Velg de rette søkeordene i Google Ads for effektiv målretting

Offisiell veiledning for effektiv søkeordmålretting og administrasjon i Google Ads.

Best Practices logo

Les disse gode fremgangsmåtene for bruk av søkeord i Google Ads – skrevet av Google og utviklet for at du skal kunne nå ut til de rette kundene og skape vekst i bedriften din.

1. Bruk søkeord som passer til forretningsmålene dine

• Tenk helhetlig om hvordan kundene dine kan nå deg.

Hvorfor: Søkeordene dine bør gjenspeile alle de ulike typene brukersøk som kan hjelpe noen finne deg når de leter etter noe du tilbyr.

• Bruk søkeord som passer til de overordnede forretningsmålene dine, og håndter dem riktig.

Hvorfor: Ulike søkeord har ulike formål, og de bør vurderes ut fra målene som passer best til disse formålene.

Kom i gang: Legg til nye søkeord i kontoen din.

• Analyser søkeordlisten din, og slett søkeord som gir lave søkevolumer.

Hvorfor: Rydd opp i kontoen din. Det finnes ingen god grunn til å beholde søkeord som ikke genererer trafikk.

Kom i gang: Fjern søkeord med lavt søkevolum fra kontoen din.

Finn ut mer om å bruke søkeord som passer til forretningsmålene.

2. Administrer samsvartyper for økt vekst og kontroll

• Bruk fleksibelt samsvar for å fange opp søkeord med lave volumer, reserver eksakt samsvar for hovedvolumet og søkeordene som skaper verdi.

Hvorfor: Maksimer dekningen på søk som er relevante for bedriften din, uten at det administrative arbeidet tar overhånd.

Kom i gang: Finn ut mer om de ulike samsvartypene for å kontrollere hvilke søk som utløser annonsen din.

• Ikke opprett små variasjoner av søkeord med eksakt samsvar og setningssamsvar.

Hvorfor: Søkeord med eksakt samsvar og setningssamsvar utvides for å dekke nærliggende søkeordvarianter, så du ikke trenger bekymre deg for å lage unødvendig rot i søkeordene i Google Ads-kontoen.

Les mer om hvordan du administrerer samsvartyper for vekst og kontroll.

3. Finn nye målrettingsmuligheter i Google Ads

• Bruk dynamiske søkeannonser til å forbedre kontoadministrasjonen.

Hvorfor: Unngå stadige å måtte oppdatere søkeordlistene hver gang du gjør endringer på nettstedet ditt.

Kom i gang: Finn ut hvordan du oppretter dynamiske søkeannonser.

Finn ut mer om hvordan du finner nye muligheter for målretting.

4. Gi eksisterende søkeord økt rekkevidde

• Gi søkeordene full effekt ved å forbedre annonserangeringen deres.

Hvorfor: Det finnes flere måter å skape vekst på enn å legge til nye målrettingsalternativer. Hvis du kombinerer et mer aggressivt bud med annonser av høyere kvalitet, kan du øke trafikkvolumene du oppnår med eksisterende søkeord.

Kom i gang: Start med å forbedre annonseringsrangeringen ved å endre budene dine og annonseteksten din.

• Få rekkevidden din til også å omfatte brukere som ikke er på Google.no, ved å målrette annonser mot søkepartnere.

Hvorfor: Oppnå større volumer fra det samme settet med søkeord i kontoen din.

Kom i gang: Ta med søkepartnere i en eksisterende søkekampanje.

Finn ut mer om hvordan du utvider rekkevidden for eksisterende søkeord.

5. Finstem trafikken ved hjelp av negative søkeord

• Legg til negative søkeord som en fast del av vedlikeholdet av Google Ads-kontoen din.

Grunnen til dette: Spar penger ved å unngå klikk fra folk som ikke kommer til å bli kunder.

Kom i gang: Legg til negative søkeord i søke- og bannerkampanjene dine.

• Det er viktig at du fokuserer på god administrasjon av de negative søkeordene dine på de stedene der du kan oppnå best effekt, akkurat som du gjør med de viktigste søkeordene dine.

Hvorfor: Resultatene du oppnår med kontoen din, avhenger i stor grad av at du bruker virkningsfulle negative søkeord heller enn en uttømmende liste over negative søkeord.

Kom i gang: Opprett en liste over negative søkeord for å søke i flere kampanjer.

Finn ut mer om hvordan du finstemmer trafikk med negative søkeord

Denne videoen omhandler den forrige versjonen av Google Ads. Finn ut hvordan du kan se hvilken versjon du bruker.

Registrer deg for nyhetsbrevet med gode fremgangsmåter i Google Ads for å få tips og oppdateringer for viderekomne rett i innboksen din.