Over betrokkenheidsrapportage

Met de kolommen voor Betrokkenheidsacties in uw tabellen met statistieken kunt u meten hoe mensen interactie hebben met uw lightbox-advertenties, videoadvertenties, videoadvertenties voor app-promotie of Shopping-showcaseadvertenties.

Betrokkenheidsacties vinden plaats wanneer klanten de volgende acties uitvoeren voor deze advertentietypen:

• Lightbox-advertenties: de advertentie uitvouwen.

• Videoadvertenties: interactie hebben met een element waarmee ze niet naar een externe site worden gebracht, zoals op een teaser of pictogram klikken om een kaart uit te vouwen.

• Videoadvertenties voor app-promotie: tien seconden van de videoadvertentie bekijken (of de hele videoadvertentie als deze korter is dan tien seconden) of op uw videoadvertentie klikken.

• Shopping-showcaseadvertenties: de advertentie uitvouwen en de advertentie tien seconden bekijken of klikken voordat er tien seconden zijn verstreken.

Betrokkenheidsstatistieken

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

De volgende betrokkenheidsstatistieken zijn onder andere beschikbaar:

• 'Betrokkenheidsacties': Wanneer iemand uw lightbox-advertentie uitvouwt, wordt dat in deze kolom geteld.
  • 'Betrokkenheidspercentage': Met het betrokkenheidspercentage kunt u meten hoe vaak mensen uw advertentie uitvouwen nadat deze aan hen is weergegeven. Het betrokkenheidspercentage is het aantal keren dat kijkers uw advertentie uitvouwen gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven.
  • 'Gemiddelde CPE': Dit is het gemiddelde bedrag dat aan u in rekening is gebracht voor een uitbreiding van uw advertentie.
  • 'Klikken': Deze kolom bevat het werkelijke aantal klikconversies naar de bestemmingspagina. Als u uw rapport indeelt per kliktype, worden deze klikken weergegeven in de rij 'Doorklikken vanuit betrokkenheidsacties'. De klikfrequentie wordt weergegeven in de kolom 'CTR' en de gemiddelde kosten per klik worden weergegeven in de kolom 'Gem. CPC'.
  • Her rapport 'Gratis klikken': klikken op lightbox-advertenties naar een bestemmingspagina, die eerder werden weergegeven in het rapport 'Gratis klikken', worden nu weergegeven in de kolom 'Klikken'.

U moet mogelijk enkele van deze kolommen toevoegen om ze te bekijken in uw tabel met statistieken. Meer informatie over het toevoegen van kolommen