Puhelukonversioiden seuranta

Jos puhelut ovat keskeinen osa liiketoimintaasi, voit selvittää konversioseurannan avulla, kuinka tehokkaasti mainosklikkaukset tuottavat erilaisia puheluita.

Edut

• Voit nähdä, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat eniten arvokkaita puheluita yrityksellesi.
  • Saat selville sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI), ja voit tehdä perustellumpia päätöksiä mainontaan käytettävistä summista.
  • Voit käyttää automaattisia hintatarjousstrategioita (kuten CPA-tavoitetta), jotka optimoivat kampanjat automaattisesti liiketoimintatavoitteidesi mukaan.

Seurattavissa olevat puhelukonversiotyypit

Alla kerrotaan viisi tapaa seurata puhelukonversioita ja annetaan ohjeita seurannan käyttöönottoon.

• Puhelut mainoksista: Seuraa puheluita, jotka tulevat suoraan "vain soitto" ‑mainoksistasi tai mainosten puhelu- tai sijaintielementeistä. Valitse puhelun vähimmäiskesto, niin kaikki vähintään sen pituiset puhelut lasketaan konversioiksi.
  • Puhelut verkkosivustolla olevaan numeroon: Seuraa puheluita, jotka soitetaan sivustollasi näkyvään soitonsiirtonumeroon mainoksesi klikkaamisen jälkeen. Valitse puhelun vähimmäiskesto, niin kaikki vähintään sen pituiset puhelut lasketaan konversioiksi.
  • Mobiilisivustolla olevan numeron klikkaukset: Seuraa puheluita, jotka soitetaan klikkaamalla mobiilisivustollasi olevaa puhelinnumeroa, painiketta tai linkkiä mainoksesi klikkaamisen jälkeen. Tässä tapauksessa seuranta koskee vain klikkauksia, ei itse puheluita.
  • Soittomainosten ja puheluelementtien klikkaukset: Seuraa soittomainosten ja puheluelementtien klikkauksia ilman Google-soitonsiirtonumeroa. Tässä tapauksessa soittomainoksen tai puheluelementin klikkaus lasketaan konversioksi, jos Google arvioi, että klikkaus on johtanut merkitykselliseen puheluun.
  • Puhelukonversioiden tuonti: Tuo toisessa järjestelmässä seuraamasi puhelukonversiot Google Adsiin. Näin voit vaikuttaa enemmän siihen, mitkä puhelut lasketaan konversioiksi. Voit esimerkiksi seurata puheluita konversioina vain silloin, kun niihin sisältyy myyntiä, ja ottaa huomioon myynnin arvon. Tällä tavalla saat enemmän tietoa siitä, mitkä Google Ads ‑mainokset tuottavat eniten arvokkaita puheluita yrityksellesi. Puhelukonversioiden tuonti edellyttää puhelutietojen seurantaa toisessa järjestelmässä, kuten CRM-sovelluksessa, ja näiden tietojen tuomista Google Adsiin. Lue lisää puhelukonversioiden tuonnista.

Mainoksista ja verkkosivustolta saatujen puhelukonversioiden seuranta ja tuonti edellyttää Google-soitonsiirtonumeroiden käyttöä.

Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä näissä maissa.

Tietoturva ja yksityisyys sovellusten seurannassa

Googlen tietoturvastandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sovelluksista, joilla olet määrittänyt seurannan.

Kerro käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sovelluksissasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.