Over rapportage van engagements

Een engagement vindt plaats wanneer een consument interactie heeft met een advertentie, bijvoorbeeld door minstens 10 seconden naar een videoadvertentie te kijken. Aan de hand van engagements kunt u zien hoe goed uw advertentie presteert. Relevante, zeer getargete advertenties met aantrekkelijke content kunnen ervoor zorgen dat kijkers zich meer betrokken voelen bij uw merk.

Engagements per advertentietype

Van engagements is sprake wanneer klanten de volgende acties uitvoeren voor deze advertentietypen:

• Lightbox-advertenties: de advertentie uitvouwen.
  • Videoadvertenties: 10 of meer seconden van uw videoadvertentie bekijken (of de hele videoadvertentie, als deze korter is dan 10 seconden).
  • App-videoadvertenties: 10 seconden van de videoadvertentie bekijken (of de hele videoadvertentie, als deze korter is dan 10 seconden) of op uw videoadvertentie klikken.
  • Discovery-advertenties: 10 seconden van de videoadvertentie bekijken wanneer deze is gedempt of klikken om de volledige video te bekijken.
Engagements voor advertentie-indelingen die momenteel niet worden gemeten door middel van weergaven (zoals bumperadvertenties of InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen), zijn gebaseerd op klikken.

Engagementstatistieken

Statistiek Wat dit betekent
Engagements Iemand heeft interactie met uw advertentie
Engagementpercentage Het aantal keren dat mensen interactie met uw advertentie hebben, gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven (elke vertoning)
Gemiddelde CPE Gemiddelde kosten per engagement (CPE) is het gemiddelde bedrag dat aan u in rekening is gebracht voor een engagement met een advertentie
Klikken Werkelijke klikken naar uw site

Rapportage van engagements bekijken

In de kolom Engagements in de tabel met Google Ads-statistieken kunt u meten hoe mensen interactie hebben met uw advertenties. Volg deze stappen als u de kolom niet ziet:

1. Klik in het paginamenu op Campagnes, Advertentiegroepen of Advertenties en extensies.
  2. Klik op het icoon Kolommen Kolommen boven de tabel met statistieken.
  3. Klik op Prestaties en selecteer Engagements.
    • Als u de optie Prestaties niet ziet, klikt u op het vergrootglas en zoekt u vervolgens naar Engagements.