Tips voor het optimaliseren van online verkopen

Uw campagne optimaliseren voor online verkoop

Uw bod handmatig aanpassen voor nauwkeurigere controle

Als u een nieuwe gebruiker van Google Ads bent, kunt u met automatische biedingen uw CPC-biedingen (kosten per klik) gemakkelijk beheren. Naarmate u steeds beter weet wat werkt voor u, wilt u uw biedingen mogelijk verder beheren. In dit geval kunt u overwegen handmatige biedingen te gebruiken. Hiermee kunt u de biedingsbedragen aanpassen voor afzonderlijke advertentiegroepen of zoekwoorden.

Met handmatige CPC-biedingen kunt u uw maximum CPC-biedingen verfijnen. Als u vaststelt dat bepaalde zoekwoorden winstgevender zijn, kunt u strategischer bieden op die zoekwoorden. Hier volgen enkele manieren om dit te doen:

• Uw advertenties weergeven op de eerste pagina: als u de kansen wilt vergroten dat uw advertenties op de eerste pagina worden weergegeven, zorgt u ervoor dat uw biedingen gelijk aan of hoger dan de geschatte biedingen voor de eerste pagina zijn. Concurrerend bieden is belangrijk als u uw advertenties wilt laten weergeven op de meest zichtbare plaatsen.
  • Bodaanpassingen gebruiken om uw biedingen te verhogen of te verlagen: een bodaanpassing is een procentuele wijziging van uw biedingen. U kunt elk bod in uw campagne verhogen of verlagen om meer of minder te bieden op apparaten, locaties, tijdstippen en meer.

Zoekwoorden kiezen die geschikte kopers bereiken

Als u uw zoekwoordenlijst nader bekijkt, kan dit u helpen de beste potentiële klanten te bereiken, uw kosten te verlagen en het rendement op uw investering te verbeteren.

Hier volgen enkele tips voor het kiezen van de juiste zoekwoorden om meer verkopen te genereren:

• Zorg ervoor dat zoekwoorden aansluiten bij uw productaanbod: neem uw kernproducten op als zoekwoorden. Wanneer uw klanten zover zijn dat ze een aankoop willen doen, zoeken ze naar een specifiek product. Productnamen en modellen kunnen dus goed presterende zoekwoorden zijn.
  • Begrijp het onderzoeks- en aankoopproces: probeer te begrijpen in welke fase van de koopcyclus een gebruiker zich bevindt. Als u serieuze kopers wilt targeten, kunt u zoekwoorden proberen die woorden als kopen of aanschaffen bevatten. Als u op onderzoek gerichte zoekopdrachten wilt uitfilteren, kunt u uitsluitingszoekwoorden als recensie, beoordeling, vergelijken of vergelijken toevoegen.
  • Gebruik uitsluitingszoekwoorden: met uitsluitingszoekwoorden kunt u klikken uitfilteren die minder waarde voor u hebben. Er zijn twee belangrijke tools die u kunt gebruiken om uitsluitingszoekwoorden te vinden: de Zoekwoordplanner en het rapport 'Zoektermen'. U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat de naam van een van uw producten ook de naam van een muziekgroep is. In dit geval kunt u uitsluitingszoekwoorden als concert, concertkaartje, songteksten, album of mp3 toevoegen.
  • Gebruik de juiste zoektypen: als u breed zoeken gebruikt, kunt u een breed scala aan zoekopdrachten targeten, terwijl u met exact zoeken of zoeken op woordgroep beschikt over nauwkeurigere targeting. Als u weet dat een specifieke zoekopdracht vaak wordt gebruikt, kunt u deze toevoegen als exact zoekwoord of zoekwoordgroep zodat u het verkeer voor dat zoekwoord kunt beheren.

Meer informatie over zoekwoordstrategieën vindt u in Keywords to the Wise.

Uw advertenties aantrekkelijk maken voor potentiële kopers

Een succesvolle advertentie is relevant en heeft impact. De advertentie levert de juiste boodschap op het juiste moment en spoort uw klant met een sterke call-to-action aan een aankoop .

Hier volgen enkele tips voor het schrijven van goede advertentieteksten:

• Zorg ervoor dat uw advertentie zich onderscheidt van uw concurrenten: gebruik de tool Advertentievoorbeeld en -diagnose om te bekijken welke advertenties worden weergegeven voor een bepaalde zoekopdracht. Uw advertentietekst moet snel duidelijk maken hoe uw bedrijf zich onderscheidt van andere, dus het kan uitermate effectief zijn als u concurrerende prijzen en speciale aanbiedingen opneemt.
  • Benadruk de voordelen voor de klant: stimuleer klanten om een aankoop te oden door te benadrukken welke voordelen het heeft als ze uw bedrijf kiezen.
  • Houd de tekst bondig en concreet: richt u op een of twee verkoopargumenten voor een sterkere impact. Als u te veel verkoopargumenten probeert op te nemen in uw advertentietekst, kan uw boodschap verloren gaan.
  • Gebruik een bestemmingspagina die verkopen stimuleert: uw advertentie moet mensen rechtstreeks naar een pagina brengen waar ze het specifieke product kunnen kopen waarvoor u adverteert. U kunt het als volgt zien: de manier waarop uw advertentie en bestemmingspagina op elkaar aansluiten, is de brug tussen een potentiële klant en een aankoop. Hoe beter die aansluiting, hoe groter de kans dat u verkopen genereert.
  • Geef seizoensgebonden advertenties weer: pas uw advertenties aan op basis van het seizoen en de betreffende promotie. Profiteer van seizoenen (zomer, winter, 'terug naar school') en specifieke feestdagen (Valentijnsdag, Halloween, enzovoort) om uw producten te promoten.
  • Gebruik hoofdletters voor titels: als u voor elke eerste letter van elk woord een hoofdletter gebruikt, kunt u de klikfrequenties mogelijk verbeteren.
  • Gebruik advertentiecomponenten om uw advertentie uit te breiden: maak gebruik van advertentiecomponenten om extra informatie over uw bedrijf weer te geven.

U vindt meer informatie en praktische tips voor advertentietekst in Creative That Clicks.