Lag Gmail-annonser

Gmail-annonser vises øverst i fanene i innboksen din. Noen av disse annonsene kan utvides. Når du klikker på en av disse annonsene, kan det hende at den utvides til en annonse på størrelse med en e-post med videoer og bilder. Med dette utvidbare formatet blir det enklere å nå ulike annonseringsmål. Når noen klikker på en utvidbar annonse, er de etterfølgende klikkene på det utvidbare innholdet gratis.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du lager Gmail-annonser, og hvordan du angir bud for dem. Du finner også informasjon om hvordan du kan måle resultater i rapporter.

Avanserte brukere kan gå direkte til artikkelen Opprett Gmail-annonser med egendefinert HTML.

Veiledning

Det er bare mulig å lage Gmail-annonser i den nye utgaven av Google Ads. Annonser som er laget i den forrige utgaven, kan fortsatt vises, men de kommer til å være skrivebeskyttet, så det er ikke mulig å redigere dem.

Mange avanserte funksjoner og målrettingstyper, for eksempel Kundematch, er kompatible med Gmail-annonser. Av hensyn til brukernes sikkerhet er Gmail-annonser imidlertid ikke kompatible med enkelte Google Ads-funksjoner. Ha følgende i bakhodet når du lager Gmail-annonser:

• Mål. Når du skal opprette en Gmail-kampanje, kan du velge mellom følgende målkategorier: Salg, Potensielle salg, Nettstedtrafikk, Produkt- og merkevarevurdering samt Merkevarebevissthet og rekkevidde. Gmail-kampanjer blir også tilgjengelige hvis du velger bort mål.
  • Kampanjetype. Du må velge «Displaynettverket» og «Gmail-kampanje»-undertypen.
  • Inkompatibel målretting. Følgende målrettingsmetoder er ikke tilgjengelige for Gmail-annonser:

• Plasseringsmålretting
    • Emnemålretting
    • Tilpassede interessemålgrupper
    • Område av interesse
    • Innholdssøkeord (tidligere kalt «søkeord for Søk med utvalgt display»)
  • Frekvenstak. Egendefinerte frekvenstak støttes ikke.
  • Tredjeparter. Annonselevering/visningspiksler fra tredjeparter støttes ikke, men kundene kan bruke klikksporere fra tredjeparter i annonsene sine.
  • Endelige nettadresser: Nyopprettede eller endrede Gmail-annonser, med unntak av egendefinert HTML, er kompatible med endelige nettadresser og sporingsmaler. Finn ut mer om oppgraderte nettadresser.

Artikkelen om retningslinjer for Gmail-annonser inneholder informasjon om spesifikke innholdstyper som ikke er godkjent for Gmail-annonser.

Slik oppretter du Gmail-kampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen.
  3. Klikk på plussknappen , og velg deretter Ny kampanje
  4. Velg et av følgende mål: Salg, Potensielle salg eller Nettstedtrafikk. Du kan også velge å ikke bruke noe mål.
    1. Hvis dette trinnet ikke gjenspeiler det du ser i kontoen din, kan du først velge kampanjetype og så et mål. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads.
  5. Velg Displaynettverket-kampanjetypen.
  6. Velg Gmail-kampanje, og gjør deg så ferdig med å opprette kampanjen.

Bruk av en personlig tilpasset feed

I Gmail-annonser er det dessuten støtte for dynamisk remarketing for hoteller og utleie samt HPA-feeder. Mens du oppretter eller endrer Gmail-kampanjen din:

1. Klikk på Flere innstillinger i «Dagsbudsjett»-delen.
  2. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Bruk en datafeed for personlig tilpassede annonser».
  3. Klikk på rullegardinmenyen for å velge feeden du vil bruke for Gmail-annonsene dine.

Du kan opprette annonser på to måter:

1. Opprett

• Du kan laste opp innholdselementer for tekst, bilder og videoer, og vi optimaliserer markedsføringsinnholdet ditt for deg.

2. Last opp:

• Du kan laste opp en enkelt bildeannonse. Finn ut mer om Gmail-annonser
  • Du kan lage en egendefinert HTML-annonse og laste den opp via en ZIP-fil som inneholder en HTML-fil, bilder, et minimert annonsebilde og en teaser.txt-fil. Finn ut mer om egendefinert HTML

Før vi viser annonsene dine til kunder, gjennomgår vi dem for å kontrollere at de overholder retningslinjene for annonsering. En annonse blir vanligvis godkjent i løpet av to virkedager.

Slik lager du Gmail-annonser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Bannerkampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Annonser og utvidelser på sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Velg Gmail-annonse.
  6. Skriv inn informasjonen som kreves for å lage en Gmail-annonse.

Slik laster du opp Gmail-annonser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Bannerkampanjer i navigasjonspanelet.
  3. Klikk på Annonser og utvidelser på sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på plussknappen
  5. Velg Last opp Gmail-annonser eller Last opp bannerannonser, og velg deretter en Gmail-kampanje.
  6. Skriv inn informasjonen som kreves for å lage en Gmail-annonse.

Slik målretter du annonser

Du kan målrette Gmail-annonser mot riktig målgruppe på flere måter. Nedenfor ser du de eneste målrettingstypene for Displaynettverket som er tilgjengelige for Gmail-annonser.

• Du kan opprette Kundematch-målgrupper basert på en liste med e-postadresser til personer som har oppgitt e-postadressene sine til deg eller bedriften din.
  • Du kan bruke målretting mot lignende målgrupper basert på en Kundematch-målgruppe.
  • Du kan legge til følgende målrettingsalternativer: remarketing, intensjon, interesse, søkeord og demografi.

Annonsespesifikasjoner

Viktig merknad angående retningslinjene: Alle delene av en annonse må lede tilbake til den samme annonsøren (deg) og være relevante for produktet du markedsfører. Navnet på avsenderen må for eksempel representere den samme annonsøren som annonsøren i feltet for visningsadresse.

Spesifikasjoner for minimerte annonser

Alle maler har de samme spesifikasjonene for minimerte annonser:

Logo (opplasting): minimumsstørrelse: 144 x 144 piksler, maksimumsstørrelse: 150 kB, høyde/bredde-forhold: 1:1

• vises på mobil når annonsen er i den minimerte tilstanden
  • vises på datamaskiner ved siden av den utvidede annonsen (når noen har klikket for å åpne den minimerte annonsen)

Bedriftsnavn: opptil 20 tegn

• må være annonsørens navn
  • for Klikk for å laste ned-annonser for Gmail må avsendernavnet være annonsørens navn eller den nedlastbare appen som markedsføres

Overskrift: opptil 25 tegn

• kan inneholde et tilbud, en rabattprosent eller en fristende kunngjøring

Beskrivelse: opptil 90 tegn

• kan inneholde et kort sammendrag eller en effektiv handlingsfremmende oppfordring

Visningsadresse: opptil 255 tegn

• adressen folk ser i annonsen din, for eksempel www.google.no (merknad: den endelige nettadressen kan være lengre)

Endelig nettadresse eller destinasjonsadresse: ingen tegngrense

• Brukes som endelig nettadresse eller destinasjonsadresse når noen klikker på visningsadressen eller knappen med den handlingsfremmende oppfordringen i den utvidede annonsen.
  • Du kan legge til en statisk nettadresse for klikksporing, men ikke piksler for visningssporing eller dynamiske sporingsnettadresser.
  • Finn ut mer om oppgraderte nettadresser.

Spesifikasjoner for utvidede annonser

Spesifikasjonene for utvidede annonser er angitt nedenfor, inndelt etter mal.

Opplasting av Gmail-annonser

Annonser med ett bilde

• Bilde (opplasting): [300–650 piksler] x [300–1000 piksler]
  • Godkjente bildeformater: JPEG, JPG, PNG, GIF (uten animasjon)
  • Maksimal bildestørrelse: 1 MB

Egendefinert HTML

• Hvis du vil ha størst mulig fleksibilitet når du skal utforme Gmail-annonser, bør du bruke egendefinert HTML.

Oppretting av nye Gmail-annonser

• Overskrift: opptil 25 tegn
  • Beskrivelse: opptil 90 tegn
  • Bedriftsnavn: opptil 20 tegn
  • Knapp med handlingsfremmende oppfordring: opptil 15 tegn
  • Størrelse for logobilde: kvadrat: 1200 x 1200 (minstekrav til størrelse: 144 x 144). Høyde/bredde-forholdet må være på 1:1.
  • Maksimal filstørrelse for logo: 150 kB (1 MB for overskriftsbilde og markedsføringsbilde)
  • Markedsføringsbilde:
    • liggende format (1.91:1): 1200 x 628 (minstekrav til størrelse: 600 x 314)
    • kvadrat: 1200 x 1200 (minstekrav til størrelse: 300 x 300)
  • overskriftsbilde (valgfritt): 1200 x 400 (minstekrav til størrelse: 600 x 200)

Når du skal legge til kataloger med produkter.

• Minstekrav til størrelse for opplastede bilder:
    • Markedsføringsbilde:
      • liggende format (1.91:1): 1200 x 628 (minstekrav til størrelse: 600 x 314)
      • kvadrat: 1200 x 1200 (minstekrav til størrelse: 300 x 300)
    • overskriftsbilde (valgfritt): 1200 x 400 (minstekrav til størrelse: 600 x 200)
    • YouTube-videolink (størrelse på videominiatyrbilde): 324 x 183. Høyde/bredde-forholdet må være på 1:1.
  • Maksimumsstørrelse for bilde: 150 kB
  • Knapp med handlingsfremmende oppfordring: opptil 15 tegn
  • Nettadresse for knapp med handlingsfremmende oppfordring: landingssiden for knappen din
  • Opptil tre av tilleggselementene nedenfor (valgfritt):
  1. Bilder: opptil 15 bilder, minimumsstørrelse på 300 x 300 piksler, eller en YouTube-videolink (størrelsen på videominiatyrbildet skal være 324 x 183)
  2. Knapp med handlingsfremmende oppfordring: opptil 20 tegn
  3. Nettadresse for knapp med handlingsfremmende oppfordring
  • Godkjente bildeformater: JPEG, JPG, PNG, GIF (uten animasjon)

Link til beslektet innhold