Responsiivisen Display-mainoksen luominen

Google Ads Tutorials: Creating responsive display ads

Jos haluat luoda responsiivisen Display-mainoksen, voit ladata sisältösi (kuvat, otsikot, logot, videot ja kuvaukset), niin Google luo automaattisesti Google Display ‑verkostossa näkyvät mainokset.

Responsiivisten Display-mainosten luominen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Step 1 Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.

Step 2 Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.

Step 3 Klikkaa Mainokset.

Step 4 Klikkaa pluspainiketta .

Step 5 Valitse Responsiivinen Display-mainos.

Step 5 Valitse mainosryhmä.

Tästä animaatiosta näet responsiivisen Display-mainoksen luomista koskevien Google Ads ‑ohjeiden ensimmäisen osuuden.

Step 5 Lisää kuvia valitsemalla Kuvat ja valitse logot, jos haluat lisätä logokuvia.

Kuvien ja logojen kokovaatimukset

Kuva

• Vaaka (1,91:1): 1 200 x 628 pikseliä
    • Kuvan vähimmäiskoko: 600 x 314 pikseliä
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 120 kt
  • Neliö: 1 200 x 1 200 pikseliä
    • Kuvan vähimmäiskoko: 300 x 300 pikseliä
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 120 kt

Logo

• Vaaka (4:1): 1 200 x 300 pikseliä
    • Logon vähimmäiskoko: 512 x 128 pikseliä
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 120 kt
  • Neliö: 1 200 x 1 200 pikseliä
    • Logon vähimmäiskoko: 128 x 128 pikseliä
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 120 kt

Tästä animaatiosta näet responsiivisen Display-mainoksen luomista koskevien Google Ads ‑ohjeiden toisen osuuden.

Step 5 Klikkaa Logot-kohdan alta Videot, niin voit lisätä videosi YouTube-linkin.

Tästä animaatiosta näet responsiivisen Display-mainoksen luomista koskevien Google Ads ‑ohjeiden kolmannen osuuden.

Step 5 Täytä mainoksen tiedot. Voit luoda responsiivisia Display-mainoksiasi varten useita otsikoita ja kuvauksia. Voit lisätä useita versioita seuraavista:

• Lyhyt otsikko (1–5 otsikkoa, joista kussakin on enintään 30 merkkiä). Lyhyt otsikko on mainoksen ensimmäinen rivi (jos et ole lisännyt mainostekstiä dynaamisia Display-mainoksia varten). Lyhyt otsikko voi näkyä kuvauksen kanssa tai ilman sitä. Lue lisää responsiivisten Display-mainosten parhaista käytännöistä.
  • Pitkä otsikko (enintään 90 merkkiä).
  • Kuvaus (1–5 kuvausta). Kuvaus täydentää otsikkoa ja sisältää toimintakehotuksen.
  • Yrityksen nimi. Tämä on yrityksesi tai brändisi nimi. Tarkista, että yrityksen nimi on kirjoitettu oikein (isoja ja pieniä kirjaimia myöten), sillä se tulee mainokseen juuri tässä muodossa.
  • Lopullinen URL-osoite. Tämä on osoite, johon käyttäjät siirtyvät mainosta klikattuaan.
  • (Valinnainen) Siirry Mainoksen URL-vaihtoehdot ‑kohtaan, jos haluat lisätä URL-osoitteeseen seurantaparametreja tai omia parametreja.
  • (Valinnainen) Siirry Lisää vaihtoehtoja ‑kohtaan, jos haluat valita toimintakehotustekstin. Valitse avattavista valikoista toimintakehotusteksti ja sen kieli.
  • (Valinnainen) Dynaamiset responsiiviset mainokset: Lisää mainosteksti (esim. Maksuton toimitus kahdessa päivässä) ja hinnan etuliite. Tätä elementtiä kannattaa hyödyntää, koska se voi aktivoida käyttäjiä tehokkaasti. Jos haluat käyttää mainostekstiä, klikkaa Lisää vaihtoehtoja, valitse Dynaamiset mainosvaihtoehdot ‑valintaruutu ja lisää mainosteksti.
    • Tässä on joitakin mainostekstiä koskevia parhaita käytäntöjä:
      • Kerro tarkasti, mitä tarjoat. "30 %:n alennus kengistä" on parempi kuin "30 %:n alennus".
      • Vältä hehkuttamasta tarjousta liikaa. ISOT KIRJAIMET ja liiallinen välimerkkien käyttö voivat saada käyttäjät menettämään mielenkiintonsa.
      • Vältä toistoa. Mainostekstissä ei tule koskaan toistaa brändin nimeä.
      • Esimerkkejä tehokkaista viesteistä: uudet tuotejulkaisut, arvonnat, kaupan tarjoukset ja pika-alet.
      • Hintaan liittyvä teksti herättää usein helposti käyttäjien mielenkiinnon. Alennuksiin tai hintaan liittyvät tarjoukset toimivat yleensä paremmin kuin yrityksen iskulause.
      • Mainostekstiä ei yleensä käytetä pitkään (esimerkiksi yli puolta vuotta pidempään). Jos haluat, että mainoksessa näkyy aina jokin teksti (kuten yrityksen iskulause), lyhyt otsikko on sille parempi paikka.

Step 10 Esikatsele mahdollisten mainostesi suosituimpia kokoja ja mainosmuotoja. Koska responsiiviset Display-mainokset sopivat lähes mihin tahansa Display-verkoston mainospaikkaan, niillä voi olla tuhansia erilaisia asetteluita.

Step 10 Esikatsele mainos.

Step 12 Klikkaa Tallenna.

Tästä animaatiosta näet responsiivisen Display-mainoksen luomista koskevien Google Ads ‑ohjeiden neljännen osuuden.

Dynaamisten responsiivisten mainosten luominen syötteen avulla

• Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla voit kohdistaa tuotemainoksia ihmisille, jotka ovat katsoneet tuotteita verkkosivustollasi tai sovelluksessasi. Sitä käyttäessäsi voit luoda syötteen kaikista tuotteistasi tai palveluistasi ja lisätä niille attribuutteja, kuten yksilöllisiä tunnuksia, kuvia ja hintoja. Lue lisää uuden syötteen luomisesta ja lataamisesta.
  • Syötteessäsi olevaa muotoiltua hintaa käytetään mainoksen luomisen yhteydessä lisäämäsi hinnan etuliitteen sijasta.
  • Koska mainokset näkyvät monessa eri koossa eivätkä dynaamisen syötteen kuvat sovi kaikkiin kokoihin, syötteesi kuvia ei välttämättä käytetä mainoksissasi aina. Lue lisää kuvien koosta ja tehokkaiden responsiivisten Display-mainosten luomisesta.
  • Kaikki sisältösi ei välttämättä näy mainoksissasi. Mainoksesi voivat esimerkiksi joskus näkyä ilman kuvia, jotta ne näkyvät useammalle käyttäjälle Display-verkostossa.
  • Esikatselutilassa näkyvät tuotteet ovat ainoastaan havainnollistavia. Varmista, että syötteesi ovat personoitua mainontaa koskevan käytäntömme mukaisia.
  • Google voi näyttää jälleenmyyjämainostajille asettelutageja osuvissa tuotteissa tehokkuuden parantamiseksi. Tällaisia tageja ovat esimerkiksi "uusi", "suosittu" tai "hinnanalennus". Asettelutagit näkyvät automaattisesti syötteen tuotetietojen perusteella. Lue lisää dynaamisesta uudelleenmarkkinoinnista.