Skapa en responsiv displayannons

Google Ads Tutorials: Creating responsive display ads

Du kan skapa en responsiv displayannons genom att ladda upp dina tillgångar (bilder, rubriker, logotyper, videor och beskrivningar). Google genererar sedan automatiskt annonser som visas i Googles Display-nätverk.

Skapa responsiva displayannonser

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Step 1 Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.

Step 2 Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.

Step 3 Klicka på Annonser.

Step 4 Klicka på plusknappen .

Step 5 Välj Responsiv displayannons.

Step 5 Välj annonsgruppen.

Animationen visar den första uppsättningen anvisningar om hur du skapar en responsiv displayannons i Google Ads.

Step 5 Klicka på Bilder för att lägga till bilder och Logotyper för att lägga till logotyper.

Storlekskrav för bilder och logotyper

Bild

• Liggande (1.91:1): 1 200 × 628 pixlar
    • Minsta bildstorlek: 600 × 314 pixlar
    • Största filstorlek: 5 120 kB
  • Kvadrat: 1 200 × 1 200 pixlar
    • Minsta bildstorlek: 300 × 300 pixlar
    • Största filstorlek: 5 120 kB

Logotyp

• Liggande (4:1): 1 200 × 300 pixlar
    • Minsta logotypstorlek: 512 × 128 pixlar
    • Största filstorlek: 5 120 kB
  • Kvadrat: 1 200 × 1 200 pixlar
    • Minsta logotypstorlek: 128 × 128 pixlar
    • Största filstorlek: 5 120 kB

Animationen visar den andra uppsättningen anvisningar om hur du skapar en responsiv displayannons i Google Ads.

Step 5 Klicka på plusknappen under Logotyper för att lägga till en YouTube-länk till din video.

Animationen visar den tredje uppsättningen anvisningar om hur du skapar en responsiv displayannons i Google Ads.

Step 5 Slutför din annonsinformation. Du kan skapa flera rubriker och beskrivningar som kan renderas i dina responsiva displayannonser. Du kan ladda upp flera versioner av följande:

• Skriv en kort rubrik (mellan en och fem stycken, högst 30 tecken vardera). Den korta rubriken är den första raden i annonsen, om du inte har lagt till kampanjtext för dynamiska displayannonser. Korta rubriker kan visas med eller utan beskrivning. Läs mer om rekommenderade metoder för responsiva displayannonser
  • Skriv en lång rubrik (högst 90 tecken).
  • Skriv en beskrivning (mellan en och fem stycken). Beskrivningen kompletterar rubriken och uppmanar användarna att göra något.
  • Ett företagsnamn. Detta är namnet på ditt företag eller varumärke. Se till att företagsnamnet är rättstavat och har stora och små bokstäver på rätt ställe, eftersom annonsen visar exakt det du anger.
  • En slutlig webbadress. Här hamnar användarna när de klickar på annonsen.
  • (Valfritt) Välj Webbadressalternativ för annons för att lägga till spårningsparametrar eller anpassade parametrar i webbadressen.
  • (Valfritt) Välj Fler alternativ och sedan Uppmaningstext. Välj uppmaningstext och språk för uppmaningstexten i rullgardinsmenyn.
  • (Valfritt för dynamiska responsiva annonser) Lägg till kampanjtext (till exempel ”Fri frakt inom två dagar”) och ett prisprefix. Det är en god idé att använda den här tillgången eftersom den kan förbättra engagemanget för din annons. För att använda kampanjtext klickar du på Fler alternativ, markerar rutan vid Dynamiska annonsalternativ och lägger till texten.
    • Rekommenderade metoder för kampanjtext:
      • Var tydlig med ditt erbjudande. ”30 % rabatt på allt skolmaterial” är bättre än ”30 % rabatt”.
      • Undvik att överreklamera erbjudandet. VERSALER och överdrivet många skiljetecken kan avskräcka användare.
      • Undvik upprepningar. Kampanjtexten bör aldrig upprepa ditt varumärkesnamn.
      • Effektiva budskap: nya produktnyheter, utlottningar, butikserbjudanden, blixtrea
      • Många användare är mycket mottagliga för prisrelaterad text. Rea- eller prisrelaterade kampanjer ger oftast bättre resultat än en företagsslogan.
      • Kampanjtext är inte tänkt att visas länge (till exempel inte längre än sex månader). Om du vill att en text (till exempel företagets slogan) alltid ska visas är det bättre att använda en kort rubrik.

Step 10 Förhandsgranska annonserna i de populäraste storlekarna och annonsformaten. Eftersom responsiva displayannonser kan visas i de flesta annonsutrymmen i Display-nätverket kan de visas med tusentals olika layouter.

Step 10 Förhandsgranska annonsen.

Step 12 Klicka på Spara.

Animationen visar den fjärde uppsättningen anvisningar om hur du skapar en responsiv displayannons i Google Ads.

Skapa dynamiska responsiva annonser med ett flöde

• Med dynamisk remarketing kan du visa produktannonser för personer som har tittat på dina produkter på din webbplats eller i din app. På så sätt kan du skapa ett flöde för alla dina produkter eller tjänster tillsammans med attribut som unikt id, bild och pris. Läs mer om hur du skapar och laddar upp ett nytt flöde
  • Det formaterade priset i flödet används i stället för det prisprefix du lade till när du skapade annonsen.
  • Eftersom dessa annonser kan visas i fler storlekar än bilderna från ditt dynamiska flöde kanske annonserna inte alltid använder bilder från flödet. Läs mer om specifikationerna för bildstorlek och hur du skapar effektiva responsiva displayannonser
  • Alla dina tillgångar kanske inte visas i annonserna. Ibland kan annonserna visas utan bilder för att öka räckvidden i Display-nätverket.
  • Produkterna som visas i förhandsgranskningen är endast avsedda som illustration. Se till att dina flöden följer vår policy för anpassade annonser.
  • Google kan visa layouttaggar för annonsörer inom detaljhandeln, till exempel Nytt, Hett eller Sänkt pris, för relevanta produkter i syfte att ge bättre resultat. Layouttaggarna visas automatiskt utifrån produktinsikter från flödet. Läs mer om dynamisk remarketing