Campagnes maken en beheren vanuit uw manageraccount

U kunt op de pagina Campagnes van uw manageraccount campagnes maken voor accounts die u beheert en voor accounts die door uw subbeheerders worden beheerd. Op dezelfde pagina kunt u ook snel het budget, de status of de naam van een campagne wijzigen of direct naar de campagne gaan om andere wijzigingen aan te brengen.

Aandachtspunt

Voor bijzonder grote accounts kan de pagina Campagnes mogelijk geen campagnegegevens laten zien in de standaardweergave waarin alle accounts worden weergegeven. Dit geldt ook voor gefilterde accounts wanneer de selectie nog steeds een aanzienlijke omvang heeft. Als dit zich voordoet, wordt u gevraagd uw selectie te verfijnen tot een kleiner aantal accounts.

Voordat u begint

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u vanuit uw manageraccount campagnes kunt maken en beheren. U kunt eerst het artikel Over manageraccounts lezen voor meer achtergrondinformatie.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Nieuwe campagnes maken en wijzigingen aanbrengen in bestaande campagnes

U kunt nieuwe campagnes maken op het tabblad 'Campagnes' van uw manageraccount. Dit doet u als volgt:

1. Log in op uw manageraccount via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de knop +Campagne en selecteer het type campagne dat u wilt maken.
  4. Klik op het dropdown-menu Kiezen in het venster dat wordt geopend en selecteer het account waarin u deze campagne wilt maken. U kunt zoeken op accountnaam in het tekstveld of naar het specifieke account gaan. Klik op de pijlen om accounts in andere manageraccounts te bekijken.
  5. Klik op Doorgaan nadat u een account heeft geselecteerd.
  6. Ga verder met het maken van de campagne zoals u zou doen in een afzonderlijk AdWords-account. Meer informatie over het maken van campagnes.

Op het tabblad 'Campagnes' kunt u ook wijzigingen aanbrengen in campagnes in uw beheerde accounts en in accounts die worden beheerd door gekoppelde manageraccounts. U kunt de volgende wijzigingen aanbrengen:

• Het budget van een campagne wijzigen
  • De status van een campagne wijzigen
  • De naam van een campagne wijzigen

Als u een bestaande campagne wilt aanpassen via het tabblad Campagnes van uw manageraccount, zoekt u eerst de campagne waaraan u wijzigingen wilt aanbrengen. Mogelijk wilt u de accounts die worden weergegeven eerst beperken tot de accounts met de campagnes die u wilt wijzigen. Meer informatie over hoe u de accounts kunt wijzigen die op het tabblad Campagnes worden weergegeven.

Hier kunt u de status van uw campagne als volgt wijzigen in 'Ingeschakeld', 'Onderbroken' of 'Verwijderd':

1. Klik op de kolom tussen het selectievakje en de campagnenaam.
  2. Selecteer de gewenste status. De nieuwe status wordt automatisch opgeslagen.

Het dagbudget van uw campagne wijzigen:

1. Klik op het potloodpictogram in de kolom 'Budget' voor de campagne die u wilt wijzigen.
  2. Klik op Opslaan nadat u de wijziging heeft aangebracht.

Tip

U kunt tijd besparen door de budgetten of campagnestatussen voor meerdere campagnes tegelijk te wijzigen. Vink de selectievakjes aan naast de campagnes die u wilt wijzigen en klik op het dropdown-menu 'Bewerken' boven aan de tabelSimply check the boxes next to the campaigns you want to change and click the Edit drop-down menu at the top of the table. Kies vervolgens de nieuwe campagnestatus die u wilt instellen voor de geselecteerde campagnes of kies 'Budgetten wijzigen' om een nieuw budget in te stellen voor de geselecteerde campagnes.

De naam van uw campagne wijzigen:

1. Klik op het potloodpictogram in de kolom 'Campagne' voor de campagne die u wilt wijzigen.
  2. Klik op Opslaan nadat u de wijziging heeft aangebracht.