1.1 Fordeler med annonsering på nettet og Google Ads

Med annonsering på nettet kan du vise annonsene dine for personer som sannsynligvis er interessert i produktene og tjenestene dine, og filtrere bort dem som ikke er det. Du kan også spore om disse personene klikket på annonsene dine. Med annonsering på nettet får du også muligheten til å nå ut til potensielle kunder mens de bruker flere enheter – stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner.

Fordeler med Google Ads

Med Google Ads kan du dra nytte av fordelene med annonsering på nettet: Vis annonsene dine til de riktige personene, på riktig sted og til rett tid. Google Ads tilbyr flere fordeler. Her er de viktigste:

1. Målrett annonsene dine

Med målretting kan du vise annonsene dine for å nå ut til personer med bestemte interesser – nærmere bestemt personer som er interessert i produktene og tjenestene dine – og vise dem relevante annonser.

I Google Ads finnes det flere ulike metoder for målretting, som vi skal se nærmere på senere. I denne omgang skal vi se på valgmuligheter du har med nettannonser som kan gjøre markedsføringskampanjene dine enda mer målrettede:

• Søkeord: Ord eller uttrykk som er relevante for produktene og tjenestene dine. Disse brukes for å vise annonsene dine når potensielle kunder søker med disse uttrykkene eller besøker relevante nettsteder.
  • Annonseplassering: Vis annonsene dine på Googles søkeresultatsider og nettsteder som er en del av Googles søkenettverk og Google Displaynettverk.
  • Aldersgruppe, sted og språk: Velg aldersgruppe, geografisk område og språk for målgruppen.
  • Dager, tidspunkter og frekvens: Vis annonsene dine på bestemte tidspunkter eller ukedager, og finn ut hvor ofte annonsene dine blir vist.
  • Enheter: Annonsene dine kan vises på alle typer enheter, og du kan finjustere hvilke enheter annonsene dine vises på, og når de vises.

2. Ha kontroll over kostnadene dine

Med Google Ads får du kontroll over hvordan du bruker pengene dine. Det finnes ingen minimumsgrenser. Og du kan velge hvor mye du bruker per måned, per dag og per annonse. Du betaler bare når noen klikker på annonsen.

3. Mål resultatene

I Google Ads vet du det hvis noen har klikket på annonsen din. Hvis vedkommende klikket på annonsen din og så gjorde noe som har verdi for bedriften din, for eksempel kjøpte produktet ditt, lastet ned appen din eller ringte inn en bestilling, kan du følge med på det også.

Ved å se hvilke annonser som får klikk og hvilke som ikke gjør det, ser du også raskt hvor du skal investere i kampanjen din. Det kan igjen øke avkastningen på investeringen din.

Du kan få andre verdifulle data, innbefattet data om hvor mye det i gjennomsnitt koster deg for annonsering som fører til kjøp på nettet eller en telefonsamtale fra kundene dine. Videre kan du bruke analyseverktøy for å lære mer om handlevanene til kundene dine, for eksempel hvor lenge de vanligvis undersøker produktet ditt før de kjøper.

4. Administrer kampanjene dine

Med Google Ads får du også tilgang til verktøy som forenkler arbeidet med å administrere og overvåke kontoer.

Hvis du administrerer flere Google Ads-kontoer, er en managerkonto for Mitt kundesenter (MCC) et effektivt og tidsbesparende verktøy. Den gjør det enkelt å se og administrere alle Google Ads-kontoene dine – fra ett og samme sted.

Du kan også bruke Google Ads Editor for å administrere Google Ads-kontoen din uten nett. Google Ads Editor er et gratisprogram du kan laste ned til datamaskinen din for å raskt og enkelt gjøre endringer i kontoen din.Google Ads Editor er et gratis, nedlastbart program for datamaskineren gratis, account offline with Google Ads Editor, a free, downloadable desktop application that allows you to quickly and conveniently make changes to your account. Med Google Ads Editor kan du laste ned kontoinformasjonen din, redigere kampanjene dine uten nett, og deretter laste opp endringene til Google Ads. Du kan bruke Google Ads Editor for å administrere, redigere og se flere kontoer samtidig, kopiere eller flytte elementer mellom annonsegrupper og kampanjer, og angre og gjøre om igjen flere endringer mens du redigerer kampanjer.

Annet opplæringsmateriale

Finn ut mer om annonsering med Google Ads.