Knytt sammen Merchant Center og Google Ads

Hvis du har både Merchant Center- og Google Ads-konto, kan du dra nytte av både Google Ads-kampanjeverktøyene tilpasset forhandlere og de databaserte Merchant Center-funksjonene for å forbedre tilstedeværelsen du har på nettet. Du kan også bruke produktdataene i Merchant Center når du blant annet skal konfigurere kampanjer for dynamisk remarketing og annonser for varer i butikk.

I Sveits og EØS-land bruker du Shopping-annonser gjennom én eller flere tjenester for prissammenligning (CSS) som du velger selv. Noen CSS-er administrerer produktinformasjonen din og kampanjene dine på dine vegne, mens andre gir deg verktøy som gjør at du kan holde i tømmene selv. Finn ut mer om annonsering med tjenester for prissammenligning i Europa.

Hva er Merchant Center?

Med Merchant Center-plattformen kan du laste opp butikk- og produktinformasjon til Google og gjøre den tilgjengelig for bruk med Google Ads-kontoen din og andre Google-tjenester. Finn ut mer om Google Merchant Center.

Registrer deg for Google Merchant CenterFINN EN SAMARBEIDSPARTNER

Hva er Google Ads?

Google Ads er et program for annonsering på nettet. Med dette programmet kan du nå ut til nye målgrupper med kombinasjoner av blant annet målretting, budgivning og søkeord. Finn ut mer om Google Ads.

Gode grunner til å knytte Google Ads sammen med Merchant Center

Når du godkjenner at Google Ads- og Merchant Center-kontoen din kan knyttes sammen, kan produktdataene dine overføres direkte fra Merchant Center til Google Ads, der du kan bruke dem i annonsekampanjer. Avhengig av hvilke produktdata du sender inn, kan du opprette Shopping-kampanjer for å markedsføre produktene dine, bruke dynamisk remarketing for å oppnå bedre resultater for bannerkampanjene dine og mye annet.

Dette skjer hvis du knytter sammen Merchant Center og Google Ads

• Bare én Merchant Center-kontobruker kan be om at kontoene knyttes sammen. Nye forespørsler om tilknytning av kontoer vises på «Tilknyttede kontoer»-siden, som du kan nå via Innstillinger-rullegardinmenyen.

• Når Google Ads-kontoeieren godkjenner forespørselen, deles noe av informasjonen mellom kontoene. information is shared between accounts. Produktinformasjonen fra Merchant Center er tilgjengelig for oppretting av kampanjer i Google Ads. Visse typer Google Ads-statistikk, for eksempel antall klikk, vises i den tilknyttede Merchant Center-kontoen.

• Google Ads-kontoeiere samt personer med enten administratortilgang eller standard tilgang til Merchant Center kan når som helst fjerne denne tilknytningen. Ingen av partene kan gjøre endringer i den andre tilknyttede kontoen. Eieren av Merchant Center-kontoen kan for eksempel ikke sette kampanjer på pause, starte kampanjer eller endre budene i den tilknyttede Google Ads-kontoen.
  • Hvis du fjerner sammenknyttingen av kontoene, vises det ikke lenger annonser i Shopping-kampanjer som er avhengige av produktinformasjon fra denne Merchant Center-kontoen. Du kan heller ikke opprette nye kampanjer i Google Ads på grunnlag av produktinformasjon fra den aktuelle Merchant Center-kontoen.

Før du begynner

Følgende krav må innfris:

• Du må ha tilgang til en Merchant Center-konto.
  • Du må ha administratortilgang til Google Ads-kontoen din for å kunne knytte Google Ads- og Merchant Center-kontoen sammen. Hvis du ikke har administratortilgang, kan du be administratoren for Google Ads-kontoen din om å gi deg tilgang, eller om å knytte sammen kontoene for deg.

Veiledning

Angi hvilken utgave av Google Ads du bruker. Finn ut mer

Nedenfor kan du se hvordan du kan

• be om å få tilknyttet Google Ads via Merchant Center
  • godkjenne forespørsler om tilknytning fra Merchant Center i Google Ads
  • administrere tilknytninger mellom kontoer
  • sporer tilknytningsstatuser

Be om tilknytning til Google Ads i Merchant Center

Tilknytninger opprettes alltid fra Merchant Center. Du kan knytte flere Google Ads-kontoer sammen med én Merchant Center-konto eller én enkelt Google Ads-konto sammen med flere Merchant Center-kontoer.

Sånn tilknytter du den personlige Google Ads-kontoen din

1. Åpne Merchant Center-kontoen din, gå til rullegardinmenyen som er tilgjengelig via prikkeikonet, og klikk så på Kontotilknytning.
  2. Velg Google Ads.
  3. Finn kunde-ID-en for Google Ads i kontoen du vil tilknytte, under «Google Ads-kontoen din». Du finner kunde-ID-en øverst på alle Google Ads-sider når du er pålogget, rett ved e-postadressen din.
  4. Klikk på Tilknytt.
Merk: Hvis du ikke har Google Ads-konto, kan du klikke på Opprett konto på denne siden.

Sånn kan du tilknytte andre Google Ads-kontoer:

1. Åpne Merchant Center-kontoen din, gå til rullegardinmenyen som er tilgjengelig via prikkeikonet, og klikk så på Kontotilknytning.
  2. Velg Google Ads
  3. Legg inn kunde-ID-en for Google Ads for kontoen du vil tilknytte, under «Andre Google Ads-kontoer». Du finner kunde-ID-en øverst på alle Google Ads-sider når du er pålogget, rett ved e-postadressen din.
  4. Klikk på Legg til.

Godkjenn forespørsler om tilknytning i Google Ads

Når eieren av en Merchant Center-konto sender deg en forespørsel om tilknytning, blir invitasjonen oppført i tabellen på «Tilknyttede kontoer»-siden for Merchant Center i Google Ads-kontoen din.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Detaljer under «Google Merchant Center».
  5. Finn kontoen du vil tilknytte. I Status-kolonnen vises statusen Venter. Klikk på Vis detaljer i Handlinger-kolonnen, og gå gjennom informasjonen om forespørselen.
  6. For å godkjenne tilknytningen, klikk på Godkjenn. For å avvise tilknytningen, klikk på Avvis. Hvis du vil knytte disse kontoene sammen senere, må det sendes en ny forespørsel fra Merchant Center.

Administrer tilknytninger mellom kontoer

Når du har knyttet sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoer, kan du avbryte forespørsler om tilknytning eller sende dem på nytt fra Merchant Center. Du kan også når som helst fjerne tilknytningen fra en hvilken som helst av kontoene.

I Merchant Center

Sånn kan du avbryte forespørsler om tilknytning:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på menyen tilgjengelig via prikkeikonet.
  3. Velg Tilknyttede kontoer.
  4. Google Ads-fanen står forespørselen oppført med kunde-ID-en for Google Ads-kontoen.
  5. Klikk på Avbryt forespørselen til høyre.
  6. Klikk på Fortsett når du blir bedt om det.

Sånn fjerner du tilknytningen mellom kontoer:

1. Klikk på menyen tilgjengelig via prikkeikonet.
  2. Velg Kontotilknytning.
  3. Gå til Google Ads-kontoen din eller Andre Google Ads-kontoer.
  4. Klikk på Fjern tilknytning.

I Google Ads

Sånn fjerner du tilknytningen mellom kontoer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Detaljer under «Google Merchant Center».
  5. Finn kontoen du vil fjerne tilknytningen til, og klikk på «Fjern tilknytning».

Spor tilknytningsstatuser i Google Ads

Nedenfor har vi oppført statusene du kan komme til å se i tabellen for tilknyttede kontoer for Merchant Center i Google Ads-kontoen din.

• Må godkjennes av deg: Eieren av denne Merchant Center-kontoen har sendt en forespørsel om tilknytning til Google Ads-kontoen din. Du kan godkjenne eller avslå denne forespørselen.
  • Tilknyttet: Google Ads-kontoen din er tilknyttet denne Merchant Center-kontoen, og remarketinglistene for appene i kontoen er aktivert.