Opprett effektive søkeannonser

Skriv god og overbevisende annonsetekst

Det er visse anbefalte fremgangsmåter for annonsetekst du bør følge når du skriver teksten i annonsene dine. Vis brukeren at produktet eller tjenesten din har en verdi – uten å virke påtrengende.

Utform et budskap som fokuserer på brukerens behov og fordelene for brukeren

Når du skal vise brukeren verdien av produktet ditt eller tjenesten din, er det lurt å tenke på hvilke behov brukeren har, og hvilke fordeler brukeren får. Brukerne reagerer positivt på annonser som inneholder konsepter som er viktige for dem.

Merk

Vi har utformet de responsive søkeannonsene for at de skal være tilpassbare og brukervennlige. Finn ut hvordan du kan dra full nytte av dette formatet.

Fokuser på hva brukeren oppnår ved å besøke nettstedet ditt – for eksempel pålitelighet (f.eks. «Offisielt nettsted»), et bredt utvalg (f.eks. «Se beholdningen vår») og alt annet kunden kan ønske seg før vedkommende besøker nettstedet. De spesifikke fordelene varierer selvfølgelig fra bransje til bransje, men når du skal skrive annonseteksten, må du alltid sette brukerne i høysetet.

I tillegg til at du selv kjenner bedriften din og kundene dine best, finnes det en rekke andre metoder for å avdekke hva brukerne er interessert i.

• Les atferdsrapporter i Google Analytics for å se hvilke sider på nettstedet som appellerer mest til nye eller returnerende brukere.
  • La deg inspirere av språket på lønnsomme sider på nettstedet når du skal skrive annonsetekst.
  • I søketermrapporten kan du se hvilke resultater du oppnådde med reklamebudskapene dine, sett i lys av de faktiske søkene som utløste dem.

Tenk over hva som kunne ha fått deg selv til å bli kunde av bedriften, og hva du kan gjøre for å formidle dette gjennom annonseteksten.

Tips

Når du oppretter responsive søkeannonser, bør du vurdere å gjenbruke eksisterende overskrifter og beskrivelser fra søkeannonsene du har oppnådd gode resultater med. Det samme innholdet som har fungert godt i de nåværende søkeannonsene dine, kommer til å fungere godt også i responsive søkeannonser. Dermed kan du oppnå enda bedre resultater.

Sørg for at budskapet i overskriften og tekstlinjene samsvarer med søkeordene dine

Når du utformer overskrifter og tekstlinjer, kan du prøve å ta med tekst fra søkeordene som vises oftest i annonsegruppen din. På denne måten kan du gjøre annonsekombinasjonene mer relevante for brukerne. Dette kan i sin tur bidra til at de responsive søkeannonsene blir mer effektive.

Hvis annonsegruppen inneholder fem søkeord, og tre av dem får mest trafikk, kan du prøve å legge til disse tre søkeordene i overskriftene for å heve annonsekvaliteten og øke annonseresultatene.

Suksesshistorie

Swoop logo

Swoop ble grunnlagt i 2018 og er et av Canadas ledende flyselskaper med særdeles lave priser. Selskapet hadde som mål å generere flere bestillinger og øke inntektene i en tid der søkeatferden endret seg, og de valgte å bruke responsive søkeannonser for å nå ut til og engasjere flere kunder. For at det skulle genereres annonsekombinasjoner som var relevante for potensielle kunder, tok denne merkevaren med de mest lønnsomme søkeordene sine i annonseteksten. Dette førte til at Swoop oppnådde en inntektsøkning på 71 % og 61 % flere konverteringer.

Unngå generelt salgsspråk i annonsene – bruk mer spesifikke og forståelige handlingsfremmende oppfordringer.

Når du har identifisert fordeler som kan appellere til brukerne, er det lett å forstå hvorfor du bør unngå generelt salgsspråk. Setninger som «Ring oss i dag» skaper en falsk følelse av hastverk. Brukeren har ingen fordel av det – så hvorfor skulle vedkommende ønske å ringe deg i dag?

Generelle handlingsfremmende oppfordringer (f.eks. «Registrer deg i dag» og «Bestill i dag») fører ofte til færre brukerinteraksjoner med annonsene. Det er ingenting i veien med tidssensitive annonser, men du bør opplyse om grunnen til at det haster sånn. Noe i retning av «Salget ender om XX timer» (i en nedtelling) kan være veldig effektivt. Brukeren må forstå hvorfor det haster.

Pristilbud gis som oftest uten noe gebyr, så det er neppe noen fordel for brukeren å få vite at også pristilbudene dine er kostnadsfrie. Hvis brukeren registrerer seg for et nyhetsbrev, er det flott for deg, men brukeren ser det ikke nødvendigvis som noen fordel. Det er bra med en tydelig handlingsfremmende oppfordring så lenge handlingen er til fordel for brukeren.

Til slutt minner vi om at det er viktig at kunden enkelt kan forholde seg til tilbudene dine. Tenk over hvor i kjøpssyklusen brukeren befinner seg, basert på søket. Du bør vite om en bruker mest sannsynlig ønsker å se gjennom beholdningen din, eller om vedkommende faktisk er klar til å kjøpe noe.

Hold øye med annonsekvaliteten for å se hvordan brukerne responderer på annonsene.

Det er viktig at du tar hensyn til beregningen for annonsekvalitet når du skal opprette responsive søkeannonser. Med tilbakemeldingene du får via den, blir det enklere å formidle de rette budskapene til de riktige kundene. Annonsekvaliteten omfatter både en generell vurdering som indikerer hvor effektiv den aktuelle annonsen er, og spesifikke gjøremål som kan heve annonsekvaliteten. Følg gjøremålene for å heve kvaliteten på de responsive søkeannonsene til «god» eller «utmerket».

Legg til Annonsekvalitet-kolonnen i annonserapportene for å se annonsenes samlede vurderinger og identifisere områder der du kan gjøre det bedre. Googles vurderinger er selvfølgelig ikke like viktige som bedriftsberegningene dine, men med denne kolonnen kan du raskt identifisere områder der du bør iverksette tiltak.

Suksesshistorie

MyFlightSearch logo

Det nettbaserte reisebyrået MyFlightSearch fokuserte på å lage responsive søkeannonser med «god» og «utmerket» annonsekvalitet. Dette gjorde de ved å ta med populære flyrelaterte søkeord i elementene sine og bruke unike overskrifter. Når MyFlightSearch kombinerte responsive søkeannonser og smart budgivning, resulterte det i 14 % flere konverteringer og en 15 % lavere kostnad per bestilling.

Gjennomgå elementrapporteringen på kampanjenivå

Med elementrapportering på kampanjenivå kan du få innsikt i hvilke av elementene dine som appellerer mest til kundene. Gjennomgå denne rapporten regelmessig for å bidra til å optimalisere annonsene dine. Du bør bytte ut overskrifter og beskrivelser med vurderingen «Lav» med nye overskrifter og beskrivelser, som er basert på elementene du oppnår de beste resultatene med. Du bør beholde overskrifter og beskrivelser med vurderingen «God», og se hvilke resultater du oppnår med dem sammenlignet med de nye elementene.

Neste: Formuler reklamebudskap som gjenspeiler merkevaren din og produktene og tjenestene du tilbyr

Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter, så får du avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer rett i innboksen.