Tietoja puhelukonversioseurannasta

Jos puhelut ovat keskeinen osa liiketoimintaasi, konversioseurannan avulla voit selvittää, kuinka tehokkaasti mainostesi klikkaukset tuottavat erilaisia puheluita.

Edut

• Voit nähdä, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat eniten arvokkaita puheluita yrityksellesi.
  • Voit perehtyä sijoitetun pääoman tuottoprosenttiisi (ROI) ja tehdä entistä parempia mainoskuluihisi liittyviä päätöksiä.
  • Voit käyttää automaattisia hintatarjousstrategioita (kuten CPA-tavoitetta), joiden avulla kampanjasi voidaan optimoida automaattisesti vastaamaan liiketoimintatavoitteitasi.

Seurattavissa olevat puhelukonversiotyypit

Voit seurata puhelukonversioita neljällä tavalla:

• Puhelut mainoksista: Seuraa puheluita, jotka tulevat suoraan vain soitto ‑mainoksistasi tai mainosten puhelulaajennuksista. Määritä puhelun vähimmäiskesto, niin kaikki vähintään sen pituiset puhelut lasketaan konversioiksi.
  • Puhelut verkkosivustolla olevaan numeroon: Seuraa puheluita, jotka soitetaan sivustollasi näytettävään soitonsiirtonumeroon mainoksesi klikkaamisen jälkeen. Määritä puhelun vähimmäiskesto, niin kaikki vähintään sen pituiset puhelut lasketaan konversioiksi.
  • Mobiilisivustolla olevan numeron klikkaukset: Seuraa puheluita, jotka soitetaan klikkaamalla mobiilisivustollasi olevaa puhelinnumeroa, painiketta tai linkkiä mainoksesi klikkaamisen jälkeen. Tässä tapauksessa voimme seurata vain klikkauksia, emme itse puheluita.
  • Puhelukonversioiden tuonti: Tuo toisessa järjestelmässä seuraamasi puhelukonversiot Google Adsiin. Näin voit vaikuttaa enemmän siihen, mitkä puhelut lasketaan konversioiksi. Voit esimerkiksi seurata puheluita konversioina vain silloin, kun niihin sisältyy myyntiä, ja ottaa huomioon myynnin arvon. Tällä tavalla saat enemmän tietoa siitä, mitkä Google Ads ‑mainokset tuottavat eniten arvokkaita puheluita yrityksellesi. Puhelukonversioiden tuonti edellyttää puhelutietojen seurantaa toisessa järjestelmässä, kuten asiakkuudenhallintasovelluksessa, ja näiden tietojen tuomista Google Adsiin. Lue lisää puhelukonversioiden tuonnista.

Mainoksista ja verkkosivustolta saatujen puhelukonversioiden seuranta ja tuonti edellyttää Google-soitonsiirtonumeroiden käyttöä. Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa.

Puhelukonversioseurannan määrittäminen

Noudata seuraavissa artikkeleissa annettuja ohjeita sen mukaan, minkä tyyppisiä puhelukonversioita haluat mitata:

Turvallisuus ja tietosuoja verkkosivustojen seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.