Gmail‑mainosten luominen

Gmail-mainoksia näytetään postilaatikkosi välilehtien yläosassa. Osa näistä mainoksista on laajentuvia. Kun klikkaat jotakin näistä mainoksista, se saattaa laajentua sähköpostiviestin kokoiseksi mainokseksi, joka sisältää videoita ja kuvia. Tämän laajentuvan mainosmuodon avulla voit saavuttaa erilaisia mainontatavoitteita. Kun käyttäjä klikkaa laajentuvaa mainosta, laajennetun sisällön seuraavista klikkauksista ei tarvitse maksaa erikseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda Gmail-mainoksia ja määrittää niille hintatarjouksia. Artikkeli sisältää myös tietoja tulosten mittaamisesta raportoinnissa.

Kokeneet käyttäjät voivat halutessaan siirtyä suoraan kohtaan Gmail‑mainosten luominen muokatun HTML-koodin avulla.

Ohjeet

Voit luoda Gmail-mainoksia vain uudistuneessa Google Adsissa. Aiemmassa Google Adsissa luotuja mainoksia voidaan näyttää jatkossakin, mutta nämä mainokset ovat vain luku ‑muotoisia eikä niitä voi muokata.

Gmail-mainoksissa voidaan käyttää monia edistyksellisiä ominaisuuksia ja kohdistustyyppejä, kuten asiakaskohdistusta. Turvallisuussyistä Gmail-mainoksissa ei kuitenkaan voida käyttää tiettyjä Google Ads ‑ominaisuuksia. Muista seuraavat asiat, kun luot Gmail-mainoksia:

• Tavoitteet: Kun luot Gmail-kampanjan, voit valita sopivan tavoitteen seuraavista luokista: Myynti, Liidit, Verkkosivuston liikenne, Tuotteen ja brändin harkinta ja Bränditietoisuus ja tavoittavuus. Gmail-kampanja on käytettävissä myös silloin, jos poistat tavoitteet käytöstä.
  • Kampanjatyyppi: Valitse Display-verkosto ja valitse alatyypiksi Gmail-kampanja.
  • Yhteensopimaton kohdistus: Seuraavat kohdistustavat eivät ole käytettävissä Gmail-mainoksissa:

• Sijoitteluun kohdistaminen
    • Aiheeseen kohdistaminen
    • Omat suhdeyleisöt
    • Kiinnostuksen kohde
    • Sisällön avainsanat (aiemmin Display Select ‑avainsanat)
  • Näyttötiheyden rajoitus: Muokattua näyttötiheyden rajoitusta ei tueta.
  • Kolmannet osapuolet: Kolmannen osapuolen mainosten näyttämistä tai impressiopikseleitä ei tueta, vaikka asiakkaat voivatkin käyttää mainoksissaan kolmannen osapuolen klikkausseurantaa.
  • Lopulliset URL-osoitteet: Uudet tai muokatut Gmail-mainokset ovat muokattua HTML-koodia lukuun ottamatta yhteensopivia lopullisten URL-osoitteiden ja seurantamallien kanssa. Lue lisätietoja päivitetyistä URL-osoitteista.

Lisätietoja Gmail-mainoksissa kielletystä sisällöstä on Gmail-mainoskäytäntöä koskevassa artikkelissa

Gmail-kampanjan luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Kampanjat
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse sitten Uusi kampanja
  4. Valitse jokin seuraavista tavoitteista: Myynti, Liidit tai Verkkosivuston liikenne. Halutessasi voit myös jättää tavoitteen valitsematta.
    1. Jos tämä vaihe ei vastaa tililläsi näkyviä tietoja, valitse ensin kampanjatyyppi ja sitten tavoite. Lisätietoja tavoitteista uudistuneessa Google Adsissa
  5. Valitse Display-kampanjatyyppi.
  6. Valitse Gmail-kampanja ja viimeistele kampanjan luominen.

Personoidun fiidin käyttäminen

Gmail-mainoksissa tuetaan myös dynaamista uudelleenmarkkinointia hotelleille ja vuokra-asunnoille sekä HPA-fiideille. Kun luot tai muokkaat Gmail-kampanjaasi:

1. Klikkaa Päiväbudjetti-osiossa Lisäasetukset.
  2. Klikkaa kohdan "Käytä datasyötettä personoiduille mainoksille" viereistä valintaruutua.
  3. Valitse avattavasta valikosta syöte, jota haluat käyttää Gmail-mainoksissa.

Voit luoda mainoksia kahdella seuraavalla tavalla:

1. Luo:

• Voit ladata teksti-, kuva- ja videosisältösi, niin optimoimme mainosaineiston puolestasi.

2. Lataa:

• Voit ladata yhden kuvamainoksen. Lue lisätietoja Gmail-mainoksista
  • Voit luoda täysin muokatun HTML-mainoksen ja ladata sen zip-tiedostossa, joka sisältää html-tiedoston, kuvat, tiivistetyn mainoskuvan ja teaser.txt-tiedoston. Lue lisätietoja muokatusta HTML-koodista

Ennen mainostesi näyttämistä asiakkaille tarkistamme, että ne ovat mainostuskäytäntöjemme mukaisia. Mainos hyväksytään yleensä kahden arkipäivän kuluessa.

Gmail-mainoksen luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Display-verkoston kampanjat
  3. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse Gmail-mainos.
  6. Lisää Gmail-mainoksen luomiseen tarvittavat tiedot.

Gmail-mainoksen lataaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Display-verkoston kampanjat
  3. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  4. Klikkaa pluspainiketta
  5. Valitse Lataa Gmail-mainoksia tai Lataa Display-mainoksia ja valitse sitten Gmail-kampanja.
  6. Lisää Gmail-mainoksen luomiseen tarvittavat tiedot.

Mainosten kohdistaminen

Voit kohdistaa Gmail-mainoksesi oikealle yleisölle useilla tavoilla. Vain seuraavat Display-verkostokohdistuksen tyypit ovat käytettävissä Gmail-mainoksille.

• Voit luoda asiakaskohdistusyleisöjä käyttämällä luetteloa sähköpostiosoitteista, jotka asiakkaat ovat antaneet sinulle tai yrityksellesi.
  • Voit käyttää asiakaskohdistusyleisöösi perustuvaa samankaltaiselle yleisölle kohdistamista.
  • Voit lisätä seuraavat kohdistusvaihtoehdot: uudelleenmarkkinointi, ostoaikeissa olevat, suhdeyleisöt, yleisön avainsanat ja demografiset tiedot.

Mainoksen tekniset tiedot

Tärkeä huomautus käytännöistä: Kaikkien mainoksesi osien on liityttävä samaan mainostajaan (eli sinuun) ja mainostamaasi tuotteeseen. Esimerkiksi lähettäjän nimen tulee vastata näkyvän URL-osoitteen kentässä olevaa mainostajan nimeä.

Tiivistetyn mainoksen tekniset tiedot

Kaikilla malleilla on samat tiivistetyn mainoksen tekniset tiedot:

Logo (ladattava): Vähintään 144 × 144 pikseliä, enintään 150 kt, kuvasuhde 1:1

• Näkyy mobiililaitteilla tiivistetyssä mainoksessa.
  • Näkyy tietokoneilla laajennetun mainoksen vieressä sen jälkeen, kun joku on avannut tiivistetyn mainoksen klikkaamalla sitä.

Yrityksen nimi: Enintään 20 merkkiä

• Oltava mainostajan tunnettu nimi
  • Gmailin Lataa klikkaamalla ‑mainoksissa lähettäjän nimen on oltava mainostajan tunnettu nimi tai mainostettu ladattava sovellus

Otsikko: Enintään 25 merkkiä

• Aihe voi sisältää tarjouksen, prosenttialennuksen tai houkuttelevan ilmoituksen.

Kuvaus: Enintään 90 merkkiä

• Sisältönä voi olla lyhyt yhteenveto tai tehokas toimintakehotus.

Näkyvä URL-osoite: Enintään 255 merkkiä

• Mainoksessasi näkyvä osoite, kuten www.google.fi. (Huom. Lopullinen URL voi olla tätä pidempi)

Lopullinen URL tai kohde-URL: Ei merkkirajoitusta

• Osoitetta käytetään lopullisena URL-osoitteena tai kohde-URL-osoitteena, kun laajennetun mainoksen näkyvää URL-osoitetta tai toimintakehotuspainiketta klikataan.
  • Voit lisätä staattisen klikkausten seuranta-URL-osoitteen mutta et impressioiden seurantapikseleitä tai dynaamisia seuranta-URL-osoitteita.
  • Lisätietoja päivitetyistä URL-osoitteista

Laajennetun mainoksen tekniset tiedot

Alla luetellaan laajennetun mainoksen tekniset tiedot kullekin eri mallille.

Gmail-mainoksen lataaminen

Yhden kuvan mainos:

• Kuva (ladattava): [300–650 pikseliä] × [300–1 000 pikseliä]
  • Hyväksytyt kuvamuodot: JPEG, JPG, PNG, GIF (ei animoitu)
  • Enimmäiskuvakoko: 1 Mt

Muokattu HTML-koodi

+ Gmail-mainos (uusi Gmail-mainos)

• Otsikko: Enintään 25 merkkiä
  • Kuvaus: Enintään 90 merkkiä
  • Yrityksen nimi: Enintään 20 merkkiä
  • Toimintakehotuspainike: Enintään 15 merkkiä
  • Logokuvan koko: Neliö, 1 200 x 1 200 (vähimmäiskoko 144 x 144, kuvasuhteen on oltava 1:1)
  • Logotiedoston enimmäiskoko: 150 kt (otsikkokuva ja markkinointikuva 1 Mt)
  • Markkinointikuva:
    • Vaakasuuntainen (1.91:1): 1 200 x 628 (vähimmäiskoko: 600 x 314)
    • Neliö: 1 200 x 1 200 (vähimmäiskoko: 300 x 300)
  • Otsikkokuva (valinnainen): 1 200 x 400 (vähimmäiskoko: 600 x 200)

Tuoteluettelon lisääminen:

• Ladattavien kuvien vähimmäiskoko:
    • Markkinointikuva:
      • Vaakasuuntainen (1.91:1): 1 200 x 628 (vähimmäiskoko: 600 x 314)
      • Neliö: 1 200 x 1 200 (vähimmäiskoko: 300 x 300)
    • Otsikkokuva (valinnainen): 1 200 x 400 (vähimmäiskoko: 600 x 200)
    • YouTube-videolinkki (videopikkukuvan koko): 324 x 183, kuvasuhteen on oltava 1:1
  • Enimmäiskuvakoko: 150 kt
  • Toimintakehotuspainike: Enintään 15 merkkiä
  • Toimintakehotuspainikkeen URL-osoite: Painikkeelle määritetty laskeutumissivu
  • Enintään kolme muuta alla olevaa kohdetta (valinnainen):
  1. Kuvat: Enintään 15 kuvaa (vähintään 300 x 300) tai YouTube-videolinkki (videon pikkukuvan koko on 324 x 183)
  2. Toimintakehotuspainike: enintään 20 merkkiä
  3. Toimintakehotuspainikkeen URL-osoite
  • Hyväksytyt kuvamuodot: JPEG, JPG, PNG, GIF (ei animoitu)

Aiheeseen liittyvä linkki