Opprett effektive søkeannonser

Skriv god og overbevisende annonsetekst

Du er visse anbefalte fremgangsmåter for annonsetekst du bør følge når du skriver teksten i annonsene dine. Vis brukeren at produktet eller tjenesten din har en verdi – uten å virke påtrengende.

Utform et budskap som fokuserer på brukerens behov og fordelene for brukeren

Når du skal vise brukeren verdien av produktet ditt eller tjenesten din, er det lurt å tenke på hvilke behov brukeren har, og hvilke fordeler brukeren får. Brukerne reagerer positivt på annonser som inneholder konsepter som er viktige for dem.

Merk

Vi har utformet de responsive søkeannonsene for at de skal være tilpassbare og brukervennlige. Finn ut hvordan du kan dra full nytte av dette formatet.

Fokuser på hva brukeren oppnår ved å besøke nettstedet ditt – for eksempel pålitelighet (f.eks. «Offisielt nettsted»), et bredt utvalg (f.eks. «Se beholdningen vår») og alt annet kunden kan ønske seg før vedkommende besøker nettstedet. De spesifikke fordelene varierer selvfølgelig fra bransje til bransje, men når du skal skrive annonseteksten, må du alltid sette brukerne i høysetet.

Annonse www.example.com/flytting/alle_tjenester
Flytting med alle tjenester | Vi er rimelige og pålitelige | Problemfri flytting
Planlegg flyttingen i ditt eget tempo. Tilpass planen på det offisielle nettstedet til Eksempelflytting AS. Besøk nettstedet vårt for å finne ut mer og komme i gang med ditt neste eventyr.

I tillegg til at du selv best kjenner bedriften din og kundene dine, finnes det en rekke andre måter du kan finne ut hva som opptar brukerne.

• I søketermrapporten kan du se hvilke resultater du oppnådde med reklamebudskapene dine, sett i lys av de faktiske søkene som utløste dem.
  • Les atferdsrapporter i Google Analytics for å se hvilke sider på nettstedet ditt som appellerer mest til nye eller returnerende brukere.
  • La deg inspirere av språket på vellykkede sider på nettstedet ditt når du skal skrive annonsetekst.

Tenk over hva som ville ha fått deg selv til å ønske å bli en av bedriftens kunder, og gjør det du kan for å få med dette i annonseteksten.

Tips

Når du oppretter responsive søkeannonser, bør du vurdere å gjenbruke eksisterende overskrifter og beskrivelser fra søkeannonsene dine du har oppnådd gode resultater med. Det samme innholdet som har fungert godt i de nåværende søkeannonsene dine, kommer til å fungere godt i responsive søkeannonser. Dermed kan du oppnå bedre resultater.

Sørg for at budskapet i overskriften og tekstlinjene samsvarer med søkeordene dine

Når du utformer overskrifter og tekstlinjer, kan du prøve å ta med tekst fra søkeordene som vises oftest i annonsegruppen din. På denne måten kan du gjøre annonsekombinasjonene mer relevante for brukerne. Dette kan i sin tur bidra til at de responsive søkeannonsene dine blir mer effektive.

Hvis annonsegruppen din inneholder fem søkeord, og tre av dem får mest trafikk, kan du prøve å legge til disse tre søkeordene i overskriftene for å heve annonsekvaliteten og øke annonseresultatene.

Unngå generelt salgsspråk i annonsene – bruk mer spesifikke og forståelige handlingsfremmende oppfordringer.

Når du har identifisert fordeler som kan appellere til brukerne, er det lett å forstå hvorfor du bør unngå generelt salgsspråk. Setninger som «Ring oss i dag» skaper en falsk følelse av hastverk. Brukeren har ingen fordel av det – så hvorfor skulle vedkommende ønske å ringe deg i dag?

Ikke-spesifikke, generelle handlingsfremmende oppfordringer (f.eks. «Registrer deg i dag», «Bestill i dag») fører ofte til færre interaksjoner med annonsene. Det er ingenting i veien med tidssensitive annonser, men du må oppgi en grunn til at det haster. Noe i retning av «Salget ender om XX timer» (i en nedtelling) kan være veldig effektivt. Brukeren må forstå hvorfor det haster.

Annonse www.example.com/sommer/utleie
Fleksible leiemuligheter | Flott eiendom ved stranden | Din ferie, din tidsramme
Luksuriøse ferieleiligheter for familier. Vårtilbudet utløper {COUNTDOWN(2021-03-22 00:00:00,5)}

Pristilbud gis som oftest gratis, så det er neppe noen fordel for brukeren å få vite at pristilbudene dine også er gratis. Hvis brukeren registrerer seg for et nyhetsbrev, er det flott for deg, men brukeren ser det ikke nødvendigvis som noen fordel. Det er bra med en tydelig handlingsfremmende oppfordring så lenge handlingen er til fordel for brukeren.

Til slutt minner vi om at det er viktig at kunden enkelt kan forholde seg til tilbudene dine. Tenk over hvor i kjøpssyklusen brukeren befinner seg, basert på søket. Du bør vite om en bruker mest sannsynlig ønsker å se gjennom beholdningen din, eller om vedkommende faktisk er klar til å kjøpe noe.

Hold øye med annonsekvaliteten for å se hvordan brukerne responderer på annonsene dine.

Det er viktig at du tar hensyn til Annonsekvalitet-beregningen når du skal opprette responsive søkeannonser. Med tilbakemeldingene du får via den, blir det enklere å formidle de rette budskapene til de riktige kundene. Annonsekvaliteten omfatter både en generell vurdering som indikerer hvor effektiv den aktuelle annonsen er, og spesifikke gjøremål som kan heve annonsekvaliteten. Følg tiltaksforslagene og gjør kvaliteten på de responsive søkeannonsene dine bedre (oppnå «God» eller «Utmerket» annonsekvalitet).

Legg til Annonsekvalitet-kolonnen i annonserapportene for å se annonsenes samlede vurderinger og identifisere områder der du kan gjøre det bedre. Googles vurderinger er selvfølgelig ikke like viktige som bedriftsberegningene dine, men med denne kolonnen kan du raskt identifisere områder der du bør iverksette tiltak.

Gjennomgå elementrapporteringen for flere kampanjer

Med rapportering om elementer i flere kampanjer kan du få innsikt i hvilke av overskriftene og beskrivelsene dine som appellerer mest til kundene dine. Gjennomgå denne rapporten regelmessig for å bidra til å optimalisere annonsene dine. Du bør bytte ut elementer med vurderingen «Lav» med nye overskrifter og beskrivelser, som er basert på elementene du oppnår de beste resultatene med. Behold elementer med vurderingen «God», og se hvilke resultater du oppnår med dem sammenlignet med de nye elementene.

Neste trinn: Skriv annonsetekst som gjenspeiler merkevaren din

Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter, så får du avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer rett i innboksen.