

Obs!

Det är ditt matchade sökord som visas i annonsen, inte användarens ursprungliga sökfråga.

Med annonsanpassare kan du anpassa annonserna efter användarnas sökningar, vilket kan göra dem intressantare. Du kan använda nedräkningsfunktionen för att dynamiskt skapa en känsla av brådska. En infogad plats visar att du erbjuder användaren det hen vill ha i närheten. Detta är bara några av alla metoder som du kan använda i hela ditt konto för att skapa anpassade annonser.

Kombinera responsiva sökannonser med Smart Bidding och brett matchade sökord

Smart Bidding använder Googles AI för att optimera dina annonser för konverteringar eller konverteringsvärde under varje auktion. Med bred matchning kan dina annonser visas vid sökfrågor som har anknytning till dina sökord, däribland relevanta sökfrågor som du kanske inte har tänkt på.

Använd Smart Bidding och bred matchning med dina responsiva sökannonser för att visa rätt budskap för så många relevanta personer som möjligt samtidigt som du automatiskt anger rätt bud för varje sökfråga.

Fallstudie

Tails.com logo

Det brittiska företaget tails.com erbjuder specialanpassad hundmat till kunder i hela Europa. I takt med att företaget expanderar till nya länder är det viktigt för det att nå rätt kunder med rätt budskap. tails.com fokuserade på automatisk generering av sökannonser för att anpassa sig till förhållandena på varje enskild marknad. Genom en kombination av bred matchning, Smart Bidding och responsiva sökannonser ökade företaget antalet registreringar från sina allmänna sökkampanjer i Tyskland med 182 % och antalet klick med 258 %.

Se deras berättelse:

Nästa: Använd så många tillgångstyper som möjligt

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices och få avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i inkorgen.