Manageraccounts (Mijn Klantencentrum): Over Google Ads-manageraccounts

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Als u een bureau heeft of meerdere Google Ads-accounts beheert, kunt u met een manageraccount veel tijd besparen. Een manageraccount is een Google Ads-account waarmee u vanaf één locatie al uw Google Ads-accounts, waaronder andere manageraccounts, makkelijk kunt bekijken en beheren.

In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen van manageraccounts zijn en hoe ze werken.

Waarom een manageraccount gebruiken?

Met een manageraccount kunt u het volgende doen:

• Eenmalige login gebruiken voor toegang tot alle beheerde Google Ads-accounts, waaronder andere manageraccounts.
  • In al uw accounts zoeken en navigeren en ze beheren vanuit één overzichtelijk dashboard.
  • Campagnes maken en beheren voor uw klantaccounts vanuit uw manageraccount.
  • De prestaties van alle accounts makkelijk vergelijken en rapporten uitvoeren voor meerdere accounts tegelijk.
  • Maandelijkse facturering gebruiken om te betalen voor uw Google Ads-accounts.
  • Meldingen gebruiken om al uw gekoppelde accounts op een efficiënte manier te controleren.
  • Snel Google Ads-accounts maken en koppelen vanuit uw manageraccount.

Wie een manageraccount kan gebruiken

Een manageraccount kan een goede optie zijn voor adverteerders met meerdere Google Ads-accounts. Ook derden, zoals bureaus en andere online marketingprofessionals die meerdere klantaccounts of een groot aantal campagnes beheren, kunnen er hun voordeel mee doen.

U kunt maximaal 20 Google Ads-accounts (inclusief manageraccounts) koppelen aan 1 e-mailadres. Als u meer dan 20 accounts beheert of als u de prestaties van of de conversies voor verschillende accounts makkelijk wilt bijhouden, is een manageraccount waarschijnlijk de beste optie voor u.

Voor Google Ads-accounts die gebruikmaken van maandelijkse facturering, is een manageraccount vereist.

Hoe het werkt

Een manageraccount is geen 'upgrade' van uw Google Ads-account. Het is een compleet nieuw Google Ads-account. Een manageraccount is een overkoepelend Google Ads-account waaraan meerdere Google Ads-accounts zijn gekoppeld. U kunt nieuwe en bestaande Google Ads-accounts en andere manageraccounts koppelen.

Vervolgens kunt u de advertentieprestaties bekijken, campagnes updaten en andere accounttaken beheren voor de klantaccounts. Uw manageraccount kan ook het eigendom krijgen voor een klantaccount. Zo kunt u de toegang van gebruikers beheren voor het klantaccount.

Houd er echter rekening mee dat u met een manageraccount geen informatie kunt wijzigen die eigendom is van een klantaccount, zoals de inloggegevens van het account.

De mogelijkheden van de afzonderlijke accounteigenaren

Nadat een account is gekoppeld aan een manageraccount, kunnen de afzonderlijke gebruikers van dat klantaccount inloggen en hun account zoals gewoonlijk gebruiken. De gebruikers van een klantaccount hebben geen toegang tot het manageraccount waaraan het is gekoppeld of tot andere accounts die aan hetzelfde manageraccount zijn gekoppeld. Gebruikers met beheerderstoegang tot het account kunnen wel de relatie met het manageraccount op elk moment beëindigen door hun account te ontkoppelen van het manageraccount.

Andere gebruikers uitnodigen voor het manageraccount

Nadat u een manageraccount heeft ingesteld, kunt u ook andere gebruikers uitnodigen voor uw manageraccount en deze een bepaald toegangsniveau verlenen. Meer informatie over hoe u gebruikers uitnodigt voor uw manageraccount

Gerelateerde links

Onderwerpenpagina manageraccounts (Mijn Klantencentrum)

Een inleiding tot manageraccounts