Lag responsive bannerannonser

Google Ads Tutorials: Creating responsive display ads

For å opprette responsive bannerannonser laster du opp elementene du vil bruke (logoer, bilder, videoer, overskrifter og beskrivelser), så genererer Google automatisk annonsene som skal vises i Google Displaynettverk.

Slik oppretter du responsive bannerannonser

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Step 1 Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.

Step 2 Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.

Step 3 Klikk på Annonser.

Step 4 Klikk på plussknappen .

Step 5 Velg Responsiv bannerannonse.

Step 5 Velg en annonsegruppe.

Denne animasjonen viser den første delen av veiledningen til å lage responsive bannerannonser i Google Ads.

Step 5 Klikk på Bilder for å legge til bilder og på Logoer for å legge til logobilder.

Krav til bilde- og logostørrelser

Bilder

• Liggende format (1,91 : 1): 1200 x 628 piksler
    • Minimumsstørrelse: 600 x 314 piksler
    • Maksimal filstørrelse: 5120 kB
  • Kvadrat: 1200 x 1200 piksler
    • Minimumsstørrelse: 300 x 300 piksler
    • Maksimal filstørrelse: 5120 kB

Logoer

• Liggende format (4 : 1): 1200 x 300 piksler
    • Minimumsstørrelse for logoer: 512 x 128 piksler
    • Maksimal filstørrelse: 5120 kB
  • Kvadrat: 1200 x 1200 piksler
    • Minimumsstørrelse for logoer: 128 x 128 piksler
    • Den maksimale filstørrelsen er 5120 kB.

Denne animasjonen viser den andre delen av veiledningen til å lage responsive bannerannonser i Google Ads.

Step 5 Under «Logoer» klikker du på plussknappen Videoer for å legge til en YouTube-link for videoen din.

Denne animasjonen viser den tredje delen av veiledningen til å lage responsive bannerannonser i Google Ads.

Step 5 Oppgi resten av annonseinformasjonen. Du kan opprette flere overskrifter og beskrivelser som skal gjengis i de responsive bannerannonsene. Du kan laste opp flere versjoner av dette:

• En kort overskrift (minst én og maks fem overskrifter med opptil 30 tegn). Den korte overskriften er den første linjen i annonsen (såfremt du ikke har markedsføringstekst som skal benyttes i dynamiske bannerannonser). Korte overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for responsive bannerannonser.
  • En lang overskrift (opptil 90 tegn).
  • En beskrivelse (minst én eller opptil fem beskrivelser). Med denne beskrivelsen, som er et supplement til overskriften, skal du oppfordre folk til å gjøre bestemte ting.
  • Et bedriftsnavn. Dette er navnet på bedriften eller merkevaren din. Sørg for at bedriftsnavnet er stavet riktig og har rett bruk av små og store bokstaver, for teksten i annonsen er et speilbilde av informasjonen du sender inn.
  • En endelig nettadresse. Dette er nettadressen folk havner på etter at de klikker på annonsen.
  • (Valgfritt) Gå til Alternativer for annonsenettadresse for å legge til sporingsparametere eller egendefinerte parametere i nettadressen.
  • (Valgfritt) Gå til Flere alternativer, og velg Handlingsfremmende tekst. Velg den teksten og det språket du vil bruke i den handlingsfremmende oppfordringen, fra rullegardinmenyene.
  • (Valgfritt for dynamiske responsive annonser) Legg til kampanjetekst (f.eks. «Fri frakt innen to dager») og et prisprefiks. Dette har vist seg å være et nyttig element fordi det kan føre til flere interaksjoner med annonser. Klikk på Flere alternativer hvis du vil bruke markedsføringstekst, merk av i avmerkingsboksen ved siden av «Dynamiske annonser», og legg til markedsføringsteksten.
    • Her er noen anbefalte fremgangsmåter for markedsføringstekst:
      • Oppgi spesifikk informasjon om det aktuelle tilbudet. «30 % rabatt på alle skolesaker» er bedre enn «30 % rabatt».
      • Ikke overdriv i tilbudsteksten. Du kan støte fra deg brukere om du BARE BRUKER STORE BOKSTAVER eller har overdreven tegnsetting.
      • Unngå gjentakelser. I markedsføringstekst skal du aldri gjenta merkevarenavnet ditt.
      • Bruk effektive budskap, for eksempel om konkurranser, tilbud i butikken, tidsbegrensede salg eller nye produkter du lanserer.
      • Mange brukere er svært følsomme for prisrelatert tekst. Med salgskampanjer eller prisrelaterte kampanjer oppnår du som regel bedre resultater enn om du bruker bedriftens slagord.
      • Markedsføringstekst er ferskvare og bør ikke benyttes for lenge (f.eks. ikke mer enn seks måneder). Hvis det er noe tekst du alltid vil vise til brukere (f.eks. bedriftens slagord), er en kort overskrift mer passende.

Step 10 Se en forhåndsvisning av de mest populære størrelsene og annonseformatene til de potensielle annonsene dine. Ettersom responsive bannerannonser er utviklet for å brukes på stort sett alle annonseplasser i Displaynettverket, kan de vises i tusenvis av ulike utforminger.

Step 10 Se en forhåndsvisning av annonsen.

Step 12 Klikk på Lagre.

Denne animasjonen viser den fjerde delen av veiledningen til å lage responsive bannerannonser i Google Ads.

Om oppretting av dynamiske responsive annonser med en feed

• Med dynamisk remarketing kan du vise produktannonser til folk som har sett på produktene dine på nettstedet ditt eller i appen din. Du kan opprette en feed for alle produktene eller tjenestene du tilbyr, med attributter som unike ID-er, bilder og priser. Finn ut mer om hvordan du oppretter og laster opp nye feeder
  • Den formaterte prisen i feeden din brukes i stedet for prisprefikset du la til da du opprettet annonsen.
  • Ettersom disse annonsene vises i flere størrelser enn det de dynamiske feedbildene dine kan tilpasses til, er det ikke sikkert at det alltid brukes bilder fra feeden i annonsene. Finn ut mer om spesifikasjoner for bildestørrelse og hvordan du kan lage effektive responsive bannerannonser.
  • Annonsene dine kan vises uten at de inneholder alle elementene. Av og til kan det for eksempel hende at annonsene dine vises uten bilder. Formålet med dette er å øke rekkevidden i Displaynettverket.
  • Produktene som vises i forhåndsvisningsmodus, er bare eksempler. Sørg for at feedene dine er i tråd med retningslinjene våre for personlig tilpasset annonsering.
  • Google kan vise layoutetiketter for relevante produkter fra forhandlerannonsører for å oppnå bedre resultater, for eksempel «nyheter», «populært» eller «avslag». Disse layoutetikettene vises automatisk på grunnlag av produktstatistikk fra feeden. Finn ut mer om dynamisk remarketing