Over rapportage van engagements

Met de kolommen voor engagements in uw tabellen met statistieken kunt u meten hoe mensen interactie hebben met uw lightbox-advertenties, videoadvertenties, app-videoadvertenties en Shopping-showcaseadvertenties.

Van engagements is sprake wanneer klanten de volgende acties uitvoeren voor deze advertentietypen:

• Lightbox-advertenties: de advertentie uitvouwen.

• Videoadvertenties: interactie hebben met een element waarmee ze niet naar een externe site worden gebracht, zoals op een teaser of pictogram klikken om een kaart uit te vouwen.

• App-videoadvertenties: tien seconden van de videoadvertentie bekijken (of de hele videoadvertentie als deze korter is dan tien seconden) of op uw videoadvertentie klikken.

• Shopping-showcaseadvertenties: de advertentie uitvouwen en de advertentie tien seconden bekijken of klikken voordat er tien seconden zijn verstreken.

Engagementstatistieken

Statistiek Wat dit betekent Beschikbaar voor lightbox Beschikbaar voor showcase
Betrokkenheidsacties Iemand vouwt uw advertentie uit en bekijkt deze tien seconden of klikt erop Yes Yes
Betrokkenheidspercentage Het aantal keren dat mensen uw advertentie uitvouwen, gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven (elke vertoning) Yes Yes
Gemiddelde CPE (weergegeven in de kolom 'Gem. CPC' voor showcase-Shopping-advertenties) Het gemiddelde bedrag dat in rekening is gebracht voor het uitvouwen van uw advertentie Yes Yes
Klikken Werkelijke klikken naar uw site Yes Yes
Gratis klikken Klikken op lightbox-advertenties naar een bestemmingspagina, die eerder werden weergegeven in het rapport 'Gratis klikken', worden nu weergegeven in de kolom 'Klikken' Yes No

Als u de statistieken voor uw showcase-Shopping-advertenties wilt bekijken, gaat u naar de pagina Advertenties of Advertentiegroepen. Statistieken voor Shopping-showcaseadvertenties worden niet weergegeven voor kolommen op de pagina Producten of Productgroepen.

U moet mogelijk enkele van deze kolommen toevoegen om ze te bekijken in uw tabel met statistieken. Meer informatie over het toevoegen van kolommen