Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Belconversies bijhouden

Als telefoongesprekken essentieel zijn voor uw bedrijf, kunt u met behulp van de functie Conversies bijhouden nagaan hoe effectief uw advertentieklikken leiden tot verschillende typen telefoongesprekken.

Voordelen

• U kunt zien welke zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes de meest waardevolle telefoongesprekken voor uw bedrijf opleveren.
  • U heeft inzicht in uw rendement op investering (ROI) en kunt beter onderbouwde beslissingen nemen over uw advertentie-uitgaven.
  • U kunt automatische biedstrategieën (zoals doel-CPA) gebruiken, waarmee uw campagnes automatisch worden geoptimaliseerd op basis van uw bedrijfsdoelen.

Typen belconversies die u kunt bijhouden

Hieronder staan 5 manieren om belconversies bij te houden en wordt uitgelegd hoe u belconversies bijhoudt.

• Telefoongesprekken via advertenties: U kunt gesprekken bijhouden die rechtstreeks afkomstig zijn van alleen bellen-advertenties of van bel- en locatiecomponenten in uw advertenties. U stelt een minimale duur voor telefoongesprekken in. Elk gesprek dat ten minste zolang duurt, wordt als conversie geteld.
  • Gesprekken naar een telefoonnummer op uw website: U kunt gesprekken bijhouden die plaatsvinden wanneer iemand op uw advertentie klikt en daarna het doorschakelnummer belt dat op uw website staat. U stelt een minimale duur voor telefoongesprekken in. Elk gesprek dat ten minste zolang duurt, wordt als conversie geteld.
  • Klikken op een nummer op uw mobiele website: U kunt gesprekken bijhouden die plaatsvinden wanneer iemand op uw advertentie klikt en daarna op een telefoonnummer, een knop of een link op uw mobiele website klikt. In dit geval kunnen we alleen de klikken bijhouden en niet de gesprekken.
  • Klikken op beladvertenties en -componenten: U kunt klikken op beladvertenties en -componenten bijhouden zonder een Google-doorschakelnummer te gebruiken. In dat geval telt een klik op de beladvertentie of -component als een conversie op basis van de inschatting van Google of er een betekenisvol telefoongesprek heeft plaatsgevonden nadat er op uw advertentie is geklikt.
  • Belconversies importeren: U kunt belconversies die u via een ander systeem bijhoudt, importeren in Google Ads. Zo heeft u meer controle over welke gesprekken als conversies worden geteld. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen gesprekken waarin tot verkoop is overgegaan als conversies bij te houden en de waarde van deze verkopen op te nemen. Dat geeft u meer informatie over welke advertenties de waardevolste gesprekken opleveren voor uw bedrijf. Als u belconversies wilt importeren, moet u gesprekken bijhouden in een ander systeem, zoals een app voor klantrelatiebeheer, vanwaaruit u gegevens naar Google Ads kunt exporteren. Ontdek meer informatie over hoe u belconversies importeert.

Google-doorschakelnummers zijn vereist voor het bijhouden van belconversies via advertenties en via een website.

Google-doorschakelnummers zijn op dit moment beschikbaar in deze landen.

Beveiliging en privacy voor app-tracking

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Google Ads verzamelt alleen gegevens in apps waarvoor u tracking heeft ingesteld.

Zorg dat u gebruikers duidelijke, uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u in uw apps verzamelt en dat u hiervoor toestemming vraagt als dat wettelijk verplicht is.