Nå ut til de riktige kundene på Søk

Anbefalte fremgangsmåter for Google Ads for å kunne nå ut til flere av de rette kundene med riktig budskap ved hjelp av AI-baserte søkekampanjer.

Den beste måten å få bedre bedriftsresultater på, er ved å ta i bruk AI. Google Ads er utviklet for at det skal bli enklere for deg å nå forretningsmålene dine. For å oppnå dette anbefaler vi at du bruker en kombinasjon av fleksibelt samsvar, smart budgivning og responsive søkeannonser.

Search Ads Deep Dive: tl;dr Ads News & How Tos series

Icon of a bubbling beaker

1. Tilpass budgivningen din i tråd med søkeordstrategien du har valgt

Grupper kampanjene dine etter budgivningsmålene du har satt deg, og velg så samsvartyper for søkeord.

Begrunnelse: Budgivningsmålet du har satt deg, avgjør hvilke samsvartyper for søkeord som kommer til å fungere best for deg. Hvis du kan måle konverteringene du oppnår, nøyaktig og bruke en konverteringsbasert strategi for smart budgivning, for eksempel maksimer antall konverteringer med en mål-CPA-verdi eller maksimer konverteringsverdien med en mål-ROAS-verdi, oppnår du størst rekkevidde og flest konverteringer i tråd med målene dine ved å bruke fleksibelt samsvar. 62 % av annonsørene som bruker smart budgivning, bruker fleksibelt samsvar som primære samsvartype.1 Hvis du har andre budgivningsmål, for eksempel mål for visningsandel, kan det være lurere å bruke frasesamsvar eller eksakt samsvar.

Suksesshistorie

Meeting Group logo

Den populære datingtjenesten på nettet kalt Meetic Group (som er en del av Match Group), strevde med å imøtekomme etterspørselen fordi brukerne i denne kategorien stort sett benytter lengre og mer spesifikke søkeuttrykk. Selskapet testet fleksibelt samsvar kombinert med smart budgivning for å nå ut til alle relevante søk, uten behov for mye administrering. Selskapet fikk dermed 70 % flere konverteringer og nådde i tillegg CPA-målene sine. Ifølge «Head of Search», Audrey Rebelo, har fleksibelt samsvar blitt et av de strategiske verktøyene selskapet har tatt i bruk for å oppnå økt søkeaktivitet.

Gears icon

2. Ta i bruk AI-baserte søkekampanjer for å oppnå best mulig rekkevidde, relevans og resultater for annonsene dine

Implementer verdibaserte budstrategier for å oppnå bedre resultater.

Begrunnelse: Du kan optimalisere den reelle forretningseffekten av annonsekampanjene dine mer presist ved å måle verdien av konverteringene som er viktige for deg (f.eks. levetidsverdi, inntekt eller fortjeneste), og ikke bare antallet konverteringer. Dermed kan den smarte budgivningen føre til at du maksimerer konverteringsverdien og når mål-ROAS-verdien din. Annonsører som går over fra en budstrategi med mål-CPA til en strategi med mål-ROAS, oppnår i snitt 14 % høyere konverteringsverdi til omtrent samme avkastning på annonsekostnadene.2

Hvis du kombinerer fleksibelt samsvar og smart budgivning, kan du nå ut til flere relevante søk for bedriften din, som forventes å gi deg gode resultater, i tråd med målene du har satt deg.

Begrunnelse: Fleksibelt samsvar er den eneste samsvartypen som bruker alle signalene som er tilgjengelige i Google Ads, til å få innsikt i intensjonen med brukerens søk òg med søkeordet ditt, og som samtidig har fleksibilitet til å finne det mest relevante samsvaret som forventes å gi gode resultater. Med smart budgivning er du sikret at du bare konkurrerer i de rette auksjonene med det rette budet for den riktige brukeren – for alle relevante søk du kan nå ut til med fleksibelt samsvar. Annonsører som oppgraderer søkeordene sine med eksakt samsvar til søkeord med fleksibelt samsvar i kampanjer med mål-CPA, oppnår i snitt 35 % flere konverteringer.3

Du kan enkelt teste søkeord med fleksibelt samsvar på Anbefalinger-siden.

Begrunnelse: Kjør en test for å se om du oppnår bedre kampanjeresultater med fleksibelt samsvar. Hvis du bruker smart budgivning, identifiserer vi eksisterende søkeord du kan oppnå bedre resultater med, hvis du flytter dem over til fleksibelt samsvar. Disse mulighetene viser vi automatisk til deg på Anbefalinger-siden i kontoen din. Du kan også teste resultatene du oppnår med disse søkeordene med fleksibelt samsvar, ved å opprette et ettklikkseksperiment direkte i anbefalingen.

Bruk responsive søkeannonser kombinert med fleksibelt samsvar og smart budgivning for å få vist annonsene dine til flere og tilpasse deg endret forbrukeratferd.

Begrunnelse: Med denne kombinasjonen blir det enklere å formidle det rette budskapet til de rette kundene til riktig pris – uansett hvordan de søker. Med fleksibelt samsvar når du ut til alle søkene du kan nå med eksakt samsvar og frasesamsvar – og enda flere. Med responsive søkeannonser opprettes det automatisk relevante annonser for hvert av disse søkene. Den smarte budgivningen tilpasser budene dine for hvert eneste søk – ikke bare for hvert eneste søkeord.

Suksesshistorie

Tails.com logo

Ved å ta i bruk en kombinasjon av fleksibelt samsvar, smart budgivning og responsive søkeannonser fikk britiske tails.com 182 % flere registreringer i Tyskland fra generelle søkekampanjer og 258 % flere klikk.

Magnifying glass with a star in it

3. Etabler en enkel kontostruktur

Bruk smart budgivning sammen med kampanjer utelukkende med fleksibelt samsvar for at kontostrukturen din skal bli enklere.

Begrunnelse: Smart budgivning fungerer best når funksjonen kan optimalisere for målene du har satt deg, med så mye fleksibilitet som mulig. Ettersom Google Ads-budgivningsalgoritmene får data på søkenivå i stedet for på søkeordnivå, hvis det brukes et søk som allerede er matchet med andre deler av kampanjene dine, legger algoritmene den kunnskapen de har fått om dette søket fra kontoen din i sin helhet, til grunn. Dette betyr at du kan forenkle kontostrukturen din ved å bruke fleksibelt samsvar for resultatbaserte søkeord.

Grupper søkeordene dine i annonsegrupper og kampanjer med lignende temaer.

Begrunnelse: Dermed blir det enklere for Google å forstå søkeordene dine, velge det beste søkeordet og fastslå hvilken annonse som bør vises for hvert søk.

Du kan finne ut mer om disse anbefalte fremgangsmåtene i denne detaljerte oversikten over AI-baserte søkeannonser.

1. Basert på klikk og annonsører som har fått mer enn 100 klikk. Interne Google-data, globalt, januar–februar 2023.
2. Interne Google-data, globalt, februar 2023.
3. Interne Google-data, globalt, 28.03.2022–19.04.2022

Mail icon Vil du ha avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer sendt rett til innboksen din? Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter.