Eri kampanjatyyppien kehityksen tutkiminen

Useiden erityyppisten kampanjoiden kehityksen hallinta voi olla työlästä. Tässä artikkelissa käsitellään ominaisuuksia, joiden avulla voit tehdä kampanjoiden välisestä raportoinnista yksinkertaisempaa ja helpompaa. Alla olevissa ohjeissa kerrotaan, kuinka voit tutkia raportointidataa kampanjatyypin mukaan ja määrittää sarakkeita, jotta saat haluamasi datan nopeammin käyttöösi.

Ohjeet

Raportointitietojen tarkasteleminen kampanjatyypin mukaan

Voit säästää aikaa suodattamalla tietoja kampanjatyypin, kuten Shopping-kampanjoiden tai Display-verkoston kampanjoiden, mukaan. Voit valita vain tiliisi kuuluvia kampanjatyyppejä.

Voit suodattaa tiedot kampanjatyypin mukaan seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Google Ads -tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelin vasemmasta reunasta Hakuverkostokampanjat, Display-verkoston kampanjat, Shopping-kampanjat tai Videokampanjat, jos haluat nähdä vain kyseisen kampanjatyypin tehokkuustiedot.

Huomioitavaa

Jos muokkaat sarakkeita, Google Ads muistaa valinnat kampanjan kontekstin mukaan. Tämä voi säästää sinulta aikaa, koska voit heti nähdä kyseisen kampanjatyypin sarakkeet, joita tavallisesti haluat tarkastella. Oletetaan, että valitset jotakin Display-verkoston kampanjaa tarkastellessasi Keskim. CPM -sarakkeen Mainosryhmät-välilehdeltä. Kun myöhemmin valitset jonkin Display-verkoston kampanjan tai suodatat kampanjatyyppinäkymään Display-verkoston kampanjat, sarakkeissa on mukana Keskim. CPM -sarake.

Osuvien tietojen hankkiminen nopeasti esimääritetyillä sarakejoukoilla

Voit käyttää esimääritettyjä sarakejoukkoja eri kampanjoiden tehokkuuden analysoimiseen aiempaa helpommin ja nopeammin. Kunkin kampanjatyypin kaikkein tärkeimmät sarakkeet ja mainontatavoite ovat käytettävissä esimääritettyinä sarakejoukkoina Sarakkeet-valikossa.

Voit käyttää esimääritettyä sarakejoukkoa tilastotaulukkonäkymässä seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Google Ads -tilillesi.
  2. Valitse tietty kampanja tai noudata edellä annettuja ohjeita, jos haluat valita yhden kampanjatyypin.
  3. Napsauta Sarakkeet-painikettaSarakkeet.
  4. Muokkaa sarakkeita -kohdan alla näet sarakejoukon asetukset. Valitse sarakejoukko mainontatavoitteidesi (näyttökertojen, brändäyksen jne.) mukaan. Tilastotaulukon sarakkeet päivitetään vastaamaan suositeltua sarakejoukkoa.
Vinkki: voit siirtyä takaisin sarakkeisiin, joita tarkastelit ennen sarakejoukon valintaa, valitsemalla avattavasta Sarakkeet-valikosta Muokattu.

Kampanjoiden välisen kehityksen tutkiminen Interaktiot-sarakkeiden avulla

Kun katselet useita kampanjatyyppejä samanaikaisesti, kolme kampanjoiden välistä raportointisaraketta auttavat arvioimaan kampanjoiden tehokkuutta. Näissä sarakkeissa raportoidaan kullekin kampanjatyypille tärkeitä avainmuuttujia, joiden avulla voit nähdä, kuinka tehokkaasti mainoksesi vastaavat mainontatavoitteitasi. Esimerkiksi Vuorovaikutukset-sarake näyttää hakuverkostokampanjan klikkausten määrän, videokampanjan katselukertojen määrän ja niin edelleen.

Sarakkeet ovat seuraavat:

• Vuorovaikutukset: Vuorovaikutus on pääasiallinen mainosmuotoon liittyvä käyttäjätoiminto, kuten esimerkiksi teksti- tai Shopping-mainoksen klikkaus tai videomainoksen katselukerta. Vuorovaikutukset-sarakkeeseen lasketaan eri käyttäjätoimintoja mainosmuodosta riippuen. Mainosmuodosta riippumatta tämä sarake kertoo, kuinka hyvin mainoksesi vastaavat mainontatavoitteitasi.
    Mainosmuoto Laskettava vuorovaikutus Kampanjatyyppiesimerkki
    Tekstimainokset Klikkaukset Haku, Shopping-tuote
    Kuvamainokset Klikkaukset Display-verkosto
    TrueView-videomainokset Videon katselukerrat Video
    Sovelluksen videomainokset Aktivoitumiset Sovelluskampanjat
    TrueView for Action ‑mainokset Aktivoitumiset Video
    Lightbox‑mainokset Sitoutumiset Display
    Showcase Shopping ‑mainokset Aktivoitumiset Shopping
  • Vuorovaikutusprosentti: Vuorovaikutusprosentti kertoo, kuinka usein käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa mainoksesi kanssa nähtyään mainoksen. Se on vuorovaikutusten määrä jaettuna mainoksen näyttökerroilla. Sen avulla voit selvittää, kuinka tehokas mainoksesi on. Jos sinulla on esimerkiksi 10 vuorovaikutusta ja 1 000 näyttökertaa, vuorovaikutusprosentti on 1.
  • Keskimääräinen hinta: Yhdestä vuorovaikutuksesta maksamasi summa keskimäärin. Summa on mainostesi yhteishinta jaettuna vuorovaikutusten kokonaismäärällä. Jos mainoksesi saa esimerkiksi kaksi vuorovaikutusta, joista yhden hinta on 0,30 € ja toisen 0,40 €, vuorovaikutuksen keskimääräinen hinta on 0,35 €.

Esimerkki

Sinulla on käynnissä Video- ja Hakukampanja. Mainostat molemmilla kampanjoilla samaa tuotetta ja haluat mitata kampanjoiden kokonaiskehitystä. Vaikka klikkaukset ovatkin hyvä tapa mitata Hakukampanjan kehitystä, ne eivät toimi yhtä hyvin Videokampanjassa, jonka pääasiallinen käyttäjän tekemä valinta on videon katselukerta tai käyttäjän aktivoituminen. Aktivoitumiset-sarake mittaa kunkin kampanjan kannalta merkityksellisintä käyttäjän tekemää valintaa. Kampanjoiden kokonaiskehityksen voi siis tarkistaa yhdellä silmäyksellä, eikä raporttiin tarvitse sisällyttää erikseen Klikkaukset- ja Videoiden katselukerrat ‑sarakkeita.