Om konverteringer fra butikkbesøk

Hvis besøk på de fysiske beliggenhetene dine er viktig for bedriften din – for eksempel matbutikker, restauranter og bilforhandlere – kan du bruke sporing av konverteringer fra butikkbesøk for å gjøre det enklere å se hvilken effekt annonsene dine har på antallet butikkbesøk.

Mange forbrukere gjør undersøkelser på nettet før de kjøper varer i butikker. Ved hjelp av Google Ads kan du bidra til at folk besøker butikken din etter å ha sett på varene på nettet. Når du tar med konverteringer fra fysiske butikkbesøk i beregningen, får du full oversikt over den samlede verdien av annonsene dine på nettet. Du kan optimalisere kampanjene dine for å oppnå best mulig resultater i flere kanaler og oppnå maksimal avkastning på annonsekostnadene (ROAS) – både på nettet og i kanaler utenfor nettet.

I denne artikkelen

Slik kan du bruke butikkbesøk

• Rapport: Finn ut hvilke kampanjer, søkeord og enheter som genererer flest butikkbesøk for bedriften din.
  • Verdi: Angi verdien av konverteringer fra butikkbesøk for å få bedre innsikt i avkastningen du oppnår, og for å ta mer velinformerte beslutninger om reklamer, forbruk og budstrategier.
  • Optimaliser: Ta med konverteringer fra butikkbesøk i strategiene dine for smart budgivning for å optimalisere for omnikanalkunder og prioritere fysisk trafikk.

Sånn fungerer det

How store visit work, here is a digital interaction

En kunde er logget på Google-kontoen sin og har slått på posisjonsloggen i kontoinnstillingene. Kunden ser en annonse for butikken din og har interaksjon med annonsen.

How store visits work; a user visiting a physical store

Deretter besøker kunden den fysiske butikken.

How store visits work – extrapolate, aggregate, and anonymize purchases

Google knytter dette butikkbesøket til interaksjonen med annonsen, og vi ivaretar samtidig kundens personvern. For å rapportere butikkbesøk bruker vi anonyme samledata der informasjonen trekkes ut slik at den representerer størstedelen av kundene dine.

Du kan se et ekstra lag av bekreftelse i form av undersøkelser når potensielle besøk registreres. Dette innebærer at Google sender undersøkelser fra Google Belønning for meninger til utvalgte brukere fra et panel som utgjør over 10 millioner frivillige, om butikkbesøkene deres. Ut fra svarene deres kan Google finne ut hvilke steder de har besøkt, og se hvordan disse besøkene er sammenlignet med de anslåtte besøkene. Disse dataene blir brukt til å finstemme Google AI.

How store visits work – report in Google Ads

Google Ads utarbeider modellert statistikk basert på oppdaterte og historiske data om hvor mange kunder som har klikket eller sett på annonsene dine og senere besøkt butikken din. Deretter kan du se resultatene i Google Ads-rapportene dine om butikkbesøk.

Kvalifikasjonskrav

Hvis du har en fysisk butikkbeliggenhet eller selger produktene dine i en fysisk butikk, og du oppfyller visse kriterier, kan du være kvalifisert for konverteringer fra butikkbesøk. Kriteriene nedenfor bidrar til at Google har tilstrekkelig med data å rapportere for kontoen din, samtidig som vi ivaretar personvernet til brukerne våre.

• Butikken din må ligge i et kvalifisert land der rapportering av butikkbesøk er tilgjengelig.
  • Butikkbeliggenheter som regnes som sensitive, er ikke kvalifisert. Beliggenheter knyttet til for eksempel helsetjenester, religion, seksuelt innhold og barn betraktes som sensitive og er dermed ikke kvalifisert for konverteringer fra butikkbesøk.
  • Du bør bruke adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere i annonsene dine, slik at vi vet hvilke butikker du vil se resultater for. Jo flere beliggenheter du har, desto større er sjansen for at vi har tilstrekkelig med data til at kontoen din er kvalifisert for butikkbesøk.
  • Sjekk at adresseelementene eller adresseelementene for samarbeidspartnere er aktive og ikke er slått av på kampanje- eller annonsegruppenivå i Google Ads. Du kan også velge å vise elementer i enkeltkampanjer. Hvis du ikke slår på butikkbesøk i kampanjer, blir butikkbesøk ikke rapportert, og det kan hende at Google Ads-kontoen din ikke mottar tilstrekkelig med data til å være kvalifisert for butikkbesøk.
  • For at grensene i personvernreglene våre skal overholdes, må annonsene dine ha nok annonseklikk eller visninger, og bedriften din må ha et visst antall fysiske besøk. Siden rapporteringen av butikkbesøk er basert på Google AI, trenger vi tilstrekkelig med data for å kunne produsere nøyaktige rapporter om butikkbesøk. Datavolumet som kreves, er ulikt for hver enkelt annonsør.
  • Hvis du bruker adresseelementer i en bedriftsprofil, må du sørge for at butikkbeliggenhetene er konfigurert i bedriftsprofilen din, og at alle butikkbeliggenhetene er bekreftet i bedriftsprofilen din.

Dette skjer hvis du oppfyller kravene ovenfor:

• Butikkbesøk rapporteres automatisk i kontoen din.
  • Konverteringer fra butikkbesøk legges til i «Alle konverteringer»-kolonnen og «Visningskonverteringer»-kolonnen (gjelder bare YouTube og Displaynettverket) i kampanjerapportene dine.
  • Det opprettes en ny konverteringshandling med navnet «Butikkbesøk» i Google Ads-kontoen din. Hvis du ikke finner denne konverteringshandlingen, kan du legge til denne kolonnen i rapportene dine.

Hvis du ikke ser data om butikkbesøk i kontoen din, men mener at du er kvalifisert, kan du kontakte Google-salgsrepresentanten din.

Merk: Konverteringer fra butikkbesøk er tilgjengelige i Søke-, Display- og YouTube-nettverket. Kravene ovenfor gjelder for alle nettverk, men kvalifikasjonskravene er ulike for hvert enkelt nettverk. Enkelte kontoer med ulike kampanjetyper i ulike nettverk kan være kvalifisert for å rapportere butikkbesøk for visse nettverk, men ikke alle.

Spor konverteringer fra butikkbesøk med en Google Ads-managerkonto

Hvis du har en Google Ads-managerkonto, kan du alltid se butikkbesøk på manager- eller kundekontonivå. Hvis du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå, fjernes imidlertid dupliserte butikkbesøk fra de underordnede kontoene.

Hvis du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå, må antallet butikkbesøk på managerkontonivå alltid være likt antallet butikkbesøk i alle de underordnede kundekontoene der du sporer konverteringer fra butikkbesøk.

Selv om butikkbesøk kan rapporteres på managerkontonivå, må du oppfylle kvalifikasjonskravene på underkontonivå, ikke på managerkontonivå. Hver enkelt av underkontoene må oppfylle kvalifikasjonskravene for at det skal kunne rapporteres butikkbesøk i kontoen.

Selv om butikkbesøk rapporteres på managerkontonivå, innebærer dette ikke nødvendigvis at alle underkontoer er kvalifisert for å rapportere butikkbesøk. Selv om to kontoer fremstår som veldig like, er det ikke sikkert at begge oppfyller kvalifikasjonskravene. Finn ut mer om konverteringer fra butikkbesøk.

Bruk av «Diagnostikk»-siden for butikkbesøk

Hvis du har spørsmål om rapportering om butikkbesøk i kontoen din, kan du gå til «Diagnostikk»-siden for å se den generelle statusen for rapportering om butikkbesøk. På denne siden ser du detaljert informasjon om spesifikke problemer i kontoen din som kan ha innvirkning på rapporteringen om butikkbesøk. På «Diagnostikk»-siden ser du også om kontoen din er optimalisert for budgivning for konverteringer fra butikkbesøk.

Slik åpner du Diagnostikk-siden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.

2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på navnet på den aktive konverteringshandlingen knyttet til butikkbesøk for å åpne «Butikkbesøk»-siden, og klikk så på Diagnostikk.
Merk: Du må ha konverteringshandlingen knyttet til butikkbesøk i kontoen din for å få tilgang til «Diagnostikk»-siden. Hvis du ikke har butikkbesøk i kontoen din, kan du finne ut mer om konverteringer fra butikkbesøk i denne artikkelen.

Slik kan du gjennomgå Diagnostikk-siden

På «Diagnostikk»-siden for konverteringshandlingen knyttet til butikkbesøk kan du se opplysningene nedenfor, for at det skal være enklere for annonsører å forstå den aktuelle statusen for rapporteringen deres om butikkbesøk:
  • Gjeldende status: indikerer rapporteringsstatusen for butikkbesøk
  • Beliggenheter: indikerer om kontoen har tilknyttede beliggenheter (adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere)
  • Kampanjer med adresseelementer som kjøres: indikerer hvor mange av kampanjene i kontoen som kjører adresseelementer. Data om butikkbesøk rapporteres bare for kampanjer der adresseelementer kjøres aktivt.
  • Bekreftelse av beliggenheter: indikerer hvilken prosentandel av beliggenhetene i kontoen som er bekreftet i bedriftsprofilen, for beliggenheter må være bekreftet for at det skal kunne rapporteres om butikkbesøk. Hvis adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere er aktivert i forbindelse med tilknyttede Google-kjeder, er disse beliggenhetene allerede bekreftet.
  • Datagrenser: indikerer om kontoen inneholder nok data til å innfri kravene til personvern, og til at det kan rapporteres om konverteringer fra butikkbesøk.
  • Konfigurering av konverteringssporing: Dette indikerer at konverteringssporingen for kontoen er konfigurert på managerkontonivå. Dette vises bare hvis du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå.
  • Konverteringsverdi: Dette indikerer om det er lagt til en egendefinert konverteringsverdi for butikkbesøk i kontoen (f.eks. som skal brukes sammen med rapportering om konverteringsverdi og smart budgivning).

Tilgjengelighet for måling av butikkbesøk etter land

Butikkbesøk kan måles i disse landene:

• Australia
  • Østerrike
  • Belgia
  • Brasil
  • Canada
  • Chile
  • Danmark
  • Frankrike
  • Tyskland
  • India
  • Italia
  • Japan
  • Malaysia
  • Mexico
  • Nederland
  • New Zealand
  • Norge
  • Polen
  • Singapore
  • Spania
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Tyrkia
  • De forente arabiske emirater
  • Storbritannia
  • USA

Optimaliser for konverteringer fra butikkbesøk

Hvis målet er å få flere til å besøke den fysiske butikken din, kan det være lurt å konfigurere optimalisering for butikkbesøk i Google Ads-kontoen din:

Performance Max for butikksalgsmål

Hvis du ønsker at flere skal besøke butikken din, kan du vurdere å konfigurere en Performance Max-kampanje for butikksalgsmål. Annonser i Performance Max-kampanjer for butikksalgsmål er kvalifisert for visning i alle Google-tjenester. Det vil blant annet si Googles søkenettverk, Google Displaynettverk, Google Maps og YouTube. Når du oppretter en Performance Max-kampanje, trenger du bare å oppgi de butikkbeliggenhetene du vil markedsføre. Du kan legge inn dette ved å tilknytte Bedriftsprofil-kontoen din eller velge tilknyttede beliggenheter. Finn ut mer om Performance Max for butikksalgsmål.

Local Campaigns (Account Optimization)

Smart budgivning

For å oppnå maksimal avkastning på annonsekostnadene (ROAS) kan du vurdere å bruke smart budgivning for butikkbesøk. Med smart budgivning for butikkbesøk kan du finne kunder som er interessert i å besøke butikken din, og du kan få maksimalt utbytte av de eksisterende søke- og Shopping-kampanjene dine – både på og utenfor nettet. Angi en verdi for butikkbesøk, og ta med butikkbesøk i konverteringene som kan bys på, i kontoen din eller enkeltkampanjer. Finn ut mer om smart budgivning for butikkbesøk.

Disse kampanjetypene og budstrategiene har støtte for smart budgivning for butikkbesøk:

Kampanjetype Budstrategier
Performance Max-kampanjer
  • Maksimer konverteringsverdien (med valgfri mål-ROAS)
  • Maksimer antall konverteringer (med valgfri mål-CPA)
Søkekampanjer
  • Maksimer antall konverteringer
  • Maksimer konverteringsverdien
  • Mål-CPA
  • Mål-ROAS
  • ECPC
Shopping-kampanjer
  • Mål-ROAS
Videokampanjer
  • Maksimer antall konverteringer
  • Mål-CPA
  • * Vi anbefaler at annonsører som har mål relatert til butikkbesøk, bruker maksimer konverteringsverdien (med valgfri mål-ROAS) i Performance Max-kampanjer.

Endre innstillingene for konverteringshandlingen for butikkbesøk

Etter at Google Ads-kontoen din er kvalifisert for å rapportere butikkbesøk, kan det være lurt å justere innstillingene for konverteringshandlinger. I likhet med andre konverteringshandlinger kan du endre konverteringsvinduet, konverteringsverdien, attribusjonsmodellen og andre innstillinger for butikkbesøk.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. I listen finner du konverteringshandlingen for butikkbesøk du vil endre, og klikker på navnet. Deretter ser du innstillingene for den aktuelle konverteringshandlingen.
  5. Klikk på Endre innstillingene.
  6. Klikk på en innstilling, gjør endringene, og klikk på Lagre. Gjenta denne fremgangsmåten for de andre innstillingene du må endre.
  7. Klikk på Ferdig.

Linker til beslektet innhold