Managerkontoer (MCC): om Google Ads-managerkontoer

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Hvis du eller byrået ditt administrerer flere Google Ads-kontoer, er en managerkonto et effektivt og tidsbesparende verktøy. En managerkonto er en Google Ads-konto som gjør det mulig å se og administrere flere Google Ads-kontoer – deriblant andre managerkontoer – fra ett og samme sted.

I denne artikkelen beskriver vi fordelene med managerkontoer og hvordan de fungerer.

Gode grunner til å bruke en managerkonto

Med en managerkonto kan du

• bruke én pålogging for å få tilgang til alle Google Ads-kundekontoer – også andre managerkontoer
  • søke, navigere i og administrere alle kontoene dine fra en enkelt, brukervennlig oversikt
  • opprette og administrere kampanjer for kundekontoene dine fra managerkontoen din
  • enkelt sammenligne resultater for alle kontoer, og kjøre rapporter for flere rapporter samtidig
  • bruke månedlig fakturering for å betale for Google Ads-kontoene dine
  • overvåke alle de tilknyttede kontoene dine ved hjelp av varsler
  • raskt opprette og tilknytte Google Ads-kontoer direkte fra managerkontoen

Hvem bør bruke en managerkonto?

En managerkonto kan være et godt alternativ for annonsører som har flere Google Ads-kontoer. Denne kontotypen fungerer godt for tredjeparter, for eksempel byråer og andre eksperter på nettmarkedsføring som administrerer flere kundekontoer, eller mange kampanjer.

Husk at opptil 20 Google Ads-kontoer (deriblant managerkontoer) kan knyttes til én og samme e-postadresse. Hvis du imidlertid administrerer flere enn 20 kontoer eller ønsker å overvåke resultater eller spore konverteringer i flere kontoer fra ett sted, bør du vurdere å bruke en managerkonto.

Google Ads-kontoer som bruker månedlig fakturering, må være tilknyttet en managerkonto.

Sånn fungerer det

En managerkonto er ikke en «oppgradering» av Google Ads-kontoen din. Det er tvert imot en helt ny Google Ads-konto som du oppretter. En managerkonto kan betraktes som en paraplykonto som knytter sammen flere enkeltstående Google Ads-kontoer. Du kan knytte sammen nye og eksisterende Google Ads-kontoer samt andre managerkontoer.

Du kan deretter overvåke annonseresultater, oppdatere kampanjer og administrere andre kontooppgaver for kundekontoene. Managerkontoen din kan også få eierskap av en kundekonto. Da kan du administrere brukertilgang i kundekontoen.

Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke kan endre konfidensiell informasjon knyttet til kundekonto, for eksempel påloggingsinformasjon, via den aktuelle managerkontoen.

Opplevelsen til eiere av personlige kontoer

Etter at kontoer er knyttet sammen med en managerkonto, kan brukerne av de tilknyttede kundekontoene logge seg på og bruke kontoene sine som vanlig. Brukere av kundekontoer har ikke tilgang til managerkontoene de er tilknyttet, eller til andre kontoer som er knyttet til samme managerkonto. Brukere som har administratortilgang til kundekontoene, kan imidlertid avslutte samarbeidet med managerkontoen når som helst ved å fjerne tilknytningen mellom den aktuelle kundekontoen og managerkontoen.

Inviter andre brukere til managerkontoen

Når du har konfigurert managerkontoen din, kan du også invitere andre brukere til denne kontoen og gi dem ulike tilgangsnivåer. Finn ut mer om å invitere brukere til managerkontoen din.

Linker til relatert innhold

Emneside for managerkontoer (MCC)

Innføring i managerkontoer