Nå ut til kundene med de rette søkeordene

Offisiell veiledning for effektiv søkeordmålretting og -administrasjon i Google Ads.

Best Practices logo

Les disse anbefalte fremgangsmåtene for bruk av søkeord i Google Ads. De er skrevet av Google og utarbeidet for at du skal kunne nå ut til de rette kundene og skape vekst i bedriften din.

1. Bruk søkeord som passer til forretningsmålene dine

• Tenk helhetlig om hvordan kundene dine kan nå deg.

Årsak: Søkeordene dine bør gjenspeile alle brukersøkene som kan hjelpe noen å finne deg når de er på utkikk etter noe du tilbyr.

• Bruk søkeord som passer til de overordnede forretningsmålene dine, og håndter dem riktig.

Årsak: Ulike søkeord har ulike formål, og de bør vurderes ut fra målene de er ment å skulle oppnå.

Kom i gang: Legg til nye søkeord i kontoen din.

• Analysér søkeordlisten din og slett søkeord med lave volumer.

Årsak: Kontoen din blir mer oversiktlig. Det finnes ingen god grunn til å beholde søkeord som ikke genererer trafikk.

Kom i gang: Fjern søkeord med lavt søkevolum fra kontoen din.

Finn ut mer om å bruke søkeord som passer til forretningsmålene.

2. Finn nye målrettingsmuligheter i Google Ads

• Bruk dynamiske søkeannonser til å effektivisere kontoadministrasjonen.

Årsak: Unngå å oppdatere søkeordlistene hver gang du gjør endringer på nettstedet ditt.

Kom i gang: Finn ut hvordan du oppretter dynamiske søkeannonser.

Finn ut mer om hvordan du finner nye muligheter for målretting.

3. Gi eksisterende søkeord økt rekkevidde

• Gi søkeordene full effekt ved å forbedre annonserangeringen deres.

Årsak: Det finnes flere måter å skape vekst på enn å legge til nye målrettingsalternativer. Hvis du kombinerer et mer aggressivt bud med annonser av høyere kvalitet, kan du øke trafikkvolumene du oppnår med eksisterende søkeord.

Kom i gang: Start med å forbedre annonseringsrangeringen ved å endre budene dine og annonseteksten din.

• Utvid rekkevidden din slik at den omfatter brukere som ikke er på Google.no, ved å målrette mot søkepartnere.

Årsak: Du kan oppnå større volumer fra det samme settet med søkeord i kontoen din.

Kom i gang: Ta med søkepartnere i en eksisterende søkekampanje.

Finn ut mer om hvordan du utvider rekkevidden for eksisterende søkeord.

4. Finstem trafikken ved hjelp av negative søkeord

• Legg til negative søkeord som en fast del av vedlikeholdet av Google Ads-kontoen din.

Årsak: Du sparer penger ved å unngå klikk fra folk som ikke kommer til å bli kunder.

Kom i gang: Legg til negative søkeord i søke- og bannerkampanjene dine.

• Det er viktig at du bruker negative søkeord på en slik måte at du oppnår best mulig effekt, akkurat som med de vanlige søkeordene dine.

Årsak: Resultatene du oppnår med kontoen din, avhenger i stor grad av at du bruker virkningsfulle negative søkeord heller enn en uttømmende liste over negative søkeord.

Kom i gang: Opprett en liste over negative søkeord for bruk i flere kampanjer.

Finn ut mer om hvordan du finstemmer trafikk med negative søkeord

Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter, så får du avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer rett i innboksen.